• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#368484  autor: abito01
 07 lis 2009, 16:54
To chinska marka CECT a nie zadna Nokla

#368639  autor: Sławek
 08 lis 2009, 13:32
Czyli cos jak myPhone i Track?

A ktos sie orientuje jaka baterie do C5212 mozna kupic? Nie moge znalezc nigdzie w necie baterii do tego modelu (z kablem USB jest ten sam problem), moze z innego by jakas przypasowala?
Pytam, bo chetnie bym kupil mocniejsza baterie... na allegro mozna wyczaic nawet 4400 mAh.

#368699  autor: kowcio
 08 lis 2009, 17:53
Sławek pisze:A ktos sie orientuje jaka baterie do C5212 mozna kupic? Nie moge znalezc nigdzie w necie baterii do tego modelu (z kablem USB jest ten sam problem), moze z innego by jakas przypasowala?
Pytam, bo chetnie bym kupil mocniejsza baterie... na allegro mozna wyczaic nawet 4400 mAh.
Od oryginalnej nic Ci dłużej trzymać nie będzie, to jest pewne. A Ty wierzysz w 4400 mAh? Ojjj...
Kabel USB pasuje od innych "nowszych" Samsungów, np. U800, U900, L700, i900, S5320, S3650 itd, itd ;)

#368727  autor: Sławek
 08 lis 2009, 20:46
Ok, dzieki. A co do baterii- mialem dawno temu w SE T68i tak, ze podrobka wytrzymywala dluzej, niz oryginal. 4400 mAh wydaje mi sie podejrzane, niemniej milo by bylo miec nieco silniejsza baterie, niz 1000 mAh... nie musi byc oryginalna.

#368734  autor: Spiite
 08 lis 2009, 21:25
Sławek, Jeśli ją kupisz i będzie lepsza to odezwij się na forum. Też zainwestował bym w lepszą baterię, bo jestem przyzwyczajony do ładowania rzadziej niż pięć dni z powodu Nokii 1650.

#368745  autor: Sławek
 08 lis 2009, 22:10
Z ta bateria to jednak nie bardzo- to nie taka :)

#368834  autor: kowcio
 09 lis 2009, 15:37
Sławek pisze:Ok, dzieki. A co do baterii- mialem dawno temu w SE T68i tak, ze podrobka wytrzymywala dluzej, niz oryginal. 4400 mAh wydaje mi sie podejrzane, niemniej milo by bylo miec nieco silniejsza baterie, niz 1000 mAh... nie musi byc oryginalna.
A to nie była stara bateria? Wiesz, ja w domu mam Siemensa A 52 z baterią, która ma 3 lata marki FOOF i trzyma jakieś 2-3 dni na czuwaniu, co uważam za rewelację. Ale z doświadczenia wiem, że żadna bateria nie wytrzyma lepiej niż ta z pudełka. Tez kiedyś kombinowałem na różne sposoby i bez większej satysfakcji. A czasami taka bateria może nawet uszkodzić telefon :-/ Ale i tak uwierzcie mi, że 2 dni przy dość ładnym użytkowaniu to ŚWIETNY wynik przy dual simie i jednoczesnej pracy dwóch kart SIM. Ja nie radze kombinować, ale co zrobicie to już Wasza sprawa ;]

#368940  autor: PingNoMore
 10 lis 2009, 06:51
Ja w moim D980 pobijam rekord, w tej chwili bateria trzyma 8 dzień. Co prawda telefon wyłączam na noc w godzinach 23-6. Czyli bez wyłączania powinien trzymać 6 dni co uważam za świetny wynik, a na wskaźniku baterii nadal jest jedna kreska. Oczywiście nie ma mowy o oszczędnym korzystaniu z telefonu. Rozmowy, sms-y, słuchanie radia.

#381723  autor: Micux
 20 sty 2010, 11:58
Hejka, mam pytanie - co sądzicie lub co słyszeliście o myPhone 7720 pop? Bo czytałem już różne opinie, ale wzajemnie się wykluczają.. i nie wiem co myśleć ^^' I ogólnie czy obsługuje karty microSD 8GB? Z góry dzięki za informacje :)

Pozdrawiam
 #384615  autor: myszolekpysiol
 01 lut 2010, 18:15
Mąż mi kupił Treecona C670, wygląda jak Nokia 6700, jest boski i mam w końcu jeden telefon i zdążam odebrać telefon jak dzwoni, bo jak łaziłam z dwoma to zanim ten, który dzwonił znalazłam z torebce to przestawał dzwonić... Wszystkie te telefony z dualsimem mają dotykowy wyświetlacz a ja za stara jestem na takie bajery, miałam Samsunga Avilę i z przyjemnością sprzedałam!
Mam go 2 tygodnie, jak ktoś będzie zainteresowany to napiszę więcej, fani dualsimów łączcie się :)

#392187  autor: Sławek
 09 mar 2010, 13:49
Nie bardzo wiedzialem gdzie to pytanie zadac, no ale rzecz sie tyczy telefonu dual sim jakby nie bylo :P

Ktos sie orientuje czy daloby rade przelozyc na C5212 obudowe i klawiature z L700? Na oko te telefony wygladaja identycznie, ale od razu mowie, ze jesli chodzi o L700, bazuje tylko na zdjeciach.

#393028  autor: marcinb
 14 mar 2010, 08:17
Pytanie do właścicieli Samsunga C5212: czy można ustawić własny dzwonek do smsa?

Dzisiaj rano znalazłem pierwszego dual sima o takich funkcjach:

myPhone 9010 VERSE - rewelacyjne minicentrum komunikacji biznesowej w rewelacyjnej cenie. Wyposażone w:

* Dual SIM
* klawiaturę QWERTY
* Wi-Fi
* klienta e-mail
* przeglądarkę WWW
* obsługuje aplety JAVA
* Bluetooth 2.0
* port USB do komunikacji z komputerem, z funkcją ładowania

Obrazek

Wygląd a'la jerzyna.

Na allegro są za ok. 500 zł.

Obsługuje aplety javy więc opera mini powinna się zainstalować?

Dobrze by było jakby się znalazł na forum jakiś użytkownik tego telefonu.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#393035  autor: kowcio
 14 mar 2010, 10:00
Można ustawić.

Ten myPhone to jak pewnie wiesz nic pewnego nie jest...

#393037  autor: marcinb
 14 mar 2010, 10:18
Dzięki. No to jeszcze jedno pytanie: czy da się jakoś sprawnie przenieść kontakty z Nokii do Samsunga? Z Nokii można utworzyć kopię zapasową przez Nokia PC Suite. Tylko co dalej? Czy Samsung PC Suite odczyta ten format i przerzuci do telefonu?

A co do MyPhone-a chciałbym dowiedzieć się na ile nadal są to kiepskiej jakości telefony. Bo model 9010 trochę mnie kusi. Za jakieś dwa miesiące będę sie przesiadał na duala. Na razie myslę o Samsungu C5212 tylko że ten model jest bardzo ubogi w funkcje. Dawno nie używałem tak 'gołego' urządzenia. Jestem przyzwyczajony do smartfonów (Iphone i tak zostanie). Z drugiej strony przez najbliższy rok i tak pewnie nie będę mieć czas na zabawy w gadżety telefoniczne ale jakby jednak taki dual był z qwerty i wifi... Prawie jak E71 na dwa simy. :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#393064  autor: kowcio
 14 mar 2010, 12:59
marcinb pisze:Dzięki. No to jeszcze jedno pytanie: czy da się jakoś sprawnie przenieść kontakty z Nokii do Samsunga? Z Nokii można utworzyć kopię zapasową przez Nokia PC Suite. Tylko co dalej? Czy Samsung PC Suite odczyta ten format i przerzuci do telefonu?
Ja zawsze kopiuje kontakty na kartę SIM. Jeśli masz za dużo żeby skopiować je od razu na SIM można to na raty zrobić ;) Niestety nie orientuję się jak wygląda z kopiami, ale raczej nie odczyta kontaktów zapisanych przez Nokia PC suite. Przez Bluetooth'a nie wiem czy wszystkie da się na raz wysłać, jak Ci bardzo zależy to mogę to sprawdzić.

A ten iPek Ci nie wystarcz? Musisz meić aż dwa tak wypasione telefony? ;) Te myPhone jakością nie powalają, możliwościami też nie... W takim telefonie wg mnie przydałby się jakiś zewnętrzny OS.

#393072  autor: Worczynski
 14 mar 2010, 14:13
Pamiętam jak się namęczyłem z tym. Ale od początku. Masz kompa, dwa telefony, dwa kable. Koniecznie musi być Vista, bądź nowszy system, synchronizujesz stary telefon z kontaktami systemu windows, a następnie podpinasz nowy, wybierasz w PC studio opcje synchronizuj z Kontaktami Systemu Windows i już masz wszystko w temacie.

Jazz do łez:)

#393083  autor: LegiaWarszawa
 14 mar 2010, 15:21
pomoze ktos z problemem z mojego tematu:

Telefonik doszedl w 1 dzien. Sim locka nie ma. Wkurza mnie jednak w menu jedna z ikonek mianowicie ikonka plusa. Podobnie pod jednym klawiszem na ekranie glownym stronka plusa. Tak jakby tel byl testowany na karcie plusa lub pod ta siec przypisany. Mial byc jednak bezsieciowy. Ktos wie jak to zmienic? Dokladnie wrazenia opisze za kilka dni jak go pouzywam na dwoch kartach.

? :)

Dolacze sie tez jak za pomoca oprogramowania przeniesc kontakty z nokii 5800 do tego samsunga.

Dodam, dla zastanawiajacych sie, ze nie wybralbym innego Duala niz Samsung, chyba ze Nokia cos ciekawszego wypusci. DO zwyklego uzywania wystarczy duoz za 500zl.

Tylko Legia!

#393215  autor: Spiite
 15 mar 2010, 12:54
Nie możesz tego zmienić,musiałbyś zainstalować oprogramowanie Samsunga i wtedy miałbyś po lewej stronie Menu a po prawej Kontakty. Zwróciłem na to uwagę kupując telefon i mój egzemplarz był bezpośrednio od producenta,a u Ciebie Plus wgrał własny soft.

#393228  autor: LegiaWarszawa
 15 mar 2010, 13:33
Problem w tym, ze kupilem to w sklepie samsunga. Nie wiem czy to reklamowac... wkurza mnie. Ewentualnie skad sciagne soft samsunga bo nie moge cos tego wyklikac.

Jak przpisac pod te dwa klawisze nawigacji inne funkcje, chodzi mi o dwa pierwsze klawisze od gory po lewej i prawej, te nad sluchawkami. ?

Tylko Legia!

#393475  autor: Spiite
 16 mar 2010, 14:34