• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #280979  autor: ViNYL
 03 sie 2008, 20:28
Witam.

Trafiła mi się dziwna sprawa. Zmieniam miejsce zamieszkania i w związku z tym muszę przenieść też Erę Domową. Miejsce docelowe jest w innej strefie numeracyjnej (041), niż to gdzie telefon obecnie działa (022). Czy ktoś może załatwiał takie przeniesienie? BOA Ery jak i konsultanci w saloonie twierdzą, że aby tego dokonać muszę podpisać nową umowę, a starą zerwać (bez kary umownej). Na numerze mi nie zależy, mogą mi zmienić. Problem w tym, że z tym manewrem związany jest kolejny cyrograf. Do końca umowy zostało mi 9 miesięcy, a po podpisaniu aneksu będzie znów 24 lub 36. Poza tym będę musiał znów zapłacić za przyłączenie do sieci :shock: Pracę mam że tak powiem mobilną i w razie gdybym miał się przeprowadzać np. co rok to w życiu mi się ta umowa nie skończy. Co w takim przypadku zrobić? Żadna opcja w cenniku ani w regulaminie nie przewiduje takiej sytuacji poza tym, że to wymaga podpisania załącznika do umowy, ale nigdzie nie jest napisane, że umowa leci wtedy od nowa.

Link do regulaminu
Link do cennika

--
Pozdrawiam
ViNYL

#280980  autor: przemek910
 03 sie 2008, 20:30
ViNYL, a ktoś Ci powiedział, że umowa zacznie lecieć od początku?

#280981  autor: ViNYL
 03 sie 2008, 20:35
Witam.

Szybka odpowiedź :) Zarówno BOA jak i konsultant w salonie firmowym tak twierdzą.

--
Pozdrawiam,
ViNYL

#280982  autor: yagi
 03 sie 2008, 20:38
Umowa powinna byc o takim samym czasie obowiazywania jak stara. Idz do jakiegos sklepu lub salonu frmowego. Powinni Ci doradzic.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280987  autor: ViNYL
 03 sie 2008, 20:52
Witam.

Osoby, z którymi rozmawiałem (BOA, Salon Warszawa, Salon Lublin) twierdziły, że jeśli przeniesienie odbywa się w ramach jednej strefy numeracyjnej, to nie ma żadnego problemu. Pobierają opłatę 5zł za to i obywa się bez formalności. Jednak jeśli operacja wiąże się ze zmianą numeru, to konieczne jest podpisanie załącznika do umowy usług konwergentnych na kolejne 2 lub 3 lata, przyłączenie do sieci 49zł i zerwanie bez konsekwencji "starej" umowy.

Co ciekawe telefon mogę kupić tak jak nowy klient i łapię się na promocję DVD gratis. Szkoda, że przy numerze komórkowym nie ma takiego bajeru, bo bym zmieniał miejsce zamieszkania co 3 miechy :mrgreen:

--
Pozdrawiam,
ViNYL

#280994  autor: waeren
 03 sie 2008, 21:19
ViNYL powiem Ci że przerabiałem ten temat w kwietniu, zmiana z 095 na 091, najlepsze jest to, że na początku Pan z BOA twierdził, że to niemożliwe w ogóle bez kary, wg niego można zmienić tylko w obrębie jednej strefy bo w innym przypadku jest to zerwanie umowy i będzie kara. Na szczęście nie miał we wszystkim racji, zgadza się że trzeba zerwać umowę i podpisać nową, tak jak napisałeś z nowym numerem i opłatą za aktywację i niestety od nowa na 2 lata. Nie ma jednak żadnej kary za zerwanie w takiej sytuacji, ja byłem w tej lepszej od Ciebie sytuacji, że miałem dopiero pół roku, ale Tobie zostało już niewiele więc musisz przemyśleć czy się opłaca. Jednak tak jak powiedziałeś masz wszystkie przywileje jak podpisujący nową umowę, ja po pół roku dostałem drugie dvd :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#397884  autor: Kryniczanin
 08 kwie 2010, 14:47
Mam takie pytanie mam NED 120 bez zniżki dla abonentów więc 35pln czy jak przeniose umowę do innej strefy do Wrocławia - wyjezdzam tu na minimum 3 miesiące a potem znów wrócę do swojej strefy Nowosądeckiej to będe mógł aktywować np.super zestaw - teraz mam już abonament w erze wcześniej nie miałem do końca umowy zostało mi 25 miesiące. Więc nawet jak miałbym płacić 2X49pln aktywacja na nowo to na 24 miesiące x 10 pln i tak prawie 150pln zarabiam. I czy mógłbym zmniejszyć ilość minuy do NED 60. Na aparacie nowym mi nie zależy nie chcę naciągać ery na nowy może dadzą aktywacje za 1 pln.Dzwoniłem do Ery mówili podobnie jak pisze tutaj z tym że nie chciałem kombinować nic ale w domu nikogo nie ma a za 3 miesiące będe musiał załacić abonament ponad 100pln których nie wykorzystam...Zawieszenia abonamentu w NED brak więc sami są sobie winni jakby mieli to bym zawiesił i święty spokój ale za darmo nie będe płacił. Ero! Opamiętaj się wprowadz zawieszenie abonamentu w Erze Domowej!!!

#397902  autor: Marens
 08 kwie 2010, 15:39
Jest standardowe przenoszenie minut na następny miesiąc, są wykorzystywane w pierwszej kolejności.

#397905  autor: Kryniczanin
 08 kwie 2010, 15:47
Ale ja wyjezdzam na minimum 3 miesiace a mozliwe ze znacznie dluzej. O miesiecznym przenoszeniu wiem ale nic a nic mi to nie daje.

#397909  autor: natalia.natalia
 08 kwie 2010, 16:12
Kryniczanin,
a czy nie łatwiej włączyć na numerze abonenckim Era Numer Stacjonarny?? Wtedy na jednej simce masz numer komórkowy i stacjonarny ( 5 zł miesięcznie, 20 gr za minutę.)

#397921  autor: Kryniczanin
 08 kwie 2010, 16:45
Natalia.Natalia chodzi mi o to że np. będę we Wrocławiu 6 miesięcy ( mogę być od 3 do roku ) w domu w Krynicy leży NED którego jestem abonentem i z którego nikt nie korzysta a ja mam płacić abonament 35pln miesięcznie minuty po miesiącu przepadają minuty więc pieniądze idą na zieloną trawkę. A Era robi cuda z nowymi umowami zamiast zastosować zawieszenie płatności abonamentu jak w taryfach Nowa Era. Nie wyjezdzam w końcu na stałe. Wiem umowa umową ale czy ja muszę płacić za nic skoro mnie nie będzie a nikt tego nie wykorzysta bo dom zostanie pusty. Maksymalnie zakręcone. Z pakietu 120 minut też nie mogę zrezygnować nawet na te 3 miesiące do roku żeby już pod "przymusem" płacić za goły abonament NED. Jednym stwierdzeniem ERA nie pozostawia mi żadnego pola manerwu muszę coś z tym zrobić.

#397938  autor: natalia.natalia
 08 kwie 2010, 17:56
a może cesja? nie chciałby ktoś od ciebie z rodziny, znajomi?