Witam, mam problem z moja nokia... nie moge wysylac dlugich wiadomsci sms tj powyzej jednego smsa... pojedyncze smsy normalnie wysyla i w raporcie pisze ze sms zostal doreczony, jezeli zas napisze smsa na wiecej niz jedna wiadomosc to w raportach ciagle pisze ze oczekuje 1/2, pierwszy sms dochodzi ale ucina go i druga czesc juz nie dochodzi do innych...
stalo sie to od czasu kiedy zmienilem starter z heyah na orange pop... wczesniej wszystko dzialalo poprawnie moglem b.dlugie smsy slac a teraz nie.
w opcjach wysylania smsa mam tak ustawione, a chcac cokolwiek zmienic w tych ustawieniach zmieniam tylko na "bierzacego" smsa a pozniej wraca mi do domyslnych...
centr. wiad. w uzyciu: SMSC
kodowanie znakow : upr. obsluga
odbior raportow: nie (chce aby mi raporty przychodzily...)
waznosc wiadomosci : czas maksymalny
wiadomosc wyslana jako: tekst
odp. przez to cent: nie
w tych ustawieniach nie moge nic zmienic aby zapamietalo i tak zostalo.
przywrocilem domyslne ustawienia telefonu, na nowo skonfigurowalem od operatora sieci telefon i nadal nic nie moge zrobic...
czytalem na stronie orange tez aby skonfigurowac dodatkowo wysylanie smsow trzeba w centrum wiadomosci w uzyciu wpisac jakis tam numer, ale ja nie moge nic wpisac mam tylko 5 opcji do wyboru:
vodafon
cent. wiad. SIM
cent. wiad. SIM(01)
SMSC <- tego uzywa teraz
cent. wiad. SIM(02)
czy jest to wina telefonu czy moze operatora? czy wie ktos jak to naprawic?
stalo sie to od czasu kiedy zmienilem starter z heyah na orange pop... wczesniej wszystko dzialalo poprawnie moglem b.dlugie smsy slac a teraz nie.
w opcjach wysylania smsa mam tak ustawione, a chcac cokolwiek zmienic w tych ustawieniach zmieniam tylko na "bierzacego" smsa a pozniej wraca mi do domyslnych...
centr. wiad. w uzyciu: SMSC
kodowanie znakow : upr. obsluga
odbior raportow: nie (chce aby mi raporty przychodzily...)
waznosc wiadomosci : czas maksymalny
wiadomosc wyslana jako: tekst
odp. przez to cent: nie
w tych ustawieniach nie moge nic zmienic aby zapamietalo i tak zostalo.
przywrocilem domyslne ustawienia telefonu, na nowo skonfigurowalem od operatora sieci telefon i nadal nic nie moge zrobic...
czytalem na stronie orange tez aby skonfigurowac dodatkowo wysylanie smsow trzeba w centrum wiadomosci w uzyciu wpisac jakis tam numer, ale ja nie moge nic wpisac mam tylko 5 opcji do wyboru:
vodafon
cent. wiad. SIM
cent. wiad. SIM(01)
SMSC <- tego uzywa teraz
cent. wiad. SIM(02)
czy jest to wina telefonu czy moze operatora? czy wie ktos jak to naprawic?