Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
22 dni robocze, około 40 normalnych całość.szyman12 pisze:1. Czy TP tak jak w wypadku BSA ma na odpowiedz 28 dni?
Pewnie podjeżdża z testerem ADSL i sprawdza linię. Ale bez czegoś takiego też mogą założyć (vide 16 Mbit u mnie)szyman12 pisze:2. Otóż od kilku dni próbuje się dostać do mnie technik z Netii/Ericssona w sprawie wywiadu technicznego:
* czy jeżeli technik niezrobi tego wywiadu to mogą być przykre konsekwencje [BMT]?
* jak wygląda taki wywiad ?
PPPoA 0/35 (jak neostrada)szyman12 pisze:3. Na jakim standardzie działa Netia LLU - PPPoA czy PPPoE?
podpisana - hmmmszyman12 pisze:piotrekkk - na stronie pisze tylko "umowa podpisana", ale przedwczoraj w godzinach wieczornych dostałem SMSa, że aktywacja nastąpi 17.03, a wczoraj dzwonił do mnie technik i powiedział, że w ciągu 10 dni (czyli 12.03) - i komu tu wierzyć ?
na umowie powinny być dane osoby upoważnionej do odbioru przesyłki, jeśli nie ma zwykle, to osoba na którą jest umowaszyman12 pisze:I mam do Was ostatnie pytanie - czy router od kuriera może odebrać byle jaka osoba czy też muszę ja?
Proszę bardzo:a możesz zacytować treść smsa (bez danych)?
Od: Netia
Uprzejmie informujemy, że Państwa usługi w Netii będą aktywne od dnia 2010-03-17.
Na 5 dni przed aktywacją usług prześlemy kolejne informacje w sms.
piotrekkk pisze:na umowie powinny być dane osoby upoważnionej do odbioru przesyłki, jeśli nie ma zwykle, to osoba na którą jest umowaszyman12 pisze:I mam do Was ostatnie pytanie - czy router od kuriera może odebrać byle jaka osoba czy też muszę ja?
na pierwsze pytanie powinny działać jeśli to ten sam standard, ale netia nie świadczy wsparcia technicznego, ewentualnie poczytaj stronę http://pomoc.x.pl/ ,szyman12 pisze:* czy to prawda, że na tej LLU Netii czasami niedziałają inne routery niż te od Netii?
* czy w przypadku uszkodzenia linii w sposób fizyczny to naprawia ją Netia czy TP?