htrz pisze:W Poznaniu odczułem na swoim freszu wprowadzenie SD (czasem po południu i wieczorem połączenie jest uzyskiwane po 6-7 próbach!!!).
Ja na moim Fresh'u nie mogę narzekać. Pewnie dlatego, że mam słuchawkę 3G. Połączenia realizowane za pierwszym razem i jakość rozmów po prostu dobra. A mam już kilka osób w P4 i testuję jeden numer na 2G

Raz mi się tylko zdarzył komunikat, że "sieć zajęta" i to, gdy próbowałem zadzwonić. Może użytkownikowi słuchawki 2G system nie chciał zrealizować połączenia
Choć wierzę Ci, że oczywiście możesz mieć takie "niedogodności", bo znajomy mi też o tym wspominał, że miał już kilka razy komunikat: "sieć zajęta", ale ma słuchawkę 2G. Dlatego tak ubolewam, że w 2005r. czy teraz P4 nie chciało pasma 1800Mhz'ów, ale pewnie chodziło o jedno...
Także oprócz jednorazowego komunikatu, nie mogę mieć zastrzeżeń, do tzw. "przeciążenia sieci".
Z resztą drugi tel w Minusie też mam 3G, bo w Poznaniu Polkomtel nie dość, że ma najmniej BTS'ów z W3, to samych stacji pracujących w paśmie 1800Mhz'ów również, a mają trochę "pustych" Node'ów
[ Dodano: 2010-04-06, 13:16 ]
mariusz9a pisze:W czasach kiedy minuta kosztowała 2 zł
mariusz9a, z tym nie mogę się zgodzić, odnośnie ceny połączeń! Promocja Happy Hours była na przełomie września/października 2005r. A to, że sieć może nie wytrzymać, mogłem "obserwować" już w tamte wakacje, gdy czasami nie szło się połączyć za pierwszym razem. Przypomnę Ci, że wtedy była taryfa Easy i Team 7 z podstawowymi cenami 78gr/min do all, beż żadnych pakietów oczywiście (także gdzie minuta za 2zł chłopie? Nie liczę ciemnych ludków z taryfą Multi czy Mono, bo byli tacy). Bo, np. w Easy (czyli w wykonaniu Polkomtela skomplikowanej taryfie), można było zakupić pakiet 24 minut za 6zł, gdzie teoretycznie cena minuty rozmowy do Plusa i na stacjonarne, wychodziła 25gr/min. Ale oczywiście pakiet był ważny 30 dni, nie szło przedłużyć jego ważności zamawiając następny i można było mieć jednorazowo włączony tylko jeden, czyli stare ograniczenia Minusa. Dodam, że można było też kupować pakiet 600 esków do Minusa za 6zł, ale chyba tylko 1 pakiet na 30 dni.
A o tym wszystkim pamiętam, bo miałem wtedy jeszcze numer syfplusa, aż gdy w październiku, tamtego roku, zaczęła im się "sypać" platforma- a jak wiecie działo się, ale to nie ten temat.
Także prośba, jeśli czegoś nie wiemy lub nie pamiętamy na 100%, to chociaż to zaznaczmy, bo później muszę co niektórym "rozjaśniać" pewne fakty...