• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #34030  autor: mation
 10 gru 2005, 19:58
Co sadzicie o tych 2 panasonicach?? ktory lepszy?? jak tam u nich z bateria?? gdzies czytalem ze te 16m kolorow to tylko na zdjeciach i filmach jest czy to prawda?? dostalem ulotke z ery i jakos tak zainteresowaly mnie one. a moze ktos z forumowiczow posiada ktoregos z nich?? czekam na wasze opinie.

#34032  autor: Frasio
 10 gru 2005, 20:01
Te tele są super, tanie i z zarąbistą baterią.
Ale ten myk z wyświetlaczem to już słyszałem, więc chyba to prawda. ;)
Ale telefon super.
Jeeszcze jest SA7, który ma dodatkowo zewn. wyśw. ;)

Obrazek

#34034  autor: mation
 10 gru 2005, 20:05
Tylko o ile dobrze pamietam to nie maja kart pamieci i BT. no i szkoda ze nie maja symbiana ale to sie juz da przebolec. Bateria super czyli ile trzyma??

#35091  autor: grobelas
 15 gru 2005, 11:52
Jestem zainteresowany kupnem SA6 i jak tylko będę miał 100% pewność co do tego tel. to na pewno go nabędę. Jeżeli ktoś na tym forum posiada ten model, to proszę aby podzielił się opinią na jego temat. Głównie chodzi mi o jakość dźwięku podczas połączeń i własnie tego chciałbym się dowiedzieć, czy jest on czysty i bez zakłóceń? POZDRAWIAM/ Karol

#35676  autor: makabras
 18 gru 2005, 14:15
z opisow wynika ze maja bardzo fajne wyswietlacze 16mln kolorow i 320x240, nie znalazlem nic na temat wielkosi ale na obrazkach wygladaja tak na 2,2" czyli duze
za to nie maja kart pamieci a pamiec wewn 32mb, no i brak bt
za to sa jeszcze modele vs7 i vs6 i one maja bt, a do tego 2mpx aparat (pozostale 1,3 mpx)
napewno ciekawe propozycje tyle ze u nas nie ma u zadnego operatora

#35677  autor: Vin
 18 gru 2005, 14:19
jak by się w rtv-mix agd nie skończyły to miał bym VS3 :!:

#35781  autor: mation
 18 gru 2005, 19:18
tyle ze u nas nie ma u zadnego operatora
one są w erze.

#35917  autor: Bartosz
 19 gru 2005, 06:21
ja swojego SA6 kupiłem w euro agd (za 1150 ) i zanim odebrałem fakture potaniał na 999 zł :evil: więc SA6 i VS3 można kupić w Euro

ale wracają to tematu
mam SA6 od października i tak
telefon wytrzymuje ponad tydzień przy rozmowach itp
wyświetlacz super (te 16mln) są uzywskiwane tylko podczas oglądania fotek (wczytanych przez irda lub usb ) wykonanych innym sprzętem niż wbudowanym aparatem no i przy grach SONIC
zdjęcia całkiem dobre szczególnie w trybie macro
system automatycznego otwierania działa bardzo poprawnie
ciekawe dzwoniki
czytelny wyświetlacz
i ogólnie kupiłem go w ciemno i choć bardzo lubie zmieniać tel to jestem z niego tak zadowolony ,ze na chwilę obecną nie planuję zmiany (choć kto wie) czekam na model VS6 któy pojawi się pod koniec stycznia (różnice to BT i aparat 2mpx) lecz nie ma odtwarzacza mp3 - dlaczego to nie wiem - ale dla mnie ważniejsze jest BT ze względu na zestaw głośnomówiący którego nie ma dla SA6/VS3 - w dzisiejszych czasach :evil:

trwała obudowa - żadnych śladów użytkowania po 3 m-cach - nie to co nokia itp

jeżeli będziesz miał pytania to pisz

ale jest to mój pierwszy tel. panasonica i ... i nie zamieniłbym go na inny (no na VS6 jedynie - choć o połowe mniejsza bateria)

[ Dodano: 2005-12-19 6:24 ]
co do jakości dźwięku - żadnych uwag - ja przynajmniej nie mam i nie zauważyłem a raczej nikt nie zwrócił uwagi że coś nie tak z osób z którymi rozmawiam

#38288  autor: macgregory
 28 gru 2005, 11:11
Witam

Podzielam zdanie kolegów ale i dorzuce swoje 3 grosze. Ja posiadam model SA6
Bateria: faktycznie najlepsza na rynku wśród telefonów z kolorowym wyświetlaczem. Przy normalnym użytkowaniu 1-2 h/dzień rozmów trzyma ponad tydzień.
Do książki telefonicznej musiałem się przyzwyczaić i pierwsze co zrobiłem to kopie zapasową kontaków na kompie, usunąłem je z sim'a i mam tylko w fonie, gdyż w spisie kontaktów widać i te z pamieci telefonu i z sima co moze denerwowac jesli widzimy wpis kilkakrotnie.
Pisanie smsow ze slownikem T9 jest ok. Tylko ze brakuje mi opcji ktora wylacza narodowe znaki (czyli nasze ogonki) i 1 znak powoduje ze 1 sms zamienia sie w 2 lub 3, ale jest i pozytyw gdyz poprawiajac znaki z ogonkami na bez podczas pisanie telefon zapamietuje i przy nastepnej probie daje nam do wyboru z ogonkiem lub bez.
Do wad tego telefonu na pewno zalicze (poza brakiem BT, ale pomijam to czego nie dal producent) ze nie mozna wgrac JAVY przez Irde, nie wiem jak jest z kablem, ale w programach pod USB nie wiedzialem opcji Javy, lub dany program jeszcze nie obslugiwal SA6 (brak odpowiedniej wtyczki/ plugina). Jave natomiast bardzo latwo i szybko wgrywa sie przez WAP, ale wtedy trzeba doliczyc koszty zwiazane z przesylem danych.
Wracając jeszcze do plusów, to jest jego wyświetlacz. To że 16 mln jest tylko do obrazków i video nie umniejsza jego jakości, gdyż duża rozdzielczość 320x240 i 2,2" daje podobny efekt jak w telefonach o mniejszej rozdzielczosci z 262 tys kolorów. Aha no i jeszcze jedno na koniec, niby rozmiary sa ok, ale mam i tak problem ze znalezieniem skorzanego pokroca ktory nie sciskal by go tak mozno ze klawiatura odznacza sie na wyswietlaczu

#39343  autor: grobelas
 31 gru 2005, 16:03
No i w końcu się zdecydowałem na kupno tel. Panasonic SA6 :) Muszę przyznać, że aparat jak dla mnie jest naprawdę rewelacyjny. Pisanie sms-ów jest bardzo wygodne, byłoby jeszcze lepiej gdyby nie te polskie znaki, których nie idzie wyłączyć jak już 'przedmówca' wspomniał, jednak zawsze słownik proponuje nam wyraz bez ogonków, który jednak zawsze jest na drugim miejscu listy słów proponowanych. Wyświetlacz po prostu REWELACYJNY (mały monitor) i bardzo dobrze świeci. Obudowa nie wydaje jakiś nieokreslonych dźwięków i jest solidna. Klawiatura nie wystaje z obudowy i tworzy z nią równą płaszczyznę, bardzo dobrze są wyczuwalne klawisze. Bateria wytrzymuje 8-9 godzin ciągłej rozmowy, a ładuje się 3h 50min. Podczas użytkowania telefonu oprogramowanie działa szybko i na kliknięcie reaguje natychmiastowo. Kupiłem go w sklepie internetowym za 827 zł. - pierwszy mój zakup w sieci za taką sumę :) w sieci AVANS i RTVmixAGD kosztuje 999zł. Jest naprawdę SUPER telefonem i nie zamieniłbym się na żaden inny. POLECAM

#39548  autor: sepecat
 01 sty 2006, 13:10
Kiedys po kontakcie z GD96 nienawidzilem Panasonica , ale ten telefon jest bombowy , i ta bateria - no po prostu rewelacja. Zaraz sie odezwa mekoly ,ze i tak nokia lepsza. A ja wam mowie znajdzcie mi taka nokie w takiej ladnej obudowie , z takim wyswietlaczem (a nie jakies marne 176x208) za taka cene.

P.S Moze wie ktos gdzie mozna sciagnec tego sonica z netu. A moze da sie go wydrzec z telefonu. Chetnie pogralbym w niego.

#39560  autor: adamos
 01 sty 2006, 13:57
telefon fajny choć ma kilka niedociągnięć jak powstanie następca z bt kartami i mp3 to zastanowię się nad zaminą za kilka lat :)

#39562  autor: adamos
 01 sty 2006, 14:11
o cho***** czy wy widzicie to co ja
Link
ten telefon ma 16 mln kolorów bt mini-sd mp3 i oprócz symbiana nic mu nie brakuje :)
ja chce ten telefon :)

#39579  autor: Bartosz
 01 sty 2006, 14:54
tylko,ze ja np. nigdzie nie znalazłem VS7 w ofercie a jedynie VS6 - którego planuję kupić w styczniu może ktoś z Was wie gdzie można kupić VS7 ??

oki już wiem - w Europie go nie będzie :evil:

#39638  autor: Vin
 01 sty 2006, 19:22
Jest przecież w rtv-mix-agd :D

#39680  autor: Bartosz
 01 sty 2006, 21:12
VINAMP pisze:Jest przecież w rtv-mix-agd :D
co niby jest w rtv-mix-agd ?? VS7 może choć VS6 ? :-D bo SA6 to ja już dawno mam :D

#41519  autor: sepecat
 06 sty 2006, 13:09
grobelas* dzieki za link ,ale mi chodzilo o to ,zeby sobie ta gre do telefonu jakos wsadzic.

#42467  autor: grobelas
 08 sty 2006, 00:24
Mam pytanie do użytkowników SA6, czy Wam także przednia i tylna obudowa rusza się względem siebie? Pierwszy raz mam 'klapkowca' i być może jest to normalne, że na łączeniu musi być troszkę luzu, w każdym razie dla świętego spokoju chciałbym się dowiedzieć jak to jest?

#42975  autor: Bartosz
 09 sty 2006, 06:12
Tak i to jest ok :-D