Użytkownik
Ranga
Obserwator
Sieć
play
Mi niedługo też sie skończy umowa, znajomy konsultant mówi mi by brać one play pro bez tel czyli za 30 zł 206 min do wszystkich na rok.Co do cen telefonów zniżka jaka dają zeleży indywidualni od danego konsultanta a tak to to co w standardzie.dlatego prawdopodobnie wróce do plusa.kleks pisze:Jestem w okresie wypowiedzenia kończącej się umowy. Wiem,że wypowiedzenie mogę przerwać w każdej chwili i podpisać następną umowę. Oferty utrzymaniowej w Playu brak, bo to co jest niczym nie różni się od ofert proponowanych nowym abonentom. Kuriozum, bo od kilku ładnych lat korzystam z abonamentu i w żadnej sieci nie było tak, żeby oferty utrzymaniowe były identyczne z ofertami dla nowych abonentów. Jestem po dwóch rozmowach telefonicznych z konsultantami z centrali. Pierwsza - przy okazji, kiedy dzwoniłem do BOKu w innej sprawie. Konsultant sam rozpoczął rozmowę o pozostaniu w sieci. Jego propozycja była znacznie gorsza niż z e-shopu. Druga - dzisiaj. Konsultantka sama zadzwoniła w tej sprawie. Mam pytanie - czy konsultanci z BOKu mogą oferować tylko to co można bez trudu znaleźć na playmobile.pl ? Czy ich propozycje polegają na szukaniu naiwnych ? Dziś konsultantka proponowała początkowo gorszą ofertę niż jest w e-shopie Dopiero, kiedy oznajmiłem, ze jej propozycje są gorsze niż z e-shopu, zrównała się do nich, ale nic ponadto. Jeżeli tak, to czy nie szkoda mojego czasu, a także ich (konsultantów) na jałowe rozmowy ?
najpozniej to chyba 19 zeby oferta zapisala sie w systemieemitar pisze:Kiedy można najpóźniej przedłużyć umowę jak na przykład kończy się 20 marca ?
Jest taka oferta ? Na stronie Playa nie widzę. Pewnie jakaś indywidualna. Bez telefonu można wziąć za 32,5 zł. 166 minut plus 500 minut na stacjonarne i Play tylko nie wiem czy teraz nie lepszy Fresh ?Tajemniczy28 pisze:Mi niedługo też sie skończy umowa, znajomy konsultant mówi mi by brać one play pro bez tel czyli za 30 zł 206 min do wszystkich na rok.Co do cen telefonów zniżka jaka dają zeleży indywidualni od danego konsultanta a tak to to co w standardzie.dlatego prawdopodobnie wróce do plusa.
Najważniejsze to zmień przy aneksie taryfe...odpowiednik Firmowa 100lub 150....Pochi pisze:W play mam 2 telefonu na firmę. Taryfa 125 zł netto. Rachunki średnio po 200 zł na numer.
Uda się coś wyrwać więcej niż jest na stronie??
widzisz kolego -pewne sprawy załatwia sie w salonie,a tak sam sobie jesteś winny.Ja osobiście nie dam sie namówić nikomu zdalnie, nawet gdyby złoto dawał.Idę,wybieram i mam co chcę .yarbin pisze:Witam, chciałbym podzielić się z Wami moimi przygodami z przedłużaniem umowy na *500. 27.01 dostałem sms-a, że jest dla mnie przygotowana oferta na przedłużenie umowy. Ceny telefonów jak dla nowych abonentów (abonament 40zł), jedynie abonament przez pół roku za pół ceny. Zamówiłem telefon, potem sprawdziłem pocztę i okazało się, że na potwierdzeniu jest wpisany inny model. Zgłosiłem ten fakt na *500, kazali mi nie przyjmować przesyłki, zarzekając się, że po 4 dniach od jej odmówienia będę mógł ponownie przedłużyć umowę. Efekt jest taki, że do dzisiaj moja umowa jest nieaktywna, nikt nie potrafi mi powiedzieć, kiedy temat zostanie zakończony, a ja zamiast przedłużyć umowę zamierzm przejść na kartę, bo poziom obsługi BOK-u jest żenująco niski.
kolego dopytaj lepiej czy taryfy one Play pro są dostępne w umowie 12 mieś.bez telefonu.Tajemniczy28 pisze:Co do umowy bez telefonu za 30 zł (one play pro bez tel.) to tak mi powiedział, dziś dopytam, zarówno w one play i one play pro pakiety dodatkowe są w zasadzie przecież takie same.Zauważ jednak,wg mnie lepiej wziąć play mixa. NP.deklarujesz się 30 zł co miesiąc na 30 doładowań co daje 900 zł. I teraz załóżmy wydajesz miesięcznie ok 60 zł, czyli 900:24 = miesiecznie 37,5 zł czyli skoro wydajesz ok.60 to umowa trwa jedynie 15 mies a często przecież wydaje sie więcej więc można jak sie chce już po roku wymienić tel. Dla mnie to obecnie najlepsza opcja. rozumiem że wp layowym mixie nie podpisuje sie na miesiące a na doładowania(bo coś widziałem w regulaminie była mowa o tzw.okresie zastrzeżonym)
Narazie to wmoich postach żadnego marudzenia/czy skargi nie było i nie ma wiec spokojnie[/quote]Tajemniczy28 pisze:[regulaminie była mowa o tzw.okresie zastrzeżonym)
Zrobił Ci łache....to samo dostaniesz w salonie-więc proponuje Ci powiedz temu konsultantowi by nie robił głupa z Ciebie i jak taki mądry to niech da wiecej.gonzox93 pisze:Dzisiaj dzwonił do mnie pan z obsługi klienta i zaoferował mi strasznie ciekawą ofertę, zwłaszcza, że: "jak pójdę do salonu to szanse są bardzo małe, żeby wynegocjować podobną ofertę. I możemy nawet dogadać się odnośnie obniżenia ceny telefonu..."
Jako że nie miałem w tym momencie dostępu do przeszukania strony PLAY oferta wydawała się niezła, ale nie najlepsza. Pan zaoferował mi za 60zł miesięcznie 206 minut, po 29gr, przez pierwsze 6 m-cy 50% i do tego nokia 5530 za 1zł.
Nie żeby to była standardowa oferta e-shopu op pro 60zł dla klientów...
Ponownie mają dzwonić koło 18, powiem że jestem rozczarowany i pozostaje mi czekanie na urodziny, chyba że uda się coś jeszcze utargować...
Chyba takie jak w normalnych ofertach Biznes ?dawoo1 pisze:Nie wiecie gdzie można znaleźć cennik telefonów do taryf biznes na start bo na stronie play nic nie ma