• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

re

#38972  autor: Saracen
 30 gru 2005, 14:22
podałem tylko przykłady SDI,Neo,dialup z systemem winXp

Dario- wypowiedzi swoje opieram na doświadczeniu w pracy itd ponad 2 lata..więc na czymś sie opieram -sam dostaje takie dziwne sprawy do wyjasnienia i powiem jedno na 100 takich spraw z netem wraz systemem XP to 98% -to system... dlaczego wiec ludzie z 98Se nie mają problemów??? a wiem ze nie kazdy mam tylko i wyłacznie XP bo i tez inne..

co do linii-jaknajbardziej zmienne parametry maja duzy wpływ!!
Podam ci przyklad:

Kolega zamówił neo 2Mbit- 14 dni wojował -brak synchro itd jak sie okazało ani 2M,ani 1M nie poszło przy testach na 512kb dopiero szło pomimo to ze odległosc ok 3km sam mając opcje 128 na tym samym kablu raz było dobrze raz czesto zrywało po zmianie pary od ok 2,5 miesiącach niema mowy aby cos siadło
komputer prawie non stop pracuje w necie na sagem -syna i na moim thomson... w zaleznosci kto korzysta brak jakichkolwiek klopotu.Zaznaczam obydwoje mamy 98SE .

Wiec wytłumacz mi dlaczego jesli problem z neo kazdy ma XP z klientów..przypadek???obserwując rózne fora czesto pada podobny problem...wiec...

[email protected]
Obrazek
 #38980  autor: D@rio
 30 gru 2005, 14:39
Saracen pisze:podałem tylko przykłady SDI,Neo,dialup z systemem winXp

Dario- wypowiedzi swoje opieram na doświadczeniu w pracy itd ponad 2 lata..więc na czymś sie opieram -sam dostaje takie dziwne sprawy do wyjasnienia i powiem jedno na 100 takich spraw z netem wraz systemem XP to 98% -to system... dlaczego wiec ludzie z 98Se nie mają problemów??? a wiem ze nie kazdy mam tylko i wyłacznie XP bo i tez inne..

co do linii-jaknajbardziej zmienne parametry maja duzy wpływ!!
Podam ci przyklad:

Kolega zamówił neo 2Mbit- 14 dni wojował -brak synchro itd jak sie okazało ani 2M,ani 1M nie poszło przy testach na 512kb dopiero szło pomimo to ze odległosc ok 3km sam mając opcje 128 na tym samym kablu raz było dobrze raz czesto zrywało po zmianie pary od ok 2,5 miesiącach niema mowy aby cos siadło
komputer prawie non stop pracuje w necie na sagem -syna i na moim thomson... w zaleznosci kto korzysta brak jakichkolwiek klopotu.Zaznaczam obydwoje mamy 98SE .

Wiec wytłumacz mi dlaczego jesli problem z neo kazdy ma XP z klientów..przypadek???obserwując rózne fora czesto pada podobny problem...wiec...
No dobra. Ty tam pracujesz w Tepsie nie ja ;) ja jestem tylko amator ale mowie jak widze sytuacje.

A pozatym...uzywasz aplikacji P2P? Urochom sobie takiego Emule i zacznij ściągać pare większych plików. Dam sobię rękę uciąć że Cię po jakimś czasie rozłączy...

re

#38994  autor: Saracen
 30 gru 2005, 14:59
nie uzywam P2P i emula nie uzywam

[email protected]
Obrazek
 #39014  autor: D@rio
 30 gru 2005, 15:12
Saracen pisze:nie uzywam P2P i emula nie uzywam
To zaryzykuj i zainstaluj oraz pokorzystaj trochę intensywnie. Stawiam Finlandię że Cię rozłączy...
 #39016  autor: Saracen
 30 gru 2005, 15:18
D@rio pisze:
Saracen pisze:nie uzywam P2P i emula nie uzywam
To zaryzykuj i zainstaluj oraz pokorzystaj trochę intensywnie. Stawiam Finlandię że Cię rozłączy...
postaram sie i napiszę o tym

[email protected]
Obrazek

#39027  autor: D@rio
 30 gru 2005, 15:39
Oki. Pościągaj sobie jakieś programy, filmy, muzyke jednocześnie. Potestuj i pochwal się wynikami :)

Dobra, to ja kończę temat. Powiedziałem co wiedziałem ;) Dodam tylko że jak dla mnie te modemy to są chyba jedne z najniższej klasy. Bo co za modem dobry co zasilanie bierze sobie z USB, jedyne diody informacyjne to ADSL i POWER i w ogólę...wielość modemu jest nie dużo większa od wielkości mydelniczki ;) ...już pomijam fakt że do internetu trzeba się wdzwaniać co jest jak dla mnie kompletnie de**** rozwiązaniem w ADSLu. Bo ADSL to nie jest komutowana transmisja danych dial-up. To powinno chodzić że uruchamiam kompa, pierwszą rzeczą jaką robię to uruchamiam przeglądarke i mam net'a (ja tak mam na Linksys'ie)....a nie jakieś wdzwanianie jak w 98 roku.

P.S
Dodam że WitekT też ma WindowsXP. Tyle że on ma inny modem...ma LiveBox'a. I jakoś nie ma problemów ;) ...a tutaj zobacz, zarówno sagem i thomson się sypią na XP. A więc to chyba jednak nie system ;) ...dodam że ja na początku miałem właśnie tego Sagem'a. Zgłaszam to samo na infolinii neostrady. Czepiali się wszystkiego. Techniki przyjechał (pomine fakt że po 10 dniach od zgłoszenia ale OK) i stwierdził że wszystko OK jest. Wymienili mi modem na thomson'a. To samo się działo. Nie miałęm nerwów na męczenie się dalej z TP S.A. a więc zainwestowałem w Linksys'a i czuję się jak u konkurencji ;) Dodam że mój spec od tych spraw ma też thomson'a...ale tego lepszego, 550 (czy 546 albo 557..któryś z tych, już nie pamiętam) na XP Pro tak jak ja...i nie ma żadnych problemów.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w Walce z neo i dziadowskimi modemami TP S.A. ;)

#39041  autor: WitekT
 30 gru 2005, 15:54
Jeszcze nie mam Liveboxa. Siedzę u ojca w biurze na Speedtouchu. ;)

#39042  autor: D@rio
 30 gru 2005, 15:58
WitekT pisze:Jeszcze nie mam Liveboxa. Siedzę u ojca w biurze na Speedtouchu. ;)
którym speedtouch'u? ;) ....teraz Ty się możesz wypowiedzieć o wrażeniach jeśli Ci się chce :D ;)

#39057  autor: WitekT
 30 gru 2005, 16:46
A nawet nie wiem - neo jest rozdzielona na biuro na kilka kompów, więc pewnie ten z wbudowanych switchem. Modem zamknięty jest w innym pomieszczeniu.

#39059  autor: Saracen
 30 gru 2005, 16:50
WitekT pisze: Modem zamknięty jest w innym pomieszczeniu.
ta zeby nie ukradli.....

[email protected]
Obrazek

#39065  autor: D@rio
 30 gru 2005, 17:10
Jeśli thomson i speedtouch to pewnie ten 551 z wbudowanym switch'em. Wiem który. Dobry sprzęt...

#39084  autor: WitekT
 30 gru 2005, 18:12
Ja tam czekam na swojego Liveboxa... Pewnie dopiero po nowym roku, choć miał być już 23...

#53020  autor: dziedziel
 10 lut 2006, 21:18
Ja mam modemik microcom kupiłem za 160zeta, nic nie musze właczac instalowac, tylko trzeba miec sieciowke w kompie (jest tez w modemie wyjscie usb). Goraco polecam, jezeli ktos dzieli neo w domu np na dwa kompy.

Pozdrawiam Dziedziel