• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #39597  autor: dunno
 01 sty 2006, 15:43
Niedługo kończy mi się umowa i najbardziej spodobała mi się Nokia 6230i. Przy interesujących mnie warunkach kosztowałaby mnie w Plusie 449 zł, w Orange 499, w Erze ciężko znaleźć mi jakąś ofertę "dla mnie". Niestety jak na moje finanse, ceny rzędu 500 zł są zbyt duże, aby sobie na nie pozwolić. Stąd moje pytanie: czy jest szansa, że ten telefon stanieje w ciągu najbliższych tygodni? Okoliczności sprzyjające to Nowy Rok 2006 (obsługa w Orange mówiła, że po 1. stycznia telefon na podstawie jakiegoś rabatu stanieje o jakieś 100 zł), jednak 400 zł to ciągle trochę dużo. Może faktycznie narzekam i przesadzam, ale Bóg mi świadkiem, że za 300 zł zdecydowałbym się na ten telefon. Czy jest jakakolwiek nadzieja dla mnie? Nie ogarniam się za bardzo w tych tematach, a pani w Orange dodatkowo podkopała moją wiarę stwierdzeniem, że z jaką ceną telefon wchodzi do oferty to z taką najpewniej zostanie... Krótko mówiąc: jest szansa, że Nokia 6230i w przeciągu 3 tyg. w którejś z sieci w abonamencie za ~100 zł stanieje do ~300 zł?
Z góry dziękuję za pomoc.

#39599  autor: ziomel
 01 sty 2006, 15:58
a w jakiej jestes sieci??...dzwoniles na bok co ci oferuja moze nie jest tak zle??...ale mimo wszystko mysle ze ten telefon az tak szybko nie stanieje...nokia dostala ostatnio kare wiec musi sie odbic :lol: ...jak jestes w orange to radze powalczyc a napewno da ci sie wynegocjowac w dobrej cenie:)

#39600  autor: dunno
 01 sty 2006, 16:03
Hmm, no więc jak już pisałem ( :wink: ) średnio ogarniam się w ogóle w tych tematach, więc jak mógłbyś jaśniej napisać, to byłbym bardzo wdzięczny... Byłem tylko w punkcie Orange i pani była raczej średnio obeznana i "niechętna" do współpracy. Jestem właśnie w sieci Orange. Jeśli zadzwonię do BOKu to jak negocjować tę cenę? Zakładając, że mi się uda to co dalej? Przepraszam, ale jestem kompletnym żółtodziobem w tych kwestiach.

Aha, jeszcze jedno: negocjować dzwoniąc czy pisząc maile? :roll:

#39718  autor: rafcyk
 01 sty 2006, 22:31
Lepiej przedluz umowe na 12mc i wiecej minut, a telefon kup na allegro. A jesli ci sie to nie uda, to za rok wezmiesz od opa :o

#39722  autor: zol82
 01 sty 2006, 22:34
Zadzwoń do BOKu. Tam sie dowiesz wszystkiego. Z tego co sie orientuje to Orange daje teraz zniżki na nowy aparat do aneksu. A i zostaniesz przy starym numerze.

#40029  autor: dunno
 02 sty 2006, 18:08
Dzięki wielkie, faktycznie udało mi się wszystko ładnie załatwić - Nokia 6230i za 316 zł lub 6630 jeszcze taniej (nie wiem co wybiorę). Pozdrawiam.