• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 208
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 208

#390661  autor: awa2001
 01 mar 2010, 14:16
no dobrze, ale jelsi placił do tej pory ab pow.100 zl, to czemu ma go zmniejszac? nie lepiej pozostawic w podobnej wysokosci, miec wiecej minut i tanszy telefon?

#390665  autor: theWitcher
 01 mar 2010, 14:29
Moim zdaniem - lepiej płacić mniej, mieć więcej minut [tak czy siak], a za telefon zapłacić raz i mieć z głowy.

Optymalnego 450 mógłby po prostu nie wykorzystywać, a lepiej od czasu do czasu abonament przekroczyć, niżby się miało regularnie marnować.

#390735  autor: Phoenix_eu
 01 mar 2010, 18:35
Na konkurencyjnym forum, znalazłem informację odnośnie Nokii 5800. Podobno dostawy są wstrzymane do momentu gdy nowe oprogramowanie zostanie przetestowane i zaakceptowane. Piszą jeszcze, że wstrzymanie tego telefonu, stoi po stronie Nokii.
Nie wiem na ile to prawdziwe informacje, może ktoś orientuje się w tym temacie?

#390838  autor: jarekch
 02 mar 2010, 00:04
theWitcher pisze:Moim zdaniem - lepiej płacić mniej, mieć więcej minut [tak czy siak], a za telefon zapłacić raz i mieć z głowy.

Optymalnego 450 mógłby po prostu nie wykorzystywać, a lepiej od czasu do czasu abonament przekroczyć, niżby się miało regularnie marnować.
Ja mam podobny dylemat.

Rada: Jeżeli skończyła się już umowa, to lepiej zmienić samemu plan na Optymalny (najlepiej na najniższy, bo w górę zmiana nic nie kosztuje) i poczekać aż wejdzie w życie (nowy okres rozliczeniowy). Wtedy oferta z Propozycji będzie/może zawierać jedną usługę więcej jednakże nie spodziewajmy się kokosów. Proponowane są zazwyczaj pakiety MMS, SMS, pakiet optymalny na konto i 5 bezpłatnych numerów - wszystko w zależności od telefonu i wybranego abonamentu (można zwiększyć na większy). Na telefony można dostać rabat ale wtedy można już nie mieć 5 bezpłatnych numerów. Jeżeli chodzi o cenę telefonu, to tylko w kilku przypadkach (niestety nie zawsze) wychodziło taniej niż przez Internet.
Minus przedłużenia przez Internet - dostajesz tylko telefon w atrakcyjnej cenie bez żadnych usług.

Mój obecny dylemat polega na tym, że chciałbym HTC HD2. Cena jaką byłbym skłonny zapłacić jest na orange.pl ale dopiero przy abo za 121zł - przez propozycję jest niestety dużo drożej. Średnia moich poprzednich rachunków dużo nie odbiegała od tej kwoty (miałem Orange dla Firm 40) ale obawiam się, że po zmianie na taki abonament notorycznie będą mi przepadać minuty (ewentualnie zrezygnowałbym zupełnie z 5 bezpłatnych numerów). W Optymalnych minuty przechodzą tylko na następny okres rozliczeniowy a nie jak to było wcześniej z nieskończonym kapitałem minut/sekund.
Podejrzewam, że abonament za 37zł + 5 bezpłatnych numerów w zupełności by mi wystarczył - ewentualnie skłonny byłbym zmienić na abonament za 73zł. Niestety w obu przypadkach cena tego telefonu jest dużo za duża.
Przy poprzednich przedłużeniach ze względu na wysokie rachunki (mimo niskiego abonamentu) cena telefonu była odzwierciedleniem średniej z rachunków i telefony dostawałem z cennika dla 3-ciego lub 4-tego w wysokości abonamentu. Obecnie nie ma chyba na to szans. :(

#390879  autor: blade827
 02 mar 2010, 10:52
Własnie dzisiaj przedłużylem swój abonament. Obecnie posiadany to Orange Abo 55.
Dostałem takie warunki
Orange Abo 35
70 zł na 12 miesiecy + 50 zł przez 6 miesiecy
400 sms do Orange
180 min z wybranym numerem Orange
Zatrzymaj czas na 12 miesiecy

cała umowa na 12 miesiecy nez telefonu
Wydaje mi sie że warunki sa naprawde niezle, ciekaw jestem czy udało by mi sie jeszcze cos ugrac ale to juz pytanie do ekspertow naszych
Zaznacze ze ostatnie trzy miesiace rachunki oscylowały mi w granicach 100 zl

Pozdrawiam

#390882  autor: awa2001
 02 mar 2010, 11:09
na ile jest umowa? na 12 mies? jesli tak to nie ogarniam, nie mozesz miec jednoczesnie 100% na 12 mies. ( musi byc na 24 mies. umowa) i 50 zlNA 6 MIES., sprawdz na umowie jak sie nazywają uslugi, bo to podajesz nie mowi mi niczego ( 70 zl to pewnie Twoje i nasze 35zl tak? czy dostales pakiet 70 zl?)

#390885  autor: blade827
 02 mar 2010, 11:27
Umowe mam na 12 miesiecy. 100 % wiecej dostałem na cały okres umowy a te 50 zł dodatkowo przez pierwsze 6 miesiecy no tak wynikało z umowy z konsultantem 2 razy sie pytałem wiec raczej pomyłki nie ma no chyba ze on cos pokopał i ta usługe zatrzymaj czas tez mam na 12 miesiecy. Kiurier ma wpaść za 3 dni z umowa wiec zobacze dokladnie

#390894  autor: johnq
 02 mar 2010, 12:08
blade827 pisze:Umowe mam na 12 miesiecy. 100 % wiecej dostałem na cały okres umowy a te 50 zł dodatkowo przez pierwsze 6 miesiecy no tak wynikało z umowy z konsultantem 2 razy sie pytałem wiec raczej pomyłki nie ma no chyba ze on cos pokopał i ta usługe zatrzymaj czas tez mam na 12 miesiecy. Kiurier ma wpaść za 3 dni z umowa wiec zobacze dokladnie
To jest technicznie (?) niemożliwe, tak jak kolega wyżej pisał mogłeś dostać 100% więcej na 3-6 miesięcy. Dodatkowy pakiet złotówek 50zł? Tego też już nie ma od jakiegoś czasu. Zatrzymaj czas na 12 miesięcy jak najbardziej..

#390908  autor: awa2001
 02 mar 2010, 13:34
podaj mi numer na pryw to Ci sprawdze zanim kurier przyjedzie, teoretycznie mało prawdopodobne, ale w praktyce rózne cuda widziałam:) jeśli tak jets to masz świetną oferte:)

#390911  autor: theWitcher
 02 mar 2010, 13:53
Sam ciekaw tej oferty jestem...

Pewnie ten konsultant się 'delikatnie rozminął z prawdą', daj numer awie/mnie - sprawdzimy i rozwikłamy tajemnicę tej propozycji :)

#390967  autor: Phoenix_eu
 02 mar 2010, 17:42
Mam pytanie odnośnie przedłużania umowy w ofercie dla firm.
Zastanawiam się nad dwoma planami, Optymalny 100 oraz mix optymalny 50. Z tego co wyczytałem, to niższe stawki za połączenie są w mix'ie. Interesuje mnie umowa z telefonem na 24-mc. Nie chcę płacić za abonament więcej niż 50 zł netto.
Co mi doradzicie, jakie są plusy oraz minusy mix'a?

#390972  autor: awa2001
 02 mar 2010, 17:55
a to juz musisz znaleźć konsultanta firmowego:) wg moich danych tak niestety nie jest:

"od 0,18 zł (0,22 zł z VAT) za minutę połączenia do wszystkich sieci w planach Optymalnych i Optymalnych z Internetem
od 0,22 zł (0,27 zł z VAT) za minutę połączenia do wszystkich sieci w planach Mix Optymalny"

#390974  autor: Phoenix_eu
 02 mar 2010, 18:10
awa2001 pisze:a to juz musisz znaleźć konsultanta firmowego:)
Już mi kiedyś doradzałaś z 'ciętymi stawkami' i wydaje mi się, że dobrze:)
A masz kogoś godnego polecenia? ;)

#390984  autor: tygrysm
 02 mar 2010, 18:42
Phoenix_eu:

Stawka za minutę w planie Optymalnym 100 to 0,30 zł netto (0,37 brutto) zarówno w ramach abonamentu jak i po wykorzystanym abonamencie.

W mixie optymalnym 50 stawka za minutę 0,25 zł netto (0,31 brutto).

Tyle w temacie :-)

Mix jest lepszy jeżeli chcesz kontrolować wydatki, gorszy jeżeli się okaże że nie masz już kasy na koncie, bo nigdzie nie zadzwonisz.

I teraz jeszcze jedno - nie wiem czy przekraczasz te 50 zł netto, które sobie założyłeś: Jeżeli tak to czemu nie optymalny 250 za 60 zł netto?, jeżeli nie to może Ci się bardziej opłacić mimo wszystko Oferta dla Firm 125 + cięte stawki gdzie również jest 200 minut, ale telefon prawdopodobnie będzie tańszy.

#390993  autor: awa2001
 02 mar 2010, 19:22
Phoenix_eu pisze:
awa2001 pisze:a to juz musisz znaleźć konsultanta firmowego:)
Już mi kiedyś doradzałaś z 'ciętymi stawkami' i wydaje mi się, że dobrze:)
A masz kogoś godnego polecenia? ;)
nie znam konsultantów firmowych:) przedłuzam biznesówki tylko na wyraźne zyczenie klienta i bardzo często pomaga mi w tym Tygrys:) więc jego uwag mozesz wysluchac jak najbardziej ( jest klientem nie konsultantem:)))) )

#390998  autor: Corsini
 02 mar 2010, 19:45
tani htc hd2 w abonamencie za 37zł. Ależ wy macie wymagania. Przecież to jeden z najnowszych i najdroższych telefonów w ofercie. Teoretyczna minimalna cena w takim abonamencie to jakieś minimum 1000zł ale pod warunkiem dostępności tak dużego rabatu. A na to trzeba sobie duuużo zapracować. Zresztą do tego trzeba brać Business Everywhere Mini 2 GB bo bez tego taki telefon jest nie warty swojej ceny.

Obsługa Klientów Biznesowych ORANGE

#391052  autor: asiulkaaaa
 02 mar 2010, 23:38
witam, w wątku jest wiele słów o ofecie abonamentowej, a mam pytanie jak zwiększyć zysk w mixie? niebawem kończy mi się umowa, co zrobić by w mixie móc więcej wytargować?

#391058  autor: jarekch
 03 mar 2010, 00:15
Corsini pisze:tani htc hd2 w abonamencie za 37zł. Ależ wy macie wymagania. Przecież to jeden z najnowszych i najdroższych telefonów w ofercie. Teoretyczna minimalna cena w takim abonamencie to jakieś minimum 1000zł ale pod warunkiem dostępności tak dużego rabatu. A na to trzeba sobie duuużo zapracować. Zresztą do tego trzeba brać Business Everywhere Mini 2 GB bo bez tego taki telefon jest nie warty swojej ceny.
Cena wyjściowa na orange.pl w tym abonamencie to 1462/1401 (24/30 m-cy) a u konsultantów 1523/1462. Jeszcze 2 tygodnie temu przy umowie na 30 m-cy i abonamencie za 37zł miałem dostępny rekordowy rabat (wszyscy konsultanci się dziwili) na telefon w postaci 400zł co dawało cenę telefonu na 974zł. Niestety taki rabat był dostępny tylko dla tego jednego przypadku. W innych abonamentach i długościach umowy był już mniejszy albo nie było go wcale. Tydzień temu dla tego przypadku spadł do 200zł a w tym tygodniu jeszcze nie wiem.
Jeśli taki rabat miałbym dostępny również w innych taryfach, to pewnie już cieszyłbym się nowym telefonem. Niestety przy wyższych abonamentach cena maleje ale rabat również (skłonny byłbym zmienić taryfę na optymalną 250). Polityka Orange co do dostępności rabatów jest mi nieznana - dla każdego telefonu, abonamentu i czasu trwania umowy jest inna. Tak jak pisałem - nie płacę/płaciłem małych rachunków pomimo małego abonamentu - niestety po zmianach (Orange patrzy tylko na wysokość nowego abonamentu) ciężko jest mi znaleźć ofertę, która by mnie satysfakcjonowała, co nie oznacza, że nie dam więcej niż 1zł za ten telefon.

Co do Internetu w tym telefonie, to wszystko zależy od użytkownika. Łączenie z Internetem można wyłączyć lub zainstalować firewall'a. Ja Internet wolę przeglądać na laptopie w domu lub pracy i do tego telefon nie będzie mi potrzebny a za sporadyczne takie użycie zapłacę za transfer osobno. Zawsze też można dokupić wspomnianą usługę (co prawda bez rabatu) lub zmienić plan na Optymalny z Internetem bez dodatkowej opłaty. Nadmienię, że w planach z Internetem rabaty nie są dostępne. Usługi (np. pakiet optymalny 500 na konto) są dostępne tylko jeśli klient ma już plan optymalny (sam zmienił plan taryfowy).

#391060  autor: tygrysm
 03 mar 2010, 00:37
asiulkaaaa pisze:witam, w wątku jest wiele słów o ofecie abonamentowej, a mam pytanie jak zwiększyć zysk w mixie? niebawem kończy mi się umowa, co zrobić by w mixie móc więcej wytargować?
Dzwonić jak najwięcej do Orange, wykorzystywać wszystko co masz do wykorszytania :)

#391075  autor: theWitcher
 03 mar 2010, 09:21
tygrysm pisze:
asiulkaaaa pisze:witam, w wątku jest wiele słów o ofecie abonamentowej, a mam pytanie jak zwiększyć zysk w mixie? niebawem kończy mi się umowa, co zrobić by w mixie móc więcej wytargować?
Dzwonić jak najwięcej do Orange, wykorzystywać wszystko co masz do wykorszytania :)

To co wyżej + po prostu doładowywać zdrapkami.
  • Strona 40 z 208
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 208
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40