• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #392969  autor: Abcn
 13 mar 2010, 18:34
CZy w każdym bankomacie można doładować nr ''na kartę''? Kazdego operatora czy są jacyś główni i jacyś inni, 'wykluczeni' ?
Jakie ilosci / kwoty / minim-max wchodzą w grę ?
Mi chodzi o play fresh , ale jeśli są jakieś niuanse to proszę o każdą informację ,
skoro wywołałem temat to może przydać się i innym.

Na poznańskiej Ławicy jest bankomat PKO BP ,
na Okęciu więcej niż 1 ale nie mogę znaleźć jakich banków.

DZięki z góry.
:smt028

pozdrawiam
A

#392971  autor: kowcio
 13 mar 2010, 18:54
Ja wiem, że da się z PKO BP doładować telefon komórkowy i raczej Play da się doładować- jak chcesz to przy wypłacie pieniędzy mogę sprawdzić. U innych pewnie też są takie usługi, ale u kogo nie wiem bo mam tylko konto w BP.

#393941  autor: Abcn
 18 mar 2010, 00:18
DZięki , Kowcio,
dobrze wiedziec w podróży.
Jesli przy okazji bedziesz mógł, to zobacz proszę.

+ zastanawiam się czy mógłbym zapłacic kartą w kiosku (ruchu?) kupując zdrapkę lub kupon doładowujący za 5-10 zł ?
:?:

W Barcelonie jest to standard wobec tutejszych 'W3' i Yoigo,
z wirtualnymi mvo różnie bywa,
coraz bardziej popularne stają się doładowania online ,
przelewem chyba wcale nie jest praktykowane.
Jakby co - tu nt ''w Hiszpanii''
..................................................................................
[ Dodano: 2010-03-17, 01:27 ]

ostatni rzut na tasme:

Jeśli inne banko-maty ktokolwiek widział, ktokolwiek wie to też zachęcam do opublikowania.

pozdrawiam
A

#394117  autor: michalx703
 18 mar 2010, 22:33
pekao SA i Euronet z karta Pekao SA ;)

MICHALX703

#394129  autor: Abcn
 18 mar 2010, 23:34
michalx703 pisze:pekao SA i Euronet z karta Pekao SA ;)
Dzieki
ale... jak to rozumiec?
są takie bankomaty na WAW , ale nie można w nich użyc karty innego banku
(do doładowania tlf) ? :|

pozdrawiam
A

#394214  autor: michalx703
 19 mar 2010, 13:26
rozumiec to tak ze na pewno obsluguja karty Pekao Sa nie wiem jak z kartami z innego banku ;) pozdr

MICHALX703

#394242  autor: Abcn
 19 mar 2010, 15:41
michalx703 pisze:rozumiec to tak ze na pewno obsluguja karty Pekao Sa nie wiem jak z kartami z innego banku ;) pozdr
DZięki raz jeszcze !
to zmienia postać rzeczy, tzn mi daje wizję optymistyczną w 90% conajmniej :D

[ Dodano: 2010-03-26, 14:45 ]
Byłem , wróciłem, oto co zobaczyłem -
w terminalu 2 , na lewo od wyjscia 3 bankomaty , pierwszy wolny to PKO BP , w menu bez trudności odnajduję mozliwość doładowania i pim-pam-pum .
Jadąc z powrotem zaszedłem z ciekawosci do T-1 , spróbowałem w PeKaO SA i nie, mozna tylko wypłacić gotówkę - dobrze napisałeś, michalx703
Na parterze (przyloty) starego T1 jest kilka bankomatów,
BZ WBK daje mozliwości dla W3 , i pkoBP dla play
:)
Próbowałem z kartą netellera -
potem w Barcelonie też znalazłem bankomaty w których dla karty 'tutejszej' jest możliwość , a dla 'obcej' - nie :shock:
Ot, człowiek zawsze sie może czegoś nauczyć.

pozdrawiam
A