• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 6 z 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

#388105  autor: pirx
 16 lut 2010, 21:57
osachorzow pisze:pirx, przeczytaj jeszcze raz (tym razem ze zrozumieniem) wypowiedź DS ;) Chodzi mu o to, że w telefonie kupionym w Erze, karta sim Play zalogowana do Plus nie jest przelogowywana na siłę do Play, tak jak to ma miejsce w przypadku telefonu kupionego w Play. Nie wiem skąd wyczarowałeś roaming krajowy Play w PTC ;)
Przeczytaj mojego posta jeszcze raz (tym razem ze zrozumieniem nie tylko słów) i zrozumiesz, że to było pytanie retoryczne i ironiczne.

#388108  autor: osachorzow
 16 lut 2010, 22:03
pirx pisze:to było pytanie retoryczne i ironiczne
wybacz ale nie dostrzegam w Twojej poprzedniej wypowiedzi żadnego z tych elementów ;) Najwyraźniej mamy inne definicje tych pojęć... ale na to już nic nie poradzimy. No ale koniec OT.

#388167  autor: michael_dee
 17 lut 2010, 08:59
DS pisze:Tylko czekam na koniec umowy by olać definitywnie te lipna siec.
Jak długo jeszcze będziesz powtarzał ten sam tekst w wątkach o Play?! :lol:.
Myślę, że każdy już został doskonale zapoznany z Twoją martyrologią :P. Proponuję zmienić płytę, bo zaczyna wiać nudą :wink:.

Co do opisywanego problemu, to wydaje mi się, że problem leży po stronie telefonu, a właściwie brandowanego softu. Ja użytkuję telefony kupione na wolnym rynku i opisywany problem nie istnieje. Logowanie do Plusa następuje w ciągu kilku sekund, zarówno na automatycznym, jak i ręcznym wyborze sieci.
play4you2 pisze:DS, mam takie pytanie, czy my jako sieć Play możemy coś dla Ciebie zrobić??
Możecie mu zasponsorować wycieczkę do jednego z azjatyckich klasztorów mnichów buddyjskich. Może, jak trochę pomedytuje, to mu przejdzie :wink: :P.

#388191  autor: Claudec
 17 lut 2010, 10:21
U mnie tez pojawia sie "Brak dost. do sieci", ostatnio jest to nagminne.
Korzystam z wyboru automatycznego ponieważ Play nie wszędzie w moim mieście ma zasięg.
Wczoraj przestawiłem na ręczny wybór sieci, wybrałem Plusa i telefon dłuuugo się logował po czym wywaliło "Brak dost. do sieci".
Pisać do OK Play nie mam zamiaru, szkoda czasu i cierpliwości na amatorów...
I tak wcisną kit że mam telefon zepsuty :|

#388196  autor: muchakk
 17 lut 2010, 10:31
Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda ta modernizacja nadajników? U mnie w mieście wrócił zasięg własny 3G Play, ale po tej "modernizacji" mam okropnie słaby zasięg. Wcześniej jak miałem zasięg na "FULL"-a według skali Nokii 6220 Classic tak teraz mam maksymalnie 2-3 kreski(na 7) i często zasięg "gubi się" w miejscach gdzie prędzej mogłem normalnie korzystać z telefonu. Mam nadzieję, że to przejściowe bo nie uśmiecha mi się korzystać z roamingu PLUS-a w którym to m.in. nie działają pakiety Play ONLINE w telefonie i na dodatek jakość rozmów jest zauważalnie gorsza. Kolejna sprawa to to, że mam też PLAY ONLINE do lapka i w chwili obecnej traci sens korzystanie z tej usługi. Przecież nie działa ona na roamingu PLUS.

#388202  autor: user_delete19
 17 lut 2010, 10:42
michael_dee pisze:Co do opisywanego problemu, to wydaje mi się, że problem leży po stronie telefonu, a właściwie brandowanego softu. Ja użytkuję telefony kupione na wolnym rynku i opisywany problem nie istnieje. Logowanie do Plusa następuje w ciągu kilku sekund, zarówno na automatycznym, jak i ręcznym wyborze sieci.
Mam telefon z angielskiego t-mobile. Problem występował od 2-3 tygodni i wczoraj (po kontakcie z p4y2) ustąpił. Twoja teoria jest o kant 4 liter potłuc :P

#388204  autor: Patryk_
 17 lut 2010, 10:58
Ciekawe,że karty Play,które zawsze logowały się tylko do Plusa,nadal nie mają z tym problemów...aż do pierwszego zalogowania się do sieci P4.
Mam takie dwie karty Fresh - jedna w Nokii 5110 jako powiadomienie alarmu domowego,druga w Alcatelu One Touch Easy w samochodzie jako awaryjny telefon.
Oba bez obsługi pasma EGSM.
Testowałem wczoraj - mogę dowolną ilość razy i w dowolny sposób włączać i wyłączać telefon - za każdym razem logowanie do Plusa jest prawie natychmiastowe.
Wyjąłem następnie kartę z Alcatela,włożyłem ją do N6630 - wskoczył 3G Play.
Próby ręcznego wyboru Plusa kończą się niepowodzeniem,a po włożeniu karty z powrotem do Alcatela jest kiszka - brak sieci,dopiero za siódmym razem udało się wskoczyć na Plusa.

#388219  autor: hubert667
 17 lut 2010, 12:11
W Krk dalej problem występuje, (najwcześniej za drugim razem się udaje zalogować do plusa). Mam nadzieję że to weryfikujecie

#388225  autor: ms93
 17 lut 2010, 13:03
U mnie poprawa - play4you pomogl. Teraz loguje bez problemu z pierwszym razem. (Lelow - woj. slaskie)

#388237  autor: Andrzej24
 17 lut 2010, 13:52
U mnie dalej nie działa logowanie do Plusa. Dopiero za 5-6 x. Okolice Nowego Sącza. Czekan na szybką naprawę.

#388240  autor: Artur051
 17 lut 2010, 13:56
Ja mam cały czas problem ;/

#388247  autor: michael_dee
 17 lut 2010, 14:12
lwiczek pisze:Twoja teoria jest o kant 4 liter potłuc
Postaraj się napisać to jeszcze raz, ale po polsku :P.

#388269  autor: michal_1103
 17 lut 2010, 16:07
U mnie (okolice Krosna) niestety ciągle nie idzie się zalogować do Plusa za pierwszym razem...

#388286  autor: Artur051
 17 lut 2010, 17:15
Play4you2 rozwiązał mój problem. Oba numery na obu telefonach logują się do Plusa już za 1 razem ;).

#388287  autor: KamaZ
 17 lut 2010, 17:31
Problem u mnie rozwiązany, dzięki pomocy Play4you2. Jest tak jak wcześniej bezproblemowo. Wielkie dzięki.

#388288  autor: Pijo
 17 lut 2010, 17:38
Białystok, Nokia E51 , dopiero za 5 próbą uzyskałem dostęp do Plusa.

#388289  autor: ezaq
 17 lut 2010, 17:41
Również mam opisane problemy z logowaniem się do Plusa. Niezależnie od lokalizacji (Warszawa, Wrocław, Puławy i inne). Aktualnie w Puławach telefon loguje się do Plusa za 5 razem i to po dość długim czasie. Wcześniejsze próby kończą się komunikatem: "brak dostępu".

#388291  autor: play4you2
 17 lut 2010, 17:53
Szanowni Państwo, jedynie co mogę Wam powiedzieć, to Ci, którzy mają z tym problemy, niech zgłoszą to przez Play24. Z tego co mi wiadomo, wszystko jest prawidłowo ustawione i nie powinno być z tym kłopotów. Jeżeli jednak one występują, proszę o zgłoszenie tego "tradycyjną" drogą. Niestety, nic więcej nie jestem w stanie Wam pomóc w tej sytuacji.

Pozdrawiam.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#388292  autor: user_delete10
 17 lut 2010, 17:57
Między 12 a 13 dziś po 2, długiej próbie Plus zaskoczył na ręcznym wybieraniu sieci.
  • Strona 6 z 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6