• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 52 z 96
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 96

#393051  autor: marcinb
 14 mar 2010, 11:25
Witam.
Ja mam jeszcze pytanie co do przedłużenia umowy dla taryfy Nowy Pakiet Biznes 120.
Jeśli telefon w cenniku dla przedłużających dla tej taryfy jest za ok. 400 zł to ile może dać zniżki opiekun (konsultant) biznesowy? Są jakieś określone 'urzędowe' zniżki na telefon do jakich może mieć uprawnienia taki KB, np. 200, 300 zł?

Sam numer raczej nie wykorzystuje przysługujących mu minut na m-c. Troche rozmów przychodzących.

[ Dodano: 2010-03-14, 11:33 ]
W firmie jest ok. 10 aktywacji. Chodzi mi tylko do jakiej kwoty konsultant ma możliwość obniżki ceny słuchawki.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#393066  autor: natalia.natalia
 14 mar 2010, 13:19
marcinb pisze:Witam.
Ja mam jeszcze pytanie co do przedłużenia umowy dla taryfy Nowy Pakiet Biznes 120.
Jeśli telefon w cenniku dla przedłużających dla tej taryfy jest za ok. 400 zł to ile może dać zniżki opiekun (konsultant) biznesowy? Są jakieś określone 'urzędowe' zniżki na telefon do jakich może mieć uprawnienia taki KB, np. 200, 300 zł?

Sam numer raczej nie wykorzystuje przysługujących mu minut na m-c. Troche rozmów przychodzących.

[ Dodano: 2010-03-14, 11:33 ]
W firmie jest ok. 10 aktywacji. Chodzi mi tylko do jakiej kwoty konsultant ma możliwość obniżki ceny słuchawki.
Jeśli masz już 10 aktywacji to można już targować. Problem w tym, że to nie konsultant obniży Ci cenę telefonu a koordynator (przełożony ADB). A powiedz mi czy masz podpisaną umowę ramową z Erą??

#393112  autor: zdrojka
 14 mar 2010, 19:27
Dokładnie, konsultant nie ma możliwości obniżenia ceny telefonu. Jest ona ściśle uzależniona od wybranego abonamentu: im wyższy abonament wybierzesz, tym tańszy będzie telefon.

I tu chciałabym zaznaczyć jedną rzecz: ważna jest WYSOKOŚĆ abonamentu, nie to, jaki wybieramy czy ile minut w nim jest. Stąd biorą się różnice w cenie telefonów między promocją dla nowych klientów a ofertą dla stałych abonenetów.

Jeśli nowy klient wybiera NE 60 za 65 zł, a stały klient wybiera tę samą taryfę za 50 zł, to jednak w skali 2 lat jest spora różnica. Dlatego nowy klient, który będzie płacił więcej przez 2 lata, dostaje tańszy telefon, a stały klient dostanie droższy telefon, bo będzie płacił mniej... Chyba, że płacił rachunki w terminie i zebrał wystarczająco dużo punktów Era Premia, aby obniżyć cenę telefonu.

Ale to jest plus dla stałego klienta: płaci mniej i mając punkty ma tańszy telefon. Poza tym może wybrać różne usługi dodatkowe, a nie deklaruje się przy podpisaniu umowy na jedną zniżkową, której potem nie może mienić na inną ze zniżką.

Wrócę jeszcze do jednej kwestii: chcesz odejść od Ery (czy też innego operatora)? Odejdź! Tylko wybierz takiego, u którego masz najwięcej znajomych, będą mieli do Ciebie taniej, Ty do nich też. Dla mnie odchodzenie od sieci dla tańszego telefonu w innej, gdzie nie mam w ogóle znajomych, jest bezsensowne, bo w tej sieci nie dostanę tańszych połączeń i będę musiała płacić więcej niż w dotychczasowej. W ogólnym rozrachunku tracę...

#393318  autor: danielkl
 15 mar 2010, 19:21
Od dzis w ofercie aneksowej nokia n97 mini i htc hd2

#393341  autor: aussiegirl
 15 mar 2010, 20:32
Hej

Czy możecie otworzyć plik z cenami telefonów dla klientow przedłużających? Mi sie nie chce wyswietlić a pilnie go potrzebuje :(

#393344  autor: arasel
 15 mar 2010, 20:35
aussiegirl pisze:Hej

Czy możecie otworzyć plik z cenami telefonów dla klientow przedłużających? Mi sie nie chce wyswietlić a pilnie go potrzebuje :(
Tak, działa bez zarzutu. Klik

edit: Teraz zauważyłem, że klik w link bezpośredni rzeczywiście nie wyświetla strony. Natomiast krok po kroku zaczynając na www.era.pl już tak. (Dla stałych abo/wymień telefon na nowy/"Cennik wymiana telefonów" (na dole strony))

#393352  autor: danielkl
 15 mar 2010, 21:02
Chyba jednak zostawili te dodatkowe minuty w opcji bez fona bo dzwonilem rano okolo 10 i oferuja mi NE100 220min + 170min za 70zl/m-c dodam ze srednia ruchunkow z 19 miesiecy to 166zl staz w sieci prawie 8 lat przy longplay bez fona to kiepska ta oferta poczekam do sierpnia lub wrzesnia no i na oferte z fonem

#393354  autor: zdrojka
 15 mar 2010, 21:07
Ups, uważaj, rozmawiałeś pewnie z konsultantem, który nie zauważył zmiany promocji... Rutyna robi swoje, też się z tym spotkałam. A podpisując aneks podpisujesz się jednocześnie pod zdaniem, że zapoznałeś się z regulaminem promocji, więc podpis = cyrograf, nawet jeśli telefonicznie dostałeś inne informacje.

#393356  autor: Kostek
 15 mar 2010, 21:13
Właśnie! Faktycznie już na stronie nie widnieje dodatkowy pakiet - z drugiej strony tego nie rozumiem, po co go zdjęli, a przy ofercie z telefonem - zostawili... ;)
danielkl, zanim podpiszesz aneks, faktycznie go przeczytaj! Potem może być niemiła niespodzianka!

#393360  autor: st.konsultant
 15 mar 2010, 21:30
Kostek pisze:Właśnie! Faktycznie już na stronie nie widnieje dodatkowy pakiet - z drugiej strony tego nie rozumiem, po co go zdjęli, a przy ofercie z telefonem - zostawili... ;)
danielkl, zanim podpiszesz aneks, faktycznie go przeczytaj! Potem może być niemiła niespodzianka!

Najwyraźniej teraz ciśnienie jest na oferty z aparatem...Warto zwrócić uwagę, że w opcji bez telefonu, oprócz tego, że nie ma już dodatkowego pakietu minut, nie ma również żadnych prezentów w promocji...wszystko wg cennika :?

#393363  autor: aussiegirl
 15 mar 2010, 21:34
arasel pisze:
aussiegirl pisze:Hej

Tak, działa bez zarzutu. Klik

edit: Teraz zauważyłem, że klik w link bezpośredni rzeczywiście nie wyświetla strony. Natomiast krok po kroku zaczynając na www.era.pl już tak. (Dla stałych abo/wymień telefon na nowy/"Cennik wymiana telefonów" (na dole strony))
Mi nie działa ani tak ani tak :(

#393364  autor: danielkl
 15 mar 2010, 21:38
Zdrojka i Kostek dzieki za rade. Aneksy czytam i podpisuje w salonach a nie kuriera. Mysle ze to nie wina pana z BOA ze podal stare warunki ten nowy regulamin trafil na ich strone jakos po godzinie 19 dopiero wiec pewnie pan z BOA podawal oferte ze strony gdy jeszcze byl stary regulamin. No z tymi bontusami to juz przegieli na max zabierajac je z tego wariantu.

[ Dodano: 2010-03-15, 21:59 ]
Aussiegirl a jaki fon cie interesuje i w jakiej taryfie?

#393416  autor: anonim69
 16 mar 2010, 09:32
Faktycznie zgadza się , ze w ofercie bez telefonu nie ma dodatkowych minut ani prezentów, czyżby miała wejść nowa oferta? Bo nie widzę chętnych na tą ofertę w tej chwili nawet z pakietami i dodatkowymi minutami oferta jak na dzień dzisiejszy jest słaba ( choć sam ja mam), niestety nie było jeszcze wtedy oferty z PLAYA gdzie abonament jest na 12 miesięcy a minuta wychodzi w zależności od abonamenty 10-12 gr.

#393428  autor: ejuri
 16 mar 2010, 10:26
czy jest mozliwa sprzedaz telefonów na raty?
na stronie ery napisane jest cos na temat karty polbanku jedynie

#393429  autor: natalia.natalia
 16 mar 2010, 10:33
ejuri pisze:czy jest mozliwa sprzedaz telefonów na raty?
telefony na raty można brać tylko w salonach firmowych

#393431  autor: ejuri
 16 mar 2010, 10:44
natalia.natalia pisze:telefony na raty można brać tylko w salonach firmowych
a moglabys cos wiecej na ten temat napisac ?:)
juz prawie mam dogadana oferte z SUK wiec moga nie chciec, tak jak pisane wczesniej bylo, aby oferta na konto przeszla i byla podpisana w salonie firmowym gdyz maja z tego prowizje.tak?
na stronie ery napisane cos takiego:
Salony i sklepy firmowe sieci Era nie oferują sprzedaży ratalnej telefonów. Abonenci, którzy nie mogą dokonać płatności jednorazowej za zakup aparatu, mogą jednak skorzystać z karty kredytowej Polbank-Era.

#393470  autor: Stig100
 16 mar 2010, 14:23
Witam.

Mam pytanie odnośnie Ery Biznes. Chcę podpisać umowę na taryfę Nowy Pakiet Biznes 70 z rabatem na abonament 50% przez 24 miesiące + telefon Samsung i5700 Galaxy za 58,56 zł. Czy ta taryfa jest ogólnie dostępna i bez problemu można podpisać umowę posiadając zwykłą działalność gospodarczą tzw. numer REGON i NIP. Pytam się dlatego, że nigdy nie miałem abonamentu na firmę i nie wiem co Era wymaga do podpisania umowy. Bardzo proszę o odpowiedz.

#393492  autor: st.konsultant
 16 mar 2010, 15:40
natalia.natalia pisze:
ejuri pisze:czy jest mozliwa sprzedaz telefonów na raty?
telefony na raty można brać tylko w salonach firmowych

Obecnie nie ma w ogóle opcji zakupu telefonu na raty.

#393494  autor: st.konsultant
 16 mar 2010, 15:42
Stig100 pisze:Witam.

Mam pytanie odnośnie Ery Biznes. Chcę podpisać umowę na taryfę Nowy Pakiet Biznes 70 z rabatem na abonament 50% przez 24 miesiące + telefon Samsung i5700 Galaxy za 58,56 zł. Czy ta taryfa jest ogólnie dostępna i bez problemu można podpisać umowę posiadając zwykłą działalność gospodarczą tzw. numer REGON i NIP. Pytam się dlatego, że nigdy nie miałem abonamentu na firmę i nie wiem co Era wymaga do podpisania umowy. Bardzo proszę o odpowiedz.
Co prawda nie ten temat, ale odpowiem. Dla działalności potrzebny jest:

- dowód osobisty właściciela
- wpis do ewidencji
- dokument potwierdzający nadanie NIP
- dokument potwierdzający nadanie REGON
  • Strona 52 z 96
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54