• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #387332  autor: worekchleba
 13 lut 2010, 13:59
Mam abonament (linia na łaczach TP SA) w Netii; 45 PLN brutto. Niecałe 2 lata zostały do końca bo niedawno przedłużałem umowe. Mam tam też od nich internet do połowy tego roku.

Chciałem zapytac czy orientujecie sie może ile wynosi opłata za likwidacje telefonu stacjonarnego w przypadku gdy umowa opiewa na prawie 2 lata oraz co z internetem jeśli następuje likwidacja telefonu?

Będe wdzięczny za informacje.

Próbowałem dodzwonić się dziś na infolinię Netii ale czas oczekiwania mnie przerósł.

#387337  autor: maniek
 13 lut 2010, 14:19
Jesli zrezygnujesz całkowicie z telefonu to wyłączą ci automatycznie internet ale netia może i pewnie będzie żadać zapłaty za abonament internetowy do końca umowy.

#387408  autor: zinkzaq
 13 lut 2010, 20:54
a nie jest tak że dostanie kare jeśli zerwie sam telefon a net zostanie ale będzie ponosił opłatę plus 30 zł za utrzymanie łącza

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#387456  autor: maniek
 14 lut 2010, 10:32
Nie wiem co na takie zmiany powie TP bo zalezy jak netia umowe z nia podpisala. Jesli jest mozliwosc zmiany to ok ale jesli nie to rozsynchronizuja linie i moga byc problemy. Wydaje mi sie ze umowa ze jest podpisywana na konkretny numer telefonu i nie ma mozliwosci jej modyfikacji. Najlepiej bedzie zapytac u zrodla :wink:

#388061  autor: piotrekkk
 16 lut 2010, 20:04
jak najbardziej może zrezygnowac telefonu, o ile masz umowę na czas nieoznaczony, po odlaczenie telefonu bedzie doplacala 30zl za utrzymanie linii, i jesli brales pol roku temu, to jaka miales promocje na net? bo jesli masz rabat na net za posiadanie telefonu w netii, to moze byc malo oplacalne