widex pisze:Mam pytanie do playforyou, bo jest tu odpowiedni do tego temat. Przenosiłem numer z Plusa i miałem zaznaczone otrzymywanie informacji handlowych. Czy te pole ma wpływ na otrzymywanie SMS-ów? Nie brałem udziału w konkursach, ale otrzymuje te wiadomości. W SMS-ach jest łącze do fun.playmobile.pl. Można jakoś wyłączyć te wiadomości? Szukałem regulaminu, ale coś się zagubiłem.
Lwiczek dokładnie Ci to wytłumaczył. Dodam tylko, że cofnięcie zgody marketingowej może być zlecone w dowolnej formie (pisemnej, telefonicznej innej), najważneijsze, żeby podać odpowiednie dane (najważniejsze, hasło abonenckie) i dalszą dyspozycję, czyli jaką zgodę dokładnie chcemy cofnąć.
Rezo pisze:Przyszła na mnie kolej i pierwszy negatyw dla Play'a w tym temacie. Okazuję się że chyba jestem jakiś wyjątkowy, ponieważ za nic nie mogę się połączyć na numer który należy do sieci wRodzinie. Słyszę komunikat "Nie ma takiego numeru" Najzabawniejsze jest to, że z numeru wRodzinie, który teoretycznie według systemu Play nie istnieje, bez problemu można wykonywać połączenia na mój nr w Play... Reklamacja już poszła, oczekuje na odpowiedź
Powiem tak, że były prowadzone testy pomiędzy Centernetem a nami i punktami styku. Zakres numeracji, jaki został nam przekazany, powinien być bez kłopotów obsługiwany. Jeżeli w międzyczasie Centernet (a tym samym "W rodzinie") wprowadzał jakieś zmiany, o których nie wiemy, to niestety nie jest to nasza wina, że nie można połączyć się z tą siecią. Jak słusznie zauważyłeś, z nami mogą połączyć się bez kłopotów, gdyż nie robiliśmy żadnych zmian, a jak coś wprowadzamy, od razu wszyscy są o tym informowani (Operatorzy i MVNO). Jednak jeżeli złożyłeś reklamację, poczekaj na odpowiedź. Mam tylko prośbę, poinformuj mnie o jej zamknięciu na pw. Chcę sprawdzić, czy konsultant prawidłowo wykonał swoje obowiązki zawodowe.
pawelpp pisze:P4y, uwzględniacie jakiekolwiek reklamacje dotyczące jakości połączeń i zasięgu?
Oczywiście że tak. Jeżeli tylo po dokonanej analizie stwierdzamy, że były jakieś kłopoty, informujemy o tym. Największym problemem, to jest to, czym dla kogo są problemy. Każdy inaczej odbiera tzw. "Jakość połączeń". Dla mnie np. trzaski nie wpływają znacznie na jakość rozmów, dla innych najmniejsze "echo" już jest wielkim utrudnieniem. Należy to rozgraniczyć i zauważyć, że uznanie reklamacji jest głównie wtedy, gdy sieć nie działa wcale (brak zasięgu, usterki itp.), a nie jak działa, ale z różnymi skutkami, w subiektywnym znaczeniu dla poszczególnych osób.
laska pisze:Mi przysłali sms-a że jak doładuję konto za minimum 10zł to podwoją mi je do 28stycznia. Jeszcze tego samego dnia co dostałem tego sms-a doładowałem konta za 30 zł i do tej pory nic nie ma. Byłem w salonie i tylko mogę zgłosić reklamację, sama pani za ladą była zdziwiona taką promocją Lekka kpina z konsumenta wobec tego co robi P4
Daj mi info na pw. Sprawdzę Twoją sprawę i zobaczymy, co da się zrobić.
A, i jeszcze jedno. Jeżeli mówimy o zasięgu, to chcę Was poinformować, że w zasadzie w całej Polsce w mniejszym lub większym stopniu moga być utrudnienia z zasięgiem Play (2G i 3G). Obecnie trwają na szeroką skalę prace modernizacyjne i dlatego możecie mieć takie przyczyny. Do tego dochodzą drobne awarie, które staramy się eliminować praktycznie od razy. Przepraszam wszystkich w imieniu firmy za te utrudnienia, z którymi możecie się spotkać.
Pozdrawiam.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.