Według mnie ktoś powinien zająć się tym "pleyem" bo kolejne sytuacje pokazują że to oszuści.
W Play nie zablokujesz numeru po północy
Opublikowane przez ddluk w PLAY news, Play Biznes, Play Domowy, Play Fresh, ciekawostki, inne, problem
Kilka dni temu dostałem od jednego z czytelników maila w którym informuje mnie o fakcie niemożności blokady telefonu/numeru po godzinie 24. Poniżej oryginalna treść wiadomości:
Witam. Kłania się wierny klient. Zróbcie coś. Bo zaraz coś zepsuję. Próbowałem połączyć się z jakimkolwiek konsultantem, aby wyłączył zaginiony/skradziony mój drugi telefon! Dlaczego po wybraniu opcji 3 (z nr
*500) nikt do jasnej….. nie odbiera!!! Jestem nieprzeciętnie zdenerwowany. Dzwoniąc automatycznie naliczacie opłatę wysłuchując lektorkę i reklamy – 1 zł (na dobry początek), było to ok. godz 0:20, która to lektorka sama się
rozłączyła. Zwyczajnie przez pomyłkę wybrałem opcję 4 i ta stwierdziła ze już nie pracujecie. Rozłączyła się sama nie dając mi pola manewru. Skasowaliście zeta i już. Przepraszam za co ? Dalej dzwonię po chwili i tym razem upewniłem się i wybrałem opcję 3 (zaginienie telefonu/ blokada numeru) i tam już trzymam 13 minut!!! Wreszcie ręka z zimna (Szczecin, temp -4) zdrętwiała, rozłączyłem się. Złotóweczka, za nic na wasze konto. Załatwiłem sobie rękawiczki i moment dzwonię trzeci raz. Tym razem moja bateria w telefonie nie wytrzymała zbyt długo. Całe 25 min. Złotóweczka.
Czy wy tam Redtube oglądacie czy jak!? Zaraz nawymyślam, że narażacie klientów na straty (zagubionego telefonu zgłosić nie można, straty zdrowotne – odmrożenia dłoni, nieprzespana noc, i nieuczciwe naliczanie opłat – z
jakiej racji skoro z nikim nie rozmawiałem. Inne sieci naliczają dopiero jak odbierze konsultant – taki żywy człowiek i ostatnie – potwornie długie oczekiwanie, aż ktoś odbierze) Nr skradzionego telefonu *** 197 220
Niestety pomimo starań użytkownikowi nie udało się zablokować numeru. Postanowił więc napisać zgłoszenie reklamacyjnej na które otrzymał następującą odpowiedź:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 4 lutego 2010r., dotyczące połączeń z Biurem Obsługi Klienta. W odpowiedzi uprzejmie informujemy, że analiza Pańskiego konta abonenckiego wykazała 3 połączenia z Biurem Obsługi dnia 4 lutego br. o godz. 00:40, 00:41 oraz 00:54. Zgodnie z pkt.5 Cennika Oferty Play Fresh opłata za połączenie z numerami *500 oraz 790500500 wynosi 1zł niezależnie od czasu trwania połączenia, dlatego mimo że nie udało się Panu połączyć z Konsultantem za każde połączenie naliczona została opłata. Szczegółowe informacje znajdują się pod adresem:
http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 7_2009.pdf
Dodatkowo pragniemy poinformować, że Biuro Obsługi Klienta pracuje od godz. 7:00 do godz. 24:00. W celu blokady połączeń wychodzących należy wydać odpowiednią dyspozycje kontaktując się z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer *500 lub 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie
www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z
Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem M***** W**** konsultant back office ds. obsługi klienta.
Przeanalizujmy powyższą wypowiedź. Konsultant informuje, że BOK czynny jest w godzinach od 7:00 do 24:00 a następnie namawia do wydania dyspozycji przez klienta właśnie poprzez kanał telefoniczny. Widzi ktoś w tym sens? Bo ja nie.
Drugą sprawą jest godzina pracy konsultantów. Czy naprawdę takim problemem jest posadzić jedną osobę na słuchawce na całą noc która będzie zajmować się tylko zgłoszeniami o kradzieży telefonu i blokadzie numeru? Koszt takiego posunięcia jest prawie zerowy w stosunku np. do kwot jakie operator wydaje na kampanie reklamowe a na pewno spowodowało by wzrost zaufania klientów do operatora.
P.S.
Biuro obsługi klienta Orange potrafi przyjąć zgłoszenie nawet o 1 w nocy.
BlogPlay.eu
Dziadoska firma.
... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,