• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #392224  autor: blagas
 09 mar 2010, 17:18
Witam

Nosze sie z zamiarem przeniesienia numerów (dwie sztuki) do sieci Orange mają bardzo korzystne abonamenty.

Mam takie pytanie odnośnie danych osobowych w plusie na jednym z rachunków widnieje stara nazwa firmy, a czytałem gdzieś, że dane muszą się zgadzać, bo jak nie to nie przeniosą numeru.

W jaki sposób najprościej zaktualizować dane?

Pozdrawiam

#392251  autor: Jedrker
 09 mar 2010, 19:44
W jaki sposób najprościej zaktualizować dane?
udać się do salonu firmowego obecnego operatora i poprosić konsultanta o aktualizację danych :-D

#392259  autor: blagas
 09 mar 2010, 20:10
A czy może to zrobić inna osoba aniżeli właściciel telefonu?

#392274  autor: Jedrker
 09 mar 2010, 21:04
blagas,
Może to zrobić inna osoba, tylko i wyłącznie pod warunkiem, że notarialnie wyrazisz zgodę zarządzania tym procesem innej osobie.
Ale mówię, musi być to poświadczenie notarialne .
Bynajmniej ja tak miałem ze dwa lata temu

#392424  autor: blagas
 10 mar 2010, 18:08
Notarialnie, czyli musze u notariusza to załatwić, czy w plusie da się to załatwić ?

#392444  autor: Jedrker
 10 mar 2010, 20:06
blagas,
Jeśli pójdzie do salonu plusa właściciel telefonu, to załatwi to od ręki, jeśli ma iść osoba inna niż właściciel telefonu musi mieć poświadczenie notarialne.
Powiedzmy że jesteś synem właściciela numeru.
Właściciel nie może udać się do salonu, obaj panowie muszą udać się do notariusza i spisać zgodę na takie i takie zmiany na koncie abonenckim.
Takie pismo jest poświadczone pieczątką notariusza, w tedy Ty jako ten "syn" możesz udać się do salonu plusa i zmienić dane. :-D