Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
Fast albo niezauważalny interleaved. Jeśli łącze na 16Mbit zestawiają w fast to tym bardziej 4, zwłaszcza że niemal mieszkasz w centrali.kompleksowy pisze:1. Nie wiem czy będę podłączony w trybie fast path. Jakie to ma znaczenie fast path czy interleaved?
Bo nie jest wpięta do ich urządzeń (jeszcze). A mają na tyle dobry sprzęt, że linia sprawuje się lepiej niż przy DSLAM-ach tepsy.kompleksowy pisze:2. Nie potrafią mi powiedzieć jakie jest tłumienie na mojej linii. Dlaczego nie potrafią?
Licz 40 dni, najwyżej będziesz szczęśliwszy.kompleksowy pisze:6. Ile mogą mi podłączać neta?
Nie przedłuża.kompleksowy pisze:7. Ciekaw jestem jak to bywa z tym zapisem o zmniejszaniu ceny w przypadku nowej promocji. Czy to przedłuża automatycznie umowę?
Z tego co mi wiadomo nie blokuja - na infolinii powinni udzielic Ci takiej informacji.kompleksowy pisze:3. Korzystam z Betamaxu i chciałbym wiedzieć czy aby Netia nie blokuje portów 5060 i 5061?
Nie jest napisane, bo nie gwarantuja zadnej predkosci. Reguluje to ktores z rozporzadzen uke - jesli predkosc spada o wiecej niz 30 % jest to podstawa do reklamacji (slyszalem o przypadkach rozwiazania umowy ze strony operatora w przypadku jesli nie byl w stanie zapewnic nalezytej predkosci - oczywiscie rozwiazanie umowy w trakcie jej trwania bez konsekwencji - te przypadki nie byly w Netii, a u innego operatora dzialajacego w ten sam sposob).kompleksowy pisze:4. Operator podaje że sprzedaje łącze o przepustowości do np 4 MBit ale nigdzie nie jest napisane ile ta prędkość może spaść aby mówić o nie spełnieniu warunków umowy. Naprawdę dziwna sytuacja.
Ja mam "interleaved LLU" - bez awarii 18 ms do W-wy, z awarią 35 ms.1. Nie wiem czy będę podłączony w trybie fast path. Jakie to ma znaczenie fast path czy interleaved?
Nawet jak powiedzą to i tak się to zmieni RADYKALNIE. A jak chcesz to wpisz na tej stronie: http://etlink.pl/ numer telefonu (w sprawdź dostępność) i Ci wyskoczy co i jak.2. Nie potrafią mi powiedzieć jakie jest tłumienie na mojej linii. Dlaczego nie potrafią?
No właśnie nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że na 80% blokuje, bo chyba te porty są zajęte dla Netiowskiego Voipusia3. Korzystam z Betamaxu i chciałbym wiedzieć czy aby Netia nie blokuje portów 5060 i 5061?
Ja mam w tej chwilii opcje OD 8 Mb/s, a w tej chwili pobiera mi 1-2 Mb i żaden konsultant nie robił problemów z przyjęciem zgłoszenia awarii.4. Operator podaje że sprzedaje łącze o przepustowości do np 4 MBit ale nigdzie nie jest napisane ile ta prędkość może spaść aby mówić o nie spełnieniu warunków umowy.
Normalnie5. Jak chodzą Planet'ki z serii ADE Annex A w Netii?
Minimum 40 dni - ja czekałem 50 ...6. Ile mogą mi podłączać neta?
Tak - jak podpiszesz umowę na 4 Mb/s to będziesz mógł obniżać cenę tylko dla tej opcji.Wydaje się że nie będę mógł obniżyć ceny bo podpisuję umowę na innych prędkościach?
Na tej stronce pod moim numerem pustki. Brak danych.Nawet jak powiedzą to i tak się to zmieni RADYKALNIE. A jak chcesz to wpisz na tej stronie: http://etlink.pl/ numer telefonu (w sprawdź dostępność) i Ci wyskoczy co i jak.
Dowiedziałem się że dla shared LLU żaden port nie jest blokowany a full LLU rzeczywiście wykorzystuje te porty do usługi telefonicznej oferowanej przez Netie.No właśnie nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że na 80% blokuje, bo chyba te porty są zajęte dla Netiowskiego Voipusia
PCM ma gdy jest WLR/BSAsimon.m pisze:jeśli na tej stornie nie widzisz danych to albo to jest przypadkowy bład systemu, albo coś gorszego: np. masz PCMkę i wtedy nie będziesz miec neta od nikogo na łączu tp.
W internecie przy prędkości 1 mbit/s lub 2 mbit/s kosztuje 1 złkompleksowy pisze:Czy to to prawda że zamawiając u konsulatnata kosztuje 99 zł a zamawiąjąc przez www tylko 1 zł?![]()
sprzęt jest dobry. Konfiguracje? a o co dokładnie chodzi ?kompleksowy pisze:Co to za sprzęcik mozna go dowolnie konfigurować. Ma go ktoś? jak się sprawuje?
Podczas próby wypełniania wniosku dla predkości np 4 MBit też pojawia się w opcji za 1 zł ?W internecie przy prędkości 1 mbit/s lub 2 mbit/s kosztuje 1 zł
pozostałe są w takiej samej cenie.
Co to za ruter, ma wifi, ma bramke voip (odblokowaną) czy mozna go dowolnie konfigurowac np. na innego operatora, ustawiać statyczne IP, podzielić pasmo, wgrac Tomato? Mam go na własność?sprzęt jest dobry. Konfiguracje? a o co dokładnie chodzi ?