Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
play
Faktycznie w opisie oferty Play zagalopował się trochęRezo pisze:Dobrze że podrzuciłeś link do regulaminu. Czytaliście info tej oferty na stronie ? Cytuję fragment z tabelki:Pewnie wiele osób się złapie na tą ściemę ze stacjonarnymi, jeśli regulaminu nie przeczyta.Nieograniczone połączenia do Play i na stacjonarne
Tylko stricte nie chodzi mi o skype tylko o Web--clienta z strony Free-World oparty o JRE czego ani symbian ani android nie obsługuje... Pisałem o skype, żeby nie tłumaczyć tym konsultantom co to takiego itd.... Karty nie chcę ponieważ tak jak pisałem nie mam możliwości uzupełnienia na ukrainie (konto bankowe nie wchodzi w grę) i potrzebuję mieć zawsze tzw. "telefon alarmowy" mająca zawsze zasięg u każdego operatora (roming można się logować do kogo się chce) Abonamen potrzebuję w polsce ponieważ jak przyjeżdżam to dzwonię do znajomych, klientów, współpracowników, rodziny itd. Replay bez telefonu mnie interesował wtedy kiedy by mi dali 68gr za min ->jak w heyah a teraz potrzebuje tego samsunga B7300 w WM 6.5 aby móc korzystać z apletu java j.w.TomekO pisze:Nokia 5800 i Nokia E72 działa ze Skype lub przez www.fring.com. Nie rozumiem po co Ci abonament jak jesteś w Polsce 2 dni ? We Freshu masz 500MB za 15 zł i przechodzenie środków na następny miesiąc a połączenia międzynarodowe idą z kwoty doładowania a nie poza abonamentem. Jeżeli potrzebujesz dużo minut po Polsce to chyba najlepszy jest Replay LongPlay bez telefonu + można dokupić pakiet internetowy ? W Replayu za darmo nie dadzą Ci 500 MB, przynajmniej ja nie widzę takiej oferty.
Szczerze???pawelf pisze:Oferty takiej nie ma dla zwykłego klienta jednak wydaje mi się iż wydając prawie 20 000zł przez dwa lata na P4 a miałem umowę 50x24=1200zł zatem są bardzo bardzo do przodu ze mną...
Chcę tylko wiedzieć czy ktoś się orientuje jaki mają pole manewru konsultanci.
Pozdrawiam wszystkich z Słonecznego Lwowa:)
Podstawą uznania gwarancji jest paragon fiskalny z datą.franek777pl pisze:Takie pytanie, dostałem właśnie kurierem telefon na przedłużenie umowy i została dołączona do niego karta gwarancyjna, która nie byłą wypełniona. Trzeba tam wpisać model, numer seryjny, date zakupu itp. Jeżeli teraz chciałbym sprzedać ten telefon to czy ta karta musi być wypełniona, czy do uznania gwarancji wystarczy, że zamieszczę paragon jako dowód zakupu? Jeżeli nie to czy mogę te danę wpisać sam czy muszę się udać do salonu Playa aby oni tego dokonali?
Freyr pisze:Nie wiem jaki z Ciebie biznesmen skoro nie umiesz zadbać o swoje pieniądze !!
Wystarczy Ci Play Fresh !!
Konto masz ważne cały rok !!
Nie ma więc problemów ze zdrapkami.
Można kupić 500MB za 15 zł.
Do reszty 29 gr za minute.
Do Play ZA DARMO.
Czego Ci więcej potrzeba. ??
Jeżeli Cię stać na rachunki po 900 zł co miesiąc to kup sobie telefon bez umowy i będziesz oszczędzał kilkaset zł każdego miesiąca.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.KamaZ pisze:Pomyślałem podobnie jak Freyr (bez obrazy).
Jeśli nie Fresh to Heyah. Minuta połączenia na UA 68gr (widzę, że chyba to najbardziej istotne), internet 2gr/100kb bez pakietów (i co ważne na większym obszarze, w Play może czasami zabraknąć zasięgu np. na trasie i wtedy pakiet jest bezużyteczny), sumowanie ważności konta po doładowaniu do 12 miesięcy to chyba najlepsza opcja dla Ciebie. Zamiast wydawać 900 zł co miesiąc wystarczy Ci spokojnie 300-400 a jak trafisz na podwójne doładowanie to jeszcze lepiej. Faktem jest to, że minuta odebranego połączenia w Play kosztuje 1zł a Heyah 6złale z tego co piszesz to najwięcej płacisz za połączenia z Polski na Ukrainę, więc cena za odbierane nie jest taka istotna i w gruncie rzeczy wyjdzie Ci znacznie taniej.
W abonamencie nie ma takiej opcji, żeby nagle zabrakło kasy i nie można było zadzwonić, ale pilnując w prepaidzie, żeby zawsze było parę stówek na koncie można tego uniknąćTym bardziej, że pojawiasz się raz w miesiącu w Polsce.
Pozdrawiam
czuje się jakbym był na naszej klasiekwintolp21 pisze: 1)Nie uważam się za biznesmena choć mając 21 lat dorobiłem się Mercedesa klasy C rok 2001, oraz Kia Sorento 2005, mieszkania we Lwowie oraz buduję dom w Polsce jak i studiuję na 3 roku wydziału lekarskiego na Uniwersytecie Lwowskim <- ALE NIE O TYM
A tutaj ostatnia historia moich faktur:
[url=http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-03/82281401.jpg]Obrazek[/URL]
Nie używam ani naszej-klasy/Facebooka/MySpace/Gadu-Gadu/Tlen itd. jedynie Skype i to nie do zabawy.Pochi pisze:czuje się jakbym był na naszej klasiekwintolp21 pisze: 1)Nie uważam się za biznesmena choć mając 21 lat dorobiłem się Mercedesa klasy C rok 2001, oraz Kia Sorento 2005, mieszkania we Lwowie oraz buduję dom w Polsce jak i studiuję na 3 roku wydziału lekarskiego na Uniwersytecie Lwowskim <- ALE NIE O TYM
A tutaj ostatnia historia moich faktur:
[url=http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-03/82281401.jpg]Obrazek[/URL]![]()
Gdzie znajdę cennik telefonow w replay??
W odpowiedzi:kwintolp21 pisze:Szczerze???pawelf pisze:Oferty takiej nie ma dla zwykłego klienta jednak wydaje mi się iż wydając prawie 20 000zł przez dwa lata na P4 a miałem umowę 50x24=1200zł zatem są bardzo bardzo do przodu ze mną...
Chcę tylko wiedzieć czy ktoś się orientuje jaki mają pole manewru konsultanci.
Pozdrawiam wszystkich z Słonecznego Lwowa:)
Nie znam operatora który by spełniał marzenia pojedynczego klienta.
Na czym i za co Ty płacisz ??Piszesz o darmowym programie do rozmów-ale jak nie masz wykupionej paczki do internetu to taniej wyjdzie Tobie po prostu dzwonić.I ile tak naprawdę płacisz?Piszesz o abonamencie za 50 zł a z drugiej strony że wydałeś 20 tyś w dwa lata na telefon.Co miesiąc płacisz 900 zł??Nie trzyma to się całości.
Jak może ktoś zaważył to ja zazwyczaj robiłem przedpłatę gdyż nie mam możliwości płacić rachunków w terminie, co później jest rozliczane, przeliczane i faktury są pomniejszane o kwotę nadpłaty...pawelf pisze:Twoje rachunki wcale nie są takie wysokie jak piszesz-i nie ma operatora który zmieni cennik dla jednej osoby bo jej się wydaje że dużo płaci.