• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 48 z 96
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 96

#389377  autor: thonka
 23 lut 2010, 14:52
Kostek, niestety, ale nikt nie jest chyba jeszcze w stanie niczego potwierdzic. obstawiam, ze konsultanci dostana informacje o przedluzeniu lub ew. zmianie warunkow ok. piatku.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#389514  autor: Axe666
 23 lut 2010, 23:11
gogi78 pisze:mam pytania: umowa kończy się 14 kwietnia a okresy rozliczeniowe kończą mi się 12-13 każdego miesiąca. mam ochotę zmienić sieć to kiedy mogę udać się do nowego operatora aby złożyć papiery o przeniesienie numeru żeby nie płacić w erze kary? w play powiedziano mi że 40 dni przed końcem umowy.ale umowa kończy się w nowym cyklu rozliczeniowym na jego samym początku. na tym końcie mam dwa numery telefonów jeden zostaje czy punkty era premia też zostaną? z góry dziękuję za odpowiedz
sorry za offtop .
ja mam podobny problem, tyle że nie chce przenosić numeru, chce w playu dostać całkiem nowy. Umowa w Erze konczy mi sie 24.03.2010 jak napisałam do Pani w BOK to mowiła ze pełne 'zerwanie' będzie mogło nastąpic 16 kwietnia bo wtedy sie konczy cykl rozliczeniowy? o co kaman jakis cykl poza ramami umowy?:P kiedy po winnam sie udać do salonu żeby to jak najszybciej załatwic? tez przepraszam za off top ale nei chce kolejnego nowego tematu zakladac

#389525  autor: thonka
 24 lut 2010, 00:01
Axe666, w aneksie do umowy masz wyrazny zapis (a przynajmniej powinnas miec), ze umowa zawarta jest do dnia x, jezeli jednak ostatni dzien cyklu rozliczeniowego wypada po tym terminie (naprawdopodobniej u Ciebie jest to 16 kazdego miesiaca), to umowa jest zakonczona ze skutkiem na ostatni dzien cyklu rozliczeniowego.
do salonu musialas sie udac napozniej 22 lutego, by zakonczyc zawarta umowe do 24 marca (potrzebne jest zachowanie 30 dniowego okresu wypowiedzenia, luty ma 28 dni), a ktora zostalaby w twoim przypadku rozwiazana 16 kwietnia.

jezeli zlozysz wypowiedzenie dzisiaj (24 luty), to umowa zostanie zakonczona dopiero 16 maja (24 luty + 30 dni daje 26 marca, 2 dni po terminie, a wiec umowa zostaje rozwiazana dopiero 24 kwietnia ze skutkiem na ostatni dzien okresu rozliczeniowego, w twoim wypadku 16 maja).

przykro mi to pisac, ale nieznajomosc regulaminu i zapisow umowy, ktora sie podpisalo najczesciej szkodzi.

i zeby nie bylo, ze era jest tylko taka zla - takie kwiatki stosuja wszystkie sieci.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#389538  autor: natalia.natalia
 24 lut 2010, 08:19
thonka pisze:i zeby nie bylo, ze era jest tylko taka zla - takie kwiatki stosuja wszystkie sieci.
Tak bo wszyscy w Erze kradną i robią na złość klientowi.. Skąd ja to znam? :-D :-D :-D :-D

#389562  autor: ejuri
 24 lut 2010, 12:28
Witam
po 2 latach ponownie tu wracam :)
czytajac poprzednie posty widze ze nie zbyt duzo utargowac nie można :(
ceny telefonow ktore mnie interesuja drogie:(

posiadam taryfe NE80 przez pierwsze 12 miesięcy placilem 40 zl teraz 65 zl
przy rozmowie z BOK powiedzialem ze nie interesuje mnie zwykla umowa na co konsultant powiedzial ze moze mnie przelaczyc do SUK lecz tam bede mogl jedynie rozwiazac umowe...

taryfy z g2 takie same dla stalych jak i nowych klientow... moze mozna cos w nich utargowac? wystarczyla by mi taryfa taka jaka mam czyli NE80 z upustami i najlepiej zeby cena g2 byla taka jak w taryfach specjalnych czyli 249 zl
co o tym sadzicie?
cos mi sie wydaje ze nic z tego nie bedzie...

#389566  autor: st.konsultant
 24 lut 2010, 13:03
ejuri pisze:
cos mi sie wydaje ze nic z tego nie bedzie...

Niestety, dobrze Ci się wydaje

#389626  autor: gogi78
 24 lut 2010, 17:49
Szachar pisze:
gogi78 pisze:ale mam pecha :( 1 dzień i cały miesiąc w plecy:( czyli kiedy najkorzystniej- bez kary zgłosić sie do nowego operatora?
Według zmian prawnych, od niedawna kary rozliczane są proporcjonalnie do trwania umowy. Może sie więc okazać, że kara jest dużo mniejsza niż abonament za jeden miesiąc. Zadzwoń do Bok i zapytaj o informacje o wysokości kary.
dzięki za podpowiedz. dzwoniłem dziś do boa i kara umowna wyniesie całe 2,40 groszy :)
konsultant był bardzo miły i bardzo się zdziwił czemu po 10 latach chcę odejść i zaproponował ofertę tylko dla mnie abo 100 przez 1 rok 60zł 2 rok 100zł i mda za 449 po zdjęciu punktów.podziękowałem i w marcu spadam do play na swobodny internet2 za 85 zł i htc hd za 1 zł.
ps. taka mała złośliwość losu po 10 latach opuszczam ere a swojego pracodawce po 12 i też w marcu :)
czas na zmiany :) oczywiście na lepsze

podwyżki-takie rzeczy to tylko w erze:(

#389647  autor: ejuri
 24 lut 2010, 18:59
a czy w taryfie z g2 mozna cos wynegocjować?

#389649  autor: mateo06
 24 lut 2010, 19:09
Koledzy w maju kończy mi się umowa z Erą.Średnie moje rachunki to około 200zł.Dostałem propozycję NE120 w cenie 60zł przez 1 rok a kolejny 100zł. Z tego co się tu naczytałem rozumiem że na nic więcej nie ma co liczyć ale mimo wszystko chciałem zapytać czy ktoś w podobnej sytuacji jednak jeszcze coś ugrał czy może jeszcze zaczekać?Telefony są bardzo drogie a jak pisaliście mogę tylko zbić 250zł, które mi przysługuje z era premium i nie mam możliwości negocjacji wiec moje pytanie jaki mam wybrać telefon skoro mam zamiar od razu go sprzedać i możliwie dostać za niego najwyższą cenę?Z góry dzięki za pomoc! :D

#389654  autor: thonka
 24 lut 2010, 19:18
ejuri, 2 strony wstecz pierwszy post.
nie wiem juz jak pisac i podkreslac, zeby to zostalo zauwazone... :shock:
mateo06 pisze:Z tego co się tu naczytałem rozumiem że na nic więcej nie ma co liczyć ale mimo wszystko chciałem zapytać czy ktoś w podobnej sytuacji jednak jeszcze coś ugrał czy może jeszcze zaczekać
dokladnie tak. nic wiecej nie dostaniesz chyba, ze cudownie wprowadza nowa taryfe co jest watpliwe poki co.
mateo06 pisze:jaki mam wybrać telefon skoro mam zamiar od razu go sprzedać i możliwie dostać za niego najwyższą cenę?Z góry dzięki za pomoc! :D
a moze wlozysz w to troche wlasnej pracy i sam poszukasz? w koncu to w twoim interesie.
dostep do cennika jest bezproblemowy, do allegro czy innych portali rowniez. chyba liczyc i zapisac sobie cos na kartce potrafisz.
gogi78 pisze:w marcu spadam do play na swobodny internet2 za 85 zł i htc hd za 1 zł.
ps. taka mała złośliwość losu po 10 latach opuszczam ere
tja... z umowa na 3 lata...

#389661  autor: mateo06
 24 lut 2010, 19:56
Drogi kolego włożyłem trochę pracy i poszukałem ale wielu z Was jest w temacie i orientuje się, który telefon jest w dobrej cenie i łatwo będzie mi go sprzedać.Moje propozycje to:BLACKBERRY 9700 BOLD,SAMSUNG M8910 PIXON,LG BL40 a może G2???

#389665  autor: thonka
 24 lut 2010, 20:08
mateo06, sorry, ale skoro szukales to po co sie pytasz? znasz ceny w erze, znasz ceny po jakich sa te telefony odsprzedawane co chcesz wiecej? naszego blogoslawienstwa? dalsze uskutecznianie dyskusji na temat tego, ktory telefon najlepiej odsprzedac bedzie usuwany z tego tematu. EOT

#389743  autor: franek_1986
 25 lut 2010, 12:18
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum.

Przyznaję się od razu, że nie przeczytałem wszystkich sześćdziesięciu czterech stron tego tematu, więc proszę o wyrozumiałość gdybym zapytał o coś, o czym już było napisane.

Mam następujący problem: 23 marca kończy mi się umowa z ERĄ miałem dotychczas abonament 33zł za 80 minut.
Tym razem ERA proponuje mi 70+30 minut za 30zł + wymiana telefonu (NE40). Moje pytanie jest następujące, czy da się coś wynegocjować (i ewentualnie jak się do tego zabrać) - chodzi mi o zmniejszenie ceny telefonu (poza punktami era premia, dzięki którym mam zniżkę 150zł) lub zwiększenie liczby minut w tym abonamencie. Jeśli chodzi o koszt abonamentu to znalazłem informację, że można stargować do 25zł.

Dodam jeszcze, że przed chwilą dzwoniła do mnie konsultantka, której powiedziałem (jak zalecają niektórzy), że oferta nie jest dla mnie atrakcyjna i żeby mi powiedziała jak przejść do PLUSA. Nie przełączyła mnie jednak do działu utrzymania klienta tylko udzieliła informacji na zadane pytanie :/.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

#389756  autor: st.konsultant
 25 lut 2010, 14:14
franek_1986 pisze:Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum.

Przyznaję się od razu, że nie przeczytałem wszystkich sześćdziesięciu czterech stron tego tematu, więc proszę o wyrozumiałość gdybym zapytał o coś, o czym już było napisane.

Mam następujący problem: 23 marca kończy mi się umowa z ERĄ miałem dotychczas abonament 33zł za 80 minut.
Tym razem ERA proponuje mi 70+30 minut za 30zł + wymiana telefonu (NE40). Moje pytanie jest następujące, czy da się coś wynegocjować (i ewentualnie jak się do tego zabrać) - chodzi mi o zmniejszenie ceny telefonu (poza punktami era premia, dzięki którym mam zniżkę 150zł) lub zwiększenie liczby minut w tym abonamencie. Jeśli chodzi o koszt abonamentu to znalazłem informację, że można stargować do 25zł.

Dodam jeszcze, że przed chwilą dzwoniła do mnie konsultantka, której powiedziałem (jak zalecają niektórzy), że oferta nie jest dla mnie atrakcyjna i żeby mi powiedziała jak przejść do PLUSA. Nie przełączyła mnie jednak do działu utrzymania klienta tylko udzieliła informacji na zadane pytanie :/.

Po raz setny w tym temacie, nie da się obniżyć ceny aparatu inaczej niż EP.
Zresztą płacąc miesięcznie 25 zł to jakiej Ty zniżki na telefon oczekujesz? :roll:

#389764  autor: franek_1986
 25 lut 2010, 14:35
st.konsultant pisze:
franek_1986 pisze:Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem forum.

Po raz setny w tym temacie, nie da się obniżyć ceny aparatu inaczej niż EP.
Zresztą płacąc miesięcznie 25 zł to jakiej Ty zniżki na telefon oczekujesz? :roll:

A czy jest możliwe wynegocjowanie większej ilości minut za 30zł zamiast 100 minut za 25?

Ponadto chciałbym zapytać jak można to załatwić drogą mailową, jakimi argumentami się podeprzeć - porównywać do ofert innych sieci czy jak?

#389795  autor: thonka
 25 lut 2010, 16:22
franek_1986 pisze:A czy jest możliwe wynegocjowanie większej ilości minut za 30zł zamiast 100 minut za 25?
tak w ofercie bez telefonu. NE60 z 120 minutami + 70 minut promocyjnych. calosc za 30zl na 18 miesiecy.
z telefonem 40zl na 24 miesiece. nic taniej sie nie da.
Ponadto chciałbym zapytać jak można to załatwić drogą mailową, jakimi argumentami się podeprzeć - porównywać do ofert innych sieci czy jak?
bylo pisane kilka razy - nie ma na to recepty. po prostu piszesz, ze nie jestes zadowolony, a jak to ubierzesz w slowa to juz twoja inwencja :)

#389809  autor: st0larz
 25 lut 2010, 16:48
thonka pisze:Axe666, w aneksie do umowy masz wyrazny zapis (a przynajmniej powinnas miec), ze umowa zawarta jest do dnia x, jezeli jednak ostatni dzien cyklu rozliczeniowego wypada po tym terminie (naprawdopodobniej u Ciebie jest to 16 kazdego miesiaca), to umowa jest zakonczona ze skutkiem na ostatni dzien cyklu rozliczeniowego.
do salonu musialas sie udac napozniej 22 lutego, by zakonczyc zawarta umowe do 24 marca (potrzebne jest zachowanie 30 dniowego okresu wypowiedzenia, luty ma 28 dni), a ktora zostalaby w twoim przypadku rozwiazana 16 kwietnia.

jezeli zlozysz wypowiedzenie dzisiaj (24 luty), to umowa zostanie zakonczona dopiero 16 maja (24 luty + 30 dni daje 26 marca, 2 dni po terminie, a wiec umowa zostaje rozwiazana dopiero 24 kwietnia ze skutkiem na ostatni dzien okresu rozliczeniowego, w twoim wypadku 16 maja).
w moim przypadku chciałbym przenieść nr z Ery do Play. Aneks kończy się 11 czerwca , a ostatni dzień cyklu rozliczeniowego wypada 12 czerwca. Czy dobrze rozumiem iż z papierkami o przeniesienie powinienem się udać do Play dokladnie 2 miesiace przed końcem umowy tj. 11 kwietnia??

#389824  autor: thonka
 25 lut 2010, 17:24
st0larz, jezeli umowe masz do 11 czerwca to do play musisz pojsc przed 10 maja. twoja umowa zostanie natomiast rozwiazana dnia 12 czerwca jako, ze bedzie to ostatni dzien cyklu rozliczeniowego.

w przypadku, ktory cytujesz po prostu nie zachowano pierwotnego 30 dniowego terminu wypowiedzenia., a ze okres rozliczeniowy byl odlegly, dlatego tak to sie przeciaga.

#389867  autor: teleplus
 25 lut 2010, 20:39
Czy przy przedłużaniu umowy i wybraniu abonamentu dedykowanego do iPhone za 95 zł miesięcznie udało się komuś wynegocjować obniżkę abonamentu, np. przez pierwszy rok?

#389868  autor: danielkl
 25 lut 2010, 20:43
Hmm skoro daja NE100 w 1 roku za 50zl/m-c a 2 roku 90zl/m-c a NE120 w 1 roku za 60zl/m-c a 2 roku 100zl/m-c to wychodzi oszczednosc 480zl w stosunku do standardowej oferty aneksowej w obu wariantach a czy idzie zamiast tego dostac NE100 za 70zl/m-c a NE120 za 80zl/m-c? swoja droga wolalbym dostac te 480zl upustu na fon i placic standardowo po 90zl za NE100 i 100zl za NE120
  • Strona 48 z 96
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 96
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48