• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Jaki waszym zdanie jest najbardziej wiarygodny operator?

Plus GSM
42
23%
Era
45
25%
Idea
46
26%
Idea
46
26%

#30058  autor: dr_dv
 13 lis 2005, 15:49
Ja korzystam już ponad 4 lata z idei/orange i jestem zadowolony. Wcześniej miałem zarówno plusa (poziom usług i obsługi klienta mizerny) oraz erę (poziom usług i obsługi klienta tragiczny). W plusie na koniec nawet nie zapytali czemu rezygnuję z ich usług (pani wydrukowała mi tylko formularz, kazała podpisać i powiedziała że numer będzie w ciągu 30 dni nieaktywny). Nadmienię, że rachunki wynosiły średnio 100-150zł, telefon miałem 2,5 roku z czego 6 miesięcy bez podpisanej umowy na czas określony (po upływie 2 lat nikt mi nic nie zaproponował). W erze natomiast, były non stop problemy z fakturami (przysyłali np korekty na 1,43zł listem poleconym), problemy z księgowaniem wpłat (co trochę się upominali że zalegam, chociaż nie była to prawda) co w połączeniu z totalnie niedoinformowanym BOKiem dawało mieszankę wybuchową :D.

Generalnie trzeba się zastanowić w jakiej sieci mają telefon ludzie, do których najczęściej dzwonisz, po co przepłacać. W przypadku braku wskazań finansowych, polecam orange.
 #30766  autor: Rokko
 17 lis 2005, 11:28
Moim zdaniem Plus. ale to bywa róznie. jedna rzecz trzeba przyznać, sa najmniej wrażliwi na zmianyw taryfach, wprowadzanie innowacji w tej kwestii.

#30885  autor: D@rio
 17 lis 2005, 21:25
Klusek pisze:Kiedyś takie rozmowy na temat który operator jest najlepszy doprowadzą do świętej wojny :) Ja korzystam z Orange a wcześniej Idei od prawie 4 lat i w tym czasie jakoś strasznie się nie zawiodłem na tej sieci, oczywiście zdarzały się momenty gorsze i lepsze ale ogólnym rozrachunku jestem bardzo zadowolony i nie mam w planach zmieniać sieci.
Za Erą jakoś specjalnie nie przepadam i sam nie wiem dlaczego :) Nie mogę jakoś przetrawić w Tak Taku tego, że kupując zdrapkę za np. 50 zł na konto trafia tylko czterdzieści kilka złotych :/
Już teraz trafia 50zł. na konto...
A poprostu kiedyś konto doładowywało się ceną netto i tyle ;)

#30887  autor: Klusek
 17 lis 2005, 21:32
Wiem, że to była kwota netto i że rozliczanie też było wg stawek netto, ale jakoś tego nie mogłem przetrawić :) Ale skoro już jest inaczej to bardzo dobrze, bo gdybym był kiedyś zmuszony uciekać z mojego POPa (odpukać w niemalowane) to przynajmniej wiem gdzie :]

Obrazek
Obrazek

#31693  autor: matas
 23 lis 2005, 16:05
To może ja też wcisne swoje trzy grosze.. Wg. mnie nie ma sieci najlepszej bo każda ma swoje wady i zalety, każda przewyższa w czymś inną. Ja byłem przez 4 lata w Erze a teraz jestem od tygodia w Plusie i mam nadzieje ze nie bede narzekał bo na Ere nie narzekałem. Dla mnie liczy sie oferta a nie sieć, jezeli jakas sieć w danym momencie ma korzystniejszą oferte to tą wybieram. Pozdro!

#31912  autor: bonas
 25 lis 2005, 18:35
Osk92 pisze:Era rulez !! korzystam z niej od początku jak telefon dostałęm i jestem bardzo zadowolny. Plus dziadek miał ździerają kase jak nikt a Idea tak jak pisaliście brak zasięgu i inne rzeczy mnie denerwują !! Pozdro !

zgadzam sie całkowicie, era jest najleprtza najtansza i ma najwiekszy zasięg, w ideii/orange to porazka a plus to takie zdierstwo ze bez komentarza :P :smt006

#31918  autor: pawelek32
 25 lis 2005, 19:10
od 4 lat mam fona w idei i nie narzekam.
ery nie oceniam, a plus ma swietne reklamy typu:
"bordo polecamy; aczkolwiek- na pralke se naklej)

z poważaniem

#35154  autor: tom-wr
 15 gru 2005, 16:19
Ja byłem 2 lata w idei. Miałem mix 25 i jak przyszedł czas konca mojej umowy to żadnego telefonu od idei nie dostałem! Jakby sie wogóle nie interesowali tym ze konczy sie komuś umowa :!: Wkoncu zadzwoniłem od propozycji a tam jakiś bardzo mądry pan zaczoł mi wmawiać ze se K300 różni sie tylko tym od k700 ze NIE MA RADIA :!: :!: :!: Do tego cena tego lelefonu była coś koło 150zł!!!(o k700 juz sie nie pytałem). No to ja go wyśmiałem i podziekowałem na 2 dzien złożyłem wypowiedzienie :D Teraz jestem Erze i jestem zadowolony :D :D :D

#35159  autor: djcaro
 15 gru 2005, 16:40
No moim zdaniem to najlepsza jest Era :-) była i będzie mam nadzieje.Od blisko 4 lat mam tak taka i jestem w pełni zadowolony no i jeszcze ta ostatnia promocja 2xtak tak poprostu super nie zmieniam sieci nie mam zamiaru.

#36190  autor: gilbert3
 19 gru 2005, 22:47
pajorro pisze:Bo z tymi opłatami to było tak, że Plus je wprowadził powiadamiając ładnie miesiąc wcześniej wbonentów, a Era i Idea wprowadziła przy okazji nowych taryf...
Dodajmy do tego jeszcze kilka pikantnych szczegółów:
- Plus podbił stawki za nieterminowe płatności do niebotycznych rozmiarów
- Plus jako ostatni (bardzo ostatni) wprowadził taryfy dla indywindualnych poniżej 1zł za minutę z sekundowym naliczaniem.
- Plus jako pierwszy i jedyny operator skrócił terminy płatności faktur telekomunikacyjnych (jak to wytłumaczył: z powodu przyspieszenia operacji bankowych).
- Plus już drugi raz zmienia regulamin usług telekomunikacyjnych pisząc na fakturze, że w związku ze zmianą regulaminu jest możliwość rozwiązania umowy bez kary umownej, tymczasem i tak ją nalicza.
Świetnie. Na pralke se przyklej ten Plus. Może Simplus ma fajnie, ale dla typowego abonamentowca to jest totalnie nieprzewidywalny operator.

#36862  autor: m_franczak
 22 gru 2005, 11:55
gilbert3 pisze:
pajorro pisze:Bo z tymi opłatami to było tak, że Plus je wprowadził powiadamiając ładnie miesiąc wcześniej wbonentów, a Era i Idea wprowadziła przy okazji nowych taryf...
Dodajmy do tego jeszcze kilka pikantnych szczegółów:
- Plus podbił stawki za nieterminowe płatności do niebotycznych rozmiarów
- Plus jako ostatni (bardzo ostatni) wprowadził taryfy dla indywindualnych poniżej 1zł za minutę z sekundowym naliczaniem.
- Plus jako pierwszy i jedyny operator skrócił terminy płatności faktur telekomunikacyjnych (jak to wytłumaczył: z powodu przyspieszenia operacji bankowych).
- Plus już drugi raz zmienia regulamin usług telekomunikacyjnych pisząc na fakturze, że w związku ze zmianą regulaminu jest możliwość rozwiązania umowy bez kary umownej, tymczasem i tak ją nalicza.
Świetnie. Na pralke se przyklej ten Plus. Może Simplus ma fajnie, ale dla typowego abonamentowca to jest totalnie nieprzewidywalny operator.
BRAWO GILBERT3

Mario

#36867  autor: l3p
 22 gru 2005, 12:38
Ja za Plusem tez jakos nie przepadam a korzystalem z ich uslug okolo 3 lat. Program lojalnosciowy tez nie maja zaciekawy przynajmniej moim zdaniem, bo doswiadczylem tego niestety. Od roku jestem w Ideii teraz w Orange i zbytnio nie narzekam na jakosc uslug moze jedynie te ceny.. ale nie mozna miec wszytkiego za darmo ;lp[/center]

#36871  autor: D@rio
 22 gru 2005, 13:33
Plus już drugi raz zmienia regulamin usług telekomunikacyjnych pisząc na fakturze, że w związku ze zmianą regulaminu jest możliwość rozwiązania umowy bez kary umownej, tymczasem i tak ją nalicza.
A z tym się akurat nie zgodzę. Jeśli chodzi o zmianę regulaminu to trzeba myśleć prawniczo. Po pierwsze wiadomo że regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych ma pierwszeństwo nad regulaminem promocji. Po drugie, trzeba porównać zapisy odnośnie wypowiadania umowy z starym regulaminem (tym, którym obowiązywał kiedy podpisywaliśmy/odnawialiśmy umowe) z obecnym, wchodzącym w życie od 01.01.2006r. i dokładnie to przeanalizować. Jeśli tak jest można uniknąc kary. Znam jedną osobę, tylko jedną która zerwała własnie tak umowe i nie dostała kary. Za to dostała co innego...wpisanie na czarną listę klientów, i teraz gdy chce gdziekolwiek pójść kupić telefon to wołają od niego kaucje, hehe :) no ale bez kary się obeszło.

Natomiast mówisz że jest to nieprzewidywalny operator? Dlaczego? w jakim sensie? Na czym opierasz te stwierdzenie? Jak ktoś nie czyta tego co podpisuje lub nie rozumie albo się nie zna albo najcześciej jak to jest nie interesuje i go ta tematyka nie obchodzi to co się później dziwić że sam płaci za swoje błedy. Mnie, jako zorientowanego w branży człowieka, bo za takiego się uważam ten operator jeszcze negatywnie raczej nie zaskoczył...
 #38245  autor: super_electric
 27 gru 2005, 23:15
Odpowiedź znajduje się vv temacie postu.

Dalczego uważam że pomarańcza jest thw best????? :o

Ano :

- najleszy zasięg [w spadku po IDEI]
- zaistam, oferta telefonów (sczególnie Philips 362)
- poza tym jest w miarę odbrze przygotowany dla stałych abonentów (sam mam to wiem) - program PROpozycja Orange dla stalych klientów ; ma 2 rodzaje salonów (TP , Orange ... :? :oops: no po dawnemu Telepunkt) i zwykłe salony oznaczone na biało-pomarańczowo

- z moich znajomków najwięcej ma w Orange .

Tyle

Pozdroooooooo i TP (es...aaaaa! :wink: )

S_e

#38253  autor: djcaro
 28 gru 2005, 01:09
Hehe Orange największy zasięg ciekawe ... :-)gdzie? sam znam wiele takich miejsc gdzie Orange nie ma zasięgu wcale albo jest bardzo słaby i wiem że me najgorszy zasięg ze wszystkich opów w Polsce.

Era rządzi!!

#38301  autor: super_electric
 28 gru 2005, 12:00
[quote="djcaro"]Hehe Orange największy zasięg ciekawe ... :-)gdzie?

Od super_electric : przede wszystkim tam gdzie (zdzi)Era nie może . sam znam wiele takich miejsc gdzie Orange nie ma zasięgu

Od super_electric : gdzie R A nie może tam wyśle Orange . No co ty?! Nie wiesz o tym :?: :!: :?: :!:
i wiem że me najgorszy zasięg ze wszystkich opów w Polsce. Od super_electric : frajer!!!! frajer!!!! Orange jest + - the best . "Najgorszy zasięg" - najgorszy inacxzej ty ... :smt011

Era rządzi!![/quote]

Wiesz co????? jak byłbym tobą to zastanowiłbym się co piszę . Przecież w Kielcach jest problem z zasięgiem jak jedziesz autobusem(w okolicy nie lepiej !!!!!!) . Udowodnićććć ci eraholiku???? MASZSZSZSZSZSZSZ : :arrow: jak byłem w Ostrowcu Św. na bilardzie z kuzynem raz kiedyś - nie miałem zasięgu (miałem w Erze) a on :arrow: 5/5 kresek . Bilard był prawie underground. Radzę się forumowiczowi przemyźleć do pisze i nie narzucać własnych poglądów :? :twisted: .
Ostatnio zmieniony 29 gru 2005, 15:43 przez super_electric, łącznie zmieniany 1 raz.

#38309  autor: D@rio
 28 gru 2005, 12:19
Popraw stosownie tego posta. I wykresl z niego niecenzuralne i niekulturalne slowa. I radze wlaczyc spowrotem otrzymywanie wiadomosci PW...

#38711  autor: super_electric
 29 gru 2005, 15:45
do D@rio : ocenzurowałem . Myślę że teraz jest spoko :smt004
  • Strona 7 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3