• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #397961  autor: rmpogorzelski
 08 kwie 2010, 19:53
Czytałem ostatni w gsm.biz.pl wzmiankę o kiepskim działaniu kodów USSD w Play.
Owszem kiedyś działały mi tak sobie, ale ostatnio działają szybko i pewnie.
Jak myślicie, Play zaczął coś poprawiać w konfiguracji ? Jak to jest u was ? Podobnie tyle się naczytałem o tym jak to trudno się do plusa zalogować a mi się to robi w parę sekund.
Mieszkam w Warszawie, może tu jest jakaś strefa specjalna bez awarii ?

#397978  autor: ciuchcia
 08 kwie 2010, 21:03
bardzo roznie to bywa ... czesto pojawiaja sie timeouty ... ale ja nie narzekam ... nie stawnowi dla mnie problemu wpisac kod kilka razy.

#398018  autor: Marens
 08 kwie 2010, 22:18
USSD działają bez najmniejszych problemów, przynajmniej u mnie.

#398091  autor: rogmaniek
 09 kwie 2010, 12:46
A moje obserwacje, to: jeśli chodzi o krótkie kody, np: *101# czy *109#, itp. to nie mam żadnych zastrzeżeń. Działają szybko, tym bardziej na 3G i po ok. 3 sekundach jest info na ekranie telefonu.

Gorzej jest już z kodem zarządzania kontem, czyli *111#. Korzystam z pakietu Play Online w telefonie. Po zakończeniu sesji sprawdzam często ilość pozostałych MB do wykorzystania i niestety są jakby małe "zawiechy", choć teraz jakby rzadziej. Bywa tak, że po wybraniu opcji przykładowo stan tego pakietu długo czekam na odpowiedź i muszę ponowić zapytanie, po tzw. timeout'cie :shock: Ale też nie jest to dla mnie jakoś uciążliwe, tym bardziej, że za drugim razem już uzyskuje info o stanie tego pakietu :-D
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 13:22 przez rogmaniek, łącznie zmieniany 1 raz.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#398098  autor: keq
 09 kwie 2010, 13:20
gorzej jest z mojej strony. posiadam HTC diamond i koniecznie chcialem wesjc w menu i probowalem kilkanascie razy i po chwili zobaczylem,ze bateria mi sie konczy... FAIL :mrgreen: