Vieslav pisze:
W przypadku OPOP i bez wykupienia dodatkowego pakietu jak:
* POPGadane
* POPMinuty
* Ty i 3
opłaty za połączenia do numerów stacjonarnych są pobierane z konta promocyjnego lub głównego.
No właśnie wtedy miałem OPOP i aktywny pakiet POPminuty oraz konto promocyjne. Kasę pobrało z konta głównego po cenie 29gr/min. Na pewno było dzwonione na numer stacjonarny. Potem dzwoniłem z Plusa z aktywnym pakietem minut na stacjonarne po 16 (nie wiem jak on się nazywa), ta sama sytuacja: policzyło po standardowym cenniku czyli po 60gr/min.
W Orange Go, połączenia z numerem Netii 227111111 są rozliczane z konta promocyjnego lub minut za doładowanie, analogicznie - w przypadku pakietu w Play Fresh i pakietów minutowych w Era TT Happy.
Nie wiem więc dlaczego, połączenie z numerem stacjonarnym obciążyło Ci konto główne w OPOP, możesz jeszcze obejrzeć sobie billing na Orange Online i ewentualnie skrobnąć reklamację

.
HTH.
[ Dodano: 2010-02-20, 17:23 ]
lwiczek pisze:(...)
Za to zniechęciłem się do dzwonienia na wszelakie "darmowe" (0800) i "połdarmowe" (801 - oplata za polaczenia) z numeru stacjonarnego w tp, bo sie okazuje ze w takim polsacie na przyklad jest to 801 x i ten x wskazuje, ze rozmowa taryfikowana jest niemalze normanie :/ )
Dlatego - wszystkim znajomym i klientom, których uda mi się uświadomić, odradzam dzwonienie z przez sieć inteligentną na numery 80x, gdyż najczęściej zapłacą więcej niż gdy wykorzystają z pakietów minut lub złotówek jaki mają w tel. komórkowym.
Numery infolinii typu 8010xxxxx, 8016xxxxx, są taryfikowane 0,35 zł/min. z taktem 60/60, zaś 8014xxxxx - 0,48 zł/min. i 60/60 - co jest zbójecką stawką jak za połączenia do sieci stacjonarnych.
Niestety - większość ludzi nie ma dość technicznego zacięcia, aby badać takie niuanse, a zdziwienie jest dopiero po otrzymaniu billingu lub dokładnym wytłumaczeniu o co w w tym wszystkim chodzi