Nie sprawdzałem nawigacji więc trudno coś powiedzieć o nawigowaniu, ale do rzeczy
gajder pisze:Żeby korzystać z Wayfindera to wiem, że trzeba płacić za samą usługę i za transfer danych. Jak się ma sprawa innych aplikacji np.
Nie sprawdzałem ale czytałem o tym że wystarczy wejść w usługi lokalizacyjne>ustawienia>podpowiedzi>nigdy i podobno nie pobiera danych.
Jest jeszcze kilka nawigacji np. wisepilot, we-travel i trekbuddy (podobno te dwie bez opłat, ale chyba trzeba mapy robić samemu)
gajder pisze:"Informacje o statusie" gdzie powinna wyświetlać się prędkość i współrzędne? Mój aparat wyszukuje nawet 15 min. i nic nie może znaleźć
Należy w ustawieniach usług lokalizacyjnych włączyć gps, zostawić telefon na wolnej przestrzeni aby załapał, łapie w kilka sekund, za pierwszym razem trwa to trochę dłużej.
gajder pisze:Do tego też trzeba coś bulić, aktywować, skonfigurować czy po prostu muszę dłużej czekać na znalezienie satelity?
Jak masz wyłączone podpowiedzi to tylko trzeba zostawić telefon na wolnej przestrzeni aby załapał, moją pozycję znalazł bez pobierania danych.
gajder pisze:Poza tym czytałem w opisie telefonu, że można dodać do zdjęć współrzędne geograficzne? Wie ktoś jak to zrobić? Ja nie znalazłem w ogóle żadnej takiej opcji.
Aparat>ustawienia>dodaj pozycję>włączone