• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 54 z 96
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 96

#395844  autor: 3m
 27 mar 2010, 15:36
Do Thonka: bo niekoniecznie zależy mi na przedłużeniu umowy na 2 m-ce przed jej zakończeniem i niekoniecznie chcę ją przedłużyć w dokładnie tej samej taryfie/ofercie, jak 2 lata temu. Niech Nowa Era odejdzie na zasłużoną emeryturę, wtedy będę mógł podjąć decyzję.

#395881  autor: natalia.natalia
 27 mar 2010, 21:35
MihQl pisze:Ja mam pytanie czy emeryci maja jakieś zniżki do abonamentu? Bo mojej babci się kończy umowa, a nigdzie nie mogę znalezc takiej informacji... :D
Emeryci nie mają zniżek. Tylko studenci 10% na abonamencie przy nowej aktywacji

#395888  autor: Maly745
 27 mar 2010, 22:18
Witam
Dwa tygodnie temu przedłużyłem umowę telefonicznie, kurier przywiózł telefon po kilku dniach kolor się nie zgadzał więc przesyłka wróciła do Ery, na drugi dzień tel z boa że narazie brak tego koloru, więc kazałem przywrócić konto do taryfy i usług z przed aneksu a oni kombinują, żeby zaczekać itd. teraz zastanawiam się całkiem nad zerwaniem umowy, zastanawiam się czy naliczą mi abonament za nową taryfę przy braku podpisania aneksu?

#395941  autor: thonka
 28 mar 2010, 12:35
Maly745 pisze:ięc kazałem przywrócić konto do taryfy i usług z przed aneksu a oni kombinują, żeby zaczekać itd.
kombinuja, bo chca zebys zostal z siecia.
Maly745 pisze:teraz zastanawiam się całkiem nad zerwaniem umowy, zastanawiam się czy naliczą mi abonament za nową taryfę przy braku podpisania aneksu?
powiem naokolo - wlaczyc nowa taryfe to jest dla konsultanta kilka klikniec myszka, przy przywracaniu oferty jest to jednak duzo wiecej roboty. Ty nic nie podpisywales, wiec powinni liczyc Tobie wg. starej taryfy. nawet jak policza Ci wg. nowej (a zapewne przyjdzie taka faktura) to skladasz reklamacje i z miejsca powinna zostac uznana, bo twojego podpisu na aneksie nie ma.
Maly745 pisze:zastanawiam się całkiem nad zerwaniem umowy
pamietaj tylko o 30 dniowym okresie wypowiedzenia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#395970  autor: Kamel
 28 mar 2010, 15:09
Wiecie może czy przy przedłużeniu z telefonem obowiązują nadal dodatkowo do abonamentu promocyjne pakiety minut ? Tak jak wyżej zostało napisane otrzymałem na maila ofertę bez telefonu, w której to nie było już uwzględnionego pakietu minut.

#395995  autor: thonka
 28 mar 2010, 17:13
Kamel, z telefonem sa, bez telefonu nie ma.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#396041  autor: Kamel
 28 mar 2010, 20:22
To przyznam, że jeśli komuś nie był potrzebny nowy telefon to oferta bez telefonu była naprawdę bardzo dobrą ofertą. Szczególnie po włączeniu sieci rodzinnej za 5 zł. W tej chwili nie opłaca się przedłużać w Erze umowy w ofercie bez telefonu. Za 3000 punktów w Erze Premia będzie zniżka w wysokości 50 zł ? 500 punktów jest zbyt duża wartością, aby konsultant byłby skłonny dorzucić taką pulę punktów ?

#396052  autor: aussiegirl
 28 mar 2010, 20:59
Hej
Niedługo pojawi mi sie oczywiscie standardowa oferta na przedłuzenie. Powiedzcie mi prosze co moge ugrac przy abonmencie era - standardowo 50 zl - 190 minut. Czu uda mi sie zjechac jeszcze troche z abonamentu na rok lub na cały okres? Zastanawiam sie nad przejsciem do play wiec to co mi ostatecznie zaproponuja bedzie zalezyalo czy przejde czy nie, ale chcialabym wiedziec o co sie jeszcze moge bic ;)

#396092  autor: thonka
 28 mar 2010, 23:24
aussiegirl, bylo juz pisane kilkadziesiat razy w tym temacie...
standardowo ne60 z telefonem to 50zl miesiecznie na 24 miesiace, ale po negocjacjach mozna ten abonament miec za 40zl miesiecznie rowniez na 24 miesiace. znizka ta nie jest jednak przyzwanawa od reki kazdemu co trzeba miec na uwadze.

#396125  autor: anonim69
 29 mar 2010, 10:09
Kamel, w tej chili oferta bez telefonu jest totalną porażką choć sądzę, ze ERA coś wymyśli i jest to przejściowe, zobaczymy

#396300  autor: lwilczek
 30 mar 2010, 11:44
Jakieś info na temat oferty z Sekcji Utrzymania Klienta(SUK) dla Biznesu ..?

Czy nadal można uzyskać 50% zniżki przy przedłużeniach z telefonem zarówno dla Pakiet Biznes jak i Taryfa Firma ?

Chcialbym wziąść jedną Taryfe Firme 600 i 1 Taryfę Firme 150....

#396304  autor: st.konsultant
 30 mar 2010, 12:39
lwilczek pisze:Jakieś info na temat oferty z Sekcji Utrzymania Klienta(SUK) dla Biznesu ..?

Czy nadal można uzyskać 50% zniżki przy przedłużeniach z telefonem zarówno dla Pakiet Biznes jak i Taryfa Firma ?

Chcialbym wziąść jedną Taryfe Firme 600 i 1 Taryfę Firme 150....

Nie ma już ofert z taryfą Firma. Zostały zastąpione taryfą Nowa Firma.

#396313  autor: lwilczek
 30 mar 2010, 13:29
Dzięki za rzeczową odpowiedź .... ;)

Oczywiście że chodziło mi o taryfy Nowa Firma....

#396335  autor: evandar
 30 mar 2010, 14:54
Witam. Na początku zaznaczę, że czytam forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz pojawiła się sprawa potrzebująca waszej pomocy. Na co dzień korzystam z dwóch telefonów, jeden w 36i6 do kontaktu ze znajomymi, drugi na abo w Erze, dzięki któremu mam kontakt z rodziną. Za parę dni przyjdzie okres 4,5 miesiąca przed końcem umowy w Erze, co jest równoznaczne z propozycją przedłużenia umowy z telefonem. Potrzebuję jak najszybciej nowego telefonu, ponieważ używam w zastępstwie starego SE k510i z pękniętym wyświetlaczem, na którym, z racji usterki nie sposób cokolwiek zrobić. Zorientowałem się w sytuacji, jaka teraz panuje na rynku i mam w związku z tym pytanie:
Chciałbym przedłużyć umowę w taryfie Telefoniczna Okazja i wziąć Samsung'a i5700 (349 zł). Czy dobrze rozumiem, że w najniższej dostępnej taryfie płaciłbym 30zł miesięcznie i miałbym 30min. + 30 min. do Ery, Plusa, Orange i stacjonarnych? Czy obydwa pakiety są wymienialne na sms-y?

Z góry dziękuję za pomoc.

EDIT: Jeszcze jedno pytanko: Czy będę mógł aktywować pakiet 50MB danych za 5 zł?

#396435  autor: thonka
 30 mar 2010, 22:59
evandar pisze:w taryfie Telefoniczna Okazja i wziąć Samsung'a i5700 (349 zł)
o ile nie masz zadnych punktow era premia to tak.
evandar pisze:dobrze rozumiem, że w najniższej dostępnej taryfie płaciłbym 30zł miesięcznie i miałbym 30min. + 30 min. do Ery, Plusa, Orange i stacjonarnych?
nie, w telefonicznej okazji nie ma gratisowego pakietu minut, jest gole 30 minut wymienne na 90 smsow za 30zl i uprzedzajac pytanie - telefoniczne okazje nie sa negocjowalne
evandar pisze:Czy będę mógł aktywować pakiet 50MB danych za 5 zł?
rowniez nie, promocyjne pakiety dotycza tylko przedluzajacych w tzw. opcji I czyli standardowego przedluzenia z telefonem.
obie informacje sa do wyczytania z regulaminu przedluzen dostepnego tu
pamietaj tez, ze jezeli przedluzysz aktualnie umowe te 4,5 miesiaca wczesniej to mimo tego, ze nowe warunki dostaniesz na nastepny dzien od podpisania, to umowa zostanie przedluzona od konca nastepnej, a to oznacza, ze te 4,5 miesiaca wyjda pod koniec umowy. warto to miec na uwadze i np. przemeczyc sie z jakims innym telefonem przez 3 miesiace.

#396766  autor: eraabo
 01 kwie 2010, 22:20
Witajcie,
W czerwcu kończy mi się umowa z erą. Interesuje mnie umowa bez telefonu. Przedstawili mi oficjalną ofertę taką jaka jest dostępna na stronie internetowej. Głównie interesuje mnie pakiet "Blueconnect w telefonie - 500MB". Obecnie mam abonament 40zł ale rozważam płacenie do 70zł. Czy po wysłaniu rezygnacji jest szansa na negocjacje warunków tak by dali mi 500mb za jakąś symboliczną kwotę lub za free. Interesuje mnie też sieć rodzinna. Czy jest jakaś szansa?

#396771  autor: thonka
 01 kwie 2010, 23:06
eraabo, pakiet BC500 jest platny dodatkowo 50zl dla kazdego i nie zanosi sie by szybko to zmienili, chyba ze wraz z nowymi taryfami.

jezeli interesuje Cie siec rodzinna to oplaca sie wybrac zwykla oferte z telefonem (od ne80), bo inaczej zaplacisz wg. cennika (15zl za 2 osoby i potem po 10zl za kazda nastepna do 6 osob), a nie w promocji (5zl za siec trzyosobowa).

oferta bez telefonu jest teraz tak ogolocona, ze nie wiem czy oplaca sie w ogole nad nia zastanawiac.
prosta kalkulacja ne60 (120 minut) za 30zl + 50zl za paczke 500mb daje 80zl miesiecznie przez 18 miesiecy + ew. siec rodzinna wg. cennika (min. 15zl).

to juz chyba bardziej sensowne wydaje sie wybrac oferte dedykowana pod samsunga i5700 z androidem na pokladzie. koszt miesieczny to 85zl (w abonamencie wliczone 120 minut i 500mb), a telefon dostepny jest w tej taryfie za 1zl. tu niestety siec rodzinna tez jest platna wg. cennika (rowniez min. 15zl).

ostatnia opcja nad ktora warto sie zastanowic to ne80 (170 minut + 120 promocyjnych) standardowo za 70zl w przedluzeniu, ale czesto zdarza sie i 60zl, a takze opcja pierwszy rok 40zl, a potem 70zl (srednia 55zl), do tego mozliwosc aktywacji za 5zl sieci rodzinnej, ale niestety paczka 500mb dalej wg. cennika. w najlepszym wypadku zaplacisz srednio 110zl, w najgorszym 125zl.

ogolnie rzecz biorac drogo i chyba czas na jakies gruntowne zmiany w ofercie...

#396778  autor: Kamel
 01 kwie 2010, 23:42
Ogólnie biorąc uwagę wszystkie dostępne na rynku oferty to nie ma lepszej niż ta w sieci Era w której to mamy 170 minut + 120 minut promocyjnych, jak wyżej pisał kolega thonka, do tego sieć rodzinna za 5 zł oraz telefon. Przy ofercie 40 zł przez pierwszy rok i 70 zł przez drugi wychodzi średnia cena minuty 18 gr. Czy jest jakaś alternatywna oferta, która będzie jeszcze tańsza ?

#396794  autor: 3m
 02 kwie 2010, 07:49
Do Kamel:To zależy. Jeżeli nie masz kontaktów w Play, to chyba jest to najlepsza oferta (tylko te antyczne taryfy,gdzie wiele cen pakietów, minut pozapakietowy, etc wskazuje na ich leciwość)Ja osobiście mam dość specyficzną syt., w której moje najważniejsze kontakty mają telefony 1)Era 2)Play oraz stacjonarny 3)Era(prawdopodobnie numer zostanie wkróce wyłączony) i Play. I w takim układzie za przeciętnie 60zł miesięcznie miałbym tylko 170 minut uniwersalnych, a sieć rodiznna z 1 numerem mija się z celem. W play za przeciętnie 60,4zł miesiecznie będę miał 350minut uniwersalnych i za darmo do wszystkich w play i te minuty zdecydowanie starczą mi na kontakty do "wielkiej 3". Dlatego jako wieloletni abonent Ery skłąniam się do zmiany sieci. Nie ma uniwersalnie najlepszej taryfy. wszystko zależy od proporcji sieci, do których należą kluczowe kontakty. Ze względu na różne * w cennikach trudno nawet porównywać gołą liczbę minut. a co do NE80, to Obecne 170+120 w ne80 jest tak skonfigurowane, żeby klientowi zaszkodzić, jak tylko się da. Przy odwróceniu kolejności schodzenia tych minut i utrzymianiu przechodzenia niewykorzystanych minut z puli 170 byłoby świetnie, a tak jest lepiej niż gołe 170 minut, ale...

#396838  autor: danielkl
 02 kwie 2010, 12:41
Wczoraj pojawil sie nowy cennik telefonow na aneksy dodali 1 nokie a pare modeli np n5800 pixon12 iphone 8gb powedrowalo do cennika o ograniczonej dostepnosci
  • Strona 54 z 96
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 96
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54