• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #390492  autor: feldi
 28 lut 2010, 14:50
Witam,

Pod koniec marca br. kończy mi się umowa na Neostradę. W związku chciałbym przenieść telefon i internet do Netii, ale nie wiem czy uda mi się to jeszcze bezproblemowo uczynić (zostały tylko 32dni).

Czy jest jeszcze taka możliwość, aby w tak krótkim czasie płynnie przejść z TP S.A. do Netii.

Pozdrawiam
f.

#390503  autor: Vieslav
 28 lut 2010, 16:04
Jest, pod warunkiem, że jutro złożysz wypowiedzenie na neostrade. Wniosek w netii też możesz już wypełnić (jest w formularzu możliwość zaznaczenia kiedy kończy się umowa na dotychczasowy internet).

#390508  autor: simon.m
 28 lut 2010, 16:48
i złóż w salonie tp wypowiedzenie, weź xero z i podpisem pracownika i datą złożenia

#390512  autor: feldi
 28 lut 2010, 17:09
Rozumiem, że wypowiedzenie mam złożyć na telefon i na Neostradę.

Czy formalności związane z przeniesieniem numeru załatwi sobie dalej Netia ?

#390517  autor: Vieslav
 28 lut 2010, 17:47
Nie, wypowiedzenie składasz tylko na neostrade. Jeśli chodzi o telefon, to netia sama wszystko załatwia.

#390525  autor: feldi
 28 lut 2010, 18:32
A nie ma 30dniowego okresu wypowiedzenia na telefon. Z tego co wiem to neostrada i ,,telefon" to dwie niezależne usługi.

#390537  autor: Vieslav
 28 lut 2010, 19:11
Jest, dlatego jeśli w marcu podpiszesz umowę z netią to w kwietniu będzie okres wypowiedzenia i dopiero od maja nastąpi przeniesienie do netii. Jeśli teraz złożyłbyś wypowiedzenie na telefon to od maja wyłączyliby go całkiem. Oczywiście jeśli chodzi o telefon.