• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

#397613  autor: tygrysm
 07 kwie 2010, 00:23
ksad pisze:To, w jakim kierunku pójdą w Orange zmiany taryfowe, widać najlepiej po ofercie w innych krajach, np.: http://www.orange.at/Content.Node/tarife/
etam ;) Orange to tylko marka, operatorem dalej jest Centertel i nikt nawet nie spojrzy na to co się dzieje za granicą ;)

#397672  autor: Vieslav
 07 kwie 2010, 12:34
Mam nadzieję, że "darmowych" wieczorów/weekendów nie zlikwidują... :roll:
 #397886  autor: kiwi7
 08 kwie 2010, 14:54
@Simplusowiec z pakietami bywa roznie, w zaleznosci od tego jaka oferte sie wybierze,w optymalnych za 15 zl mozna miec 2 gb , w pre-paidzie te ceny juz sa inne, wiec nie ma co porownywac.

#397918  autor: Ofeck
 08 kwie 2010, 16:32
dopuki jest to smieszne podwojenie w abonamencie i mixie to oferta racze sie nie zmieni, watpie zeby to bylo jeszcze w kwietniu

#398035  autor: kamil1221
 08 kwie 2010, 23:56
Czemu sądzisz że nie ma być jeszcze w Kwietniu - masz jakieś potwierdzone informacje ?
Z tego co ja wiem powinny być już w Kwietniu.

#398048  autor: babeo
 09 kwie 2010, 07:33
kamil1221 pisze:Kwietniu (...) Kwietniu
To chodzi o jakiś specjalny "Kwiecień", czy kwiecień, czyli miesiąc który akurat mamy? :-)

#398068  autor: Jedrker
 09 kwie 2010, 10:19
No ja myślę że w tym miesiącu jeszcze nowe abonamenty ruszą ;)
Oby tylko były lepsze od OA. Wtedy jak będzie możliwość zmiany od razu bym zmienił ofertę ;P

#398070  autor: hans1054
 09 kwie 2010, 10:26
Jedyny przeciek który słyszałem jest taki że brak będzie w nowych planach taryfowych pakietu złotówek na wszystkie usługi typu sms specjalny jak i roaming. Ta informacja jest na 100% nic więcej nie wiem bo osoba z która rozmawiałem nie mogła nic powiedzieć bo wiadomo boi się ale powiedział mi że w nowych planach nie będzie pakietu złotówek. Jeśli chodzi o nowe plany to dowiedziałem się od swojego kolegi że nowe plany wejdą pod koniec kwietnia. Tych informacji o nowym planie w którym nie ma specjalnego pakietu złotówek zdradził mi konsultant który przedłużał mi umowę.

Jestem powściągliwy jeżeli chodzi o Orange ale ostatnio od stycznia marketing im się nieco poprawił bo naprawdę bardzo dużo usług weszło do sieci ale ostatnio chyba sie nie dzieje nic w sieci.

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#398072  autor: Jedrker
 09 kwie 2010, 10:30
hans1054,
Hmmm, może i nie będzie pakietu złotówek, przeżyję, fajnie by wprowadzili coś na miarę stanu darmowego w sieci nawet za dodatkową opłatą abonamentową, albo jako darmowy dodatek do wysokich abonamentów.
No na razie nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać ;)
:-D

#398074  autor: keq
 09 kwie 2010, 10:32
hans1054, jezeli chodzi o pakiet zlotowek to troche wyda sie dziwne dla Orange, poniewaz ten pakiet to raczej glowny atut tej sieci i jako jedyna prakltycznie na wszystko moze wykorzystac abonament. Jezeli bedzie tak jak mowisz, chociaz uslyszales to od konsultatnta przedluzajacego umowe,a z nimi to roznie bywa (wiem,bo sam pracowalem na takiej akcji) to Orange wiele na tym straci chyba,ze stworzy taki plan,ktory bedzie rownowazyl sie za pkietem zlotowek :)

#398079  autor: hans1054
 09 kwie 2010, 10:56
keq,

muszą z czegoś zrezygnować z prostego powodu jeżeli byłby pakiet złotówek + nielimitowane rozmowy z Orange + obniżona stawka za minute połączenia miedzy 0.19zł a 0,29zł to sieć na tym nie zarobi podałem taki przykład bazując na ofercie PLAY muszą zlikwidować pakiet złotówek bo im sie to nie opłaci a tak jak będziesz chciał zadzwonić z Włoch czy Niemiec to zapłacisz sobie za rozmowe poza abonament. Jeszcze jedno Play tez nie ma pakietu złotówek do wszystkich sieci jak myślisz opłacałoby im sie to raczej nie. Orange to forma która jest nastawiona na zysk i beda chcieli odpowiedzieć na ofertę PLAY.
kamil1221,

Napisz czy mam racje odnośnie pakietu złotówek i będzie wszystko jasne. Jesteś konsultantem i tyle możesz zdradzić tym bardziej ze inny konsultant w przedłużenia umowy powiedział mi to

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#398080  autor: keq
 09 kwie 2010, 11:05
hans1054 pisze:muszą z czegoś zrezygnować z prostego powodu jeżeli byłby pakiet złotówek + nielimitowane rozmowy z Orange + obniżona stawka za minute połączenia miedzy 0.19zł a 0,29zł to sieć na tym nie zarobi podałem taki przykład bazując na ofercie PLAY muszą zlikwidować pakiet złotówek bo im sie to nie opłaci a tak jak będziesz chciał zadzwonić z Włoch czy Niemiec to zapłacisz sobie za rozmowe poza abonament. Jeszcze jedno Play tez nie ma pakietu złotówek do wszystkich sieci jak myślisz opłacałoby im sie to raczej nie. Orange to forma która jest nastawiona na zysk i beda chcieli odpowiedzieć na ofertę PLAY.
wydaje mi sie,ze Orange nie zrobi nielimitowanych polaczen do sieci. Skoro chca zarobic to po prostu obniza stawki na stacjonarne i do sieci cos na bazie Taniej w Abonamencie w okolicach 10gr za min. Wedlug mnie Orange ma najlepsza wewnetrzna oferte z wszystkich sieci nie dlatege,ze pracuje w Orange i chce promowac ta siec,ale ilosc uslug do sieci jest ogromna :) oczywiscie kazdy idzie do takiej sieci,ktora idealnie dopasuje sie do jego wlasnych potrzeb.

A co bedzie z najnowsza oferta to zobaczymy co przyszlosc pokaze

#398092  autor: flus
 09 kwie 2010, 12:55
Ponoć mają być taryfy "profilowane" tzn.

Taryfa na Voice

Taryfa na SMS

Taryfa na Data

Ale to tylko ponoć zobaczy się COMING SOON :-)

#398095  autor: keq
 09 kwie 2010, 13:03
flus, kazdy doda cos od siebie i wyjdzie CustomOrange ^^

#398109  autor: Atlan
 09 kwie 2010, 14:31
A dzisiaj w ramach pakietu złotówkowego można na coś więcej wydawać niż smsy, minuty i internet? SMSy Premium schodzą z tego pakietu? Usługi dodatkowe schodzą? Co z tego, że jest pakiet kwotowy, kiedy jak chce się zamówić usługę np. 1000 sms to trzeba dodatkowo płacić 10zł... No chyba, że się mylę ;)

#398114  autor: johnq
 09 kwie 2010, 15:01
Za dodatkowe usługi trzeba dopłacać zaś co do smsów premium to wg mnie schodzą z abo, ale głowy nie oddam :-D

#398157  autor: Jedrker
 09 kwie 2010, 17:22
Atlan pisze:A dzisiaj w ramach pakietu złotówkowego można na coś więcej wydawać niż smsy, minuty i internet? SMSy Premium schodzą z tego pakietu?
jasne że schodzą z pakietu kwotowego.
To samo dzieje się jak jesteś w roamingu, najpierw wykorzystujesz kwotę abonamentową ;)
o z tego, że jest pakiet kwotowy, kiedy jak chce się zamówić usługę np. 1000 sms to trzeba dodatkowo płacić 10zł...
a temu, że płacisz abonament dodatkowo za daną usługę.
Po to masz abonament.
Jak chcesz by kwota była pobierana za usługi z konta, wybiera się pre paida.
johnq pisze:aś co do smsów premium to wg mnie schodzą z abo, ale głowy nie oddam
ja głowę mogę oddać, bo sms premium schodzą z pakietu złotówek z abo :-D

#398210  autor: Atlan
 09 kwie 2010, 23:02
No to chociaż pół biedy, że te smsy schodzą z pakietu... Ale tak to prawdę mówiąc prawie żadnej różnicy między abo z minutami i pakietem kwotowym niestety nie ma, bo w żadnej polskiej sieci nie ma pakietu kwotowego i powiedzmy to sobie jasno. Zamówienie usług dodatkowych powinno zmniejszać pakiet kwotowy, a nie dopisywać nam kwoty do rachunku :) Wtedy by było to naprawdę jak pakiet kwotowy...

#398218  autor: tygrysm
 10 kwie 2010, 00:16
Jak nie ma ;) Nowy Pakiet Biznes w Erze tak właśnie działa. Masz wszystko podliczone łącznie z usługami dodatkowymi i od tego odejmowany jest pakiet kwotowy.

#398220  autor: honey999
 10 kwie 2010, 05:37
flus pisze:Ponoć mają być taryfy "profilowane" tzn.

Taryfa na Voice

Taryfa na SMS

Taryfa na Data

Ale to tylko ponoć zobaczy się COMING SOON :-)
skad takie przypuszczenia?
czyzby pracownik orange?
  • Strona 2 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3