• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #392374  autor: Sig
 10 mar 2010, 14:14
Dzień dobry,

Poszukuję dobrego darmowego Softphone. Do tej pory używałem X-lite, ale zmigrowałem kilka komputerów na Wndows 7 a na ten system x-lite jeszcze nie jest kompatybilny (lista kontaktów nawala). Szukam alternatyw, znalazłem kilka stron z różnymi propozycjami, ale poza opisem technicznym, nie było tam opinii. Docelowo chciałbym zainstalować go na wszystkich komputerach (także tych z XP) aby wszędzie był oto samo. Ważne jest dla mnie też, aby dało się zaimportować kontakty np. z .csv. Mój VoIP to Freeconet, niestety ich aplikacja podawana jako alternatywa dla x-lite jest bardzo uboga - nie można importować kontaktów. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale FC niedawno wprowadziłobsługę kodeka g722, więc niech ten sofphone też go obsługuje. Wspomniana lista softphonów:

http://blog.voipsupply.com/free-sip-softphone-roundup