• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #387938  autor: kubaj
 16 lut 2010, 12:31
Witam,
Mam nadzieje że umieściłem post w dobrym dziale ale przejdę do sedna :D tato ma taka pracę a nie inną i niestety próbował wielu metod dostępu do netu wszystkie Iplusy neostrady itp zawiodły i gdy nie było już nadziej okazało się ze jest sygnał W-Fi ale bardzo słaby i w związku z tym mam prośbę czy zna ktoś jakaś antenę pod USB aby wzmocniła ten sygnał w laptopie żeby dało rade ten sygnał złapać :?:

#388012  autor: kerim36
 16 lut 2010, 17:28
kubaj,
a sygnal wifi jest ze sprzetu ojca lub osob z ktorymi wspolpracuje, czy zupelnie innej osoby??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#388074  autor: kubaj
 16 lut 2010, 20:27
Ojciec ma firmę a ze swojej firmy ponieważ wszelakie iplusy nie działają chce złapać sygnał W-Fi który jest bardzo słaby.

#388163  autor: kerim36
 17 lut 2010, 08:27
kubaj,

w takim razie widze takie opcje:
- dolozenie repetera (o ile obecny router ma ta opcje, koszt niewielki)
- dolozenie drugiego ap-ka w tak optymalnym miejscu, aby twoj ojciec mial wifi bez problemu (kwestia pociagniecia jednego kabelka, koszt tez niewielki)
- zmiana obecnego routera wifi na jakis z mocniejszym nadawaniem (o ile ten obecny jest lichej jakosci, koszt nieco wiekszy i mimo wszystko proponuje 2 poprzednie rozwiazania)

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#388312  autor: kubaj
 17 lut 2010, 19:14
Sęk w tym że ja nie chce wzmacniac sygnału nadawczego czyli hot-spota bo jest darmowy tylko chce zwiększyć moc sygnału karty sieciowej w laptopie. Jeśli możesz kerim to podaj jakieś oferty na allegro.