• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 46 z 96
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 96

#386544  autor: osachorzow
 09 lut 2010, 20:15
verven pisze:Era w Tak Taku wprowadza 3 numery po 3gr/min
za 3 grosze już jest, teraz wprowadza 3 numery za darmo za 4zł od numeru na m-c ;)

#386638  autor: wozio
 10 lut 2010, 00:37
danielkl pisze:Natalia hmmm to warunki sie pogorszyly z upustem na fon 50% ? Bo ja w sierpniu 2008r dostalem taki upust majac sprednia rachunkow 133zl a skoro teraz az trza miec 300zl no to chyba im podziekuje za aneks jak nie dadza takiego samego upustu
od roku nie ma juz tych znaczników HRA czyli 50% upustu

2 lata temu nie było kryzysu a teraz pewine tym sie kierują ;( ja tez miałem cos takiego i teraz stwierdziłem ze poczekam nie bede podpisywał umowy weszła nowa taryfa ale tylko jeden abonament wiec pewnie wogóle za jakis czas zmienia cennik i inne taryfy. Pozyjemy zobaczymy

#386642  autor: koneser
 10 lut 2010, 02:23
Witajcie
Skoro uzyskałem tu pewne podpowiedzi, to i ja podzielę się własnymi doświadczeniami z przedłużania taryfy prywatnej z aparatem na 24mies.
A jest krótko, z buta - i zgadza się oczywiście to co pisali poprzednicy:
- druga oferta z obniżonymi kosztami abonamentu o 10zł (5zł w tańszych taryfach) - to max
i faktycznie była by to dobra oferta, ale :
- rabaty na telefony - brak - tylko z punktów Era Premia [a jak wiadomo, aparaty mają drogie :-[ )
- z pakietami internetowymi nie da się nic zawalczyć - 50MB które używałem przez ostatnie 2 lata, zaczyna być za mało, a niestety, są nieugięci. Nie dość, że
a) 500MB nie są w stanie zrabatować z cennikowego 50zł,
b) nie są wstanie połączyć promo Blueconnect 300MB za 29zł z numerem abonamentowym (musi być osobna karta sim do danych
c) to również nie są w stanie włączyć 2 czy 3 paczek promo 50MB/5zł, co ratowało by w moim przypadku sytuację

oczywiście poza tym należy pamiętać o abstrakcyjnie wysokich a chwilę obecną stawkach za SMSy, ale przde wszystkim MMSy (99gr/szt!)

W związku z czym wylogowję się z tej sieci, mimo, iż mam ją na własny koncie od 6lat, a firmowo używałem jeszcze kolejne 3 lata wcześniej.
Szkoda, bo mieli dobrą obsługę... ale jak ktoś tu już spomniał - te sentymenty nie warte są aż takich pieniędzy z mojej kieszeni.

PS.W PLAYu zasady są bardziej przejrzyste (niewiele mniej minut na dobrą sprawę niż w POPRAWIONEJ ofercie za tą samą cenę), SMSy i MMSy tańsze, a pakiety internetowe, jeśli ktoś mieszka w większych miastach - bajka - 100MB za 5zł, a 500MB za 15zł.

Pozdrawiam
i jeszcze raz dziękuję za wszystkie bezpośrednie, jak i wcześniejsze informacje na forum.

#386645  autor: thonka
 10 lut 2010, 08:02
oczywiście poza tym należy pamiętać o abstrakcyjnie wysokich a chwilę obecną stawkach za SMSy, ale przde wszystkim MMSy (99gr/szt!)
sms 20gr, mms 40gr, nie wiem gdzie jest 99gr ale z pewnoscia nie w erze.
koneser pisze:PS.W PLAYu zasady są bardziej przejrzyste (niewiele mniej minut na dobrą sprawę niż w POPRAWIONEJ ofercie za tą samą cenę), SMSy i MMSy tańsze, a pakiety internetowe, jeśli ktoś mieszka w większych miastach - bajka - 100MB za 5zł, a 500MB za 15zł.
paczke 100mb wlaczyli raptem wczoraj.
koneser pisze:W związku z czym wylogowję się z tej sieci, mimo, iż mam ją na własny koncie od 6lat, a firmowo używałem jeszcze kolejne 3 lata wcześniej.
staz nie ma juz chyba w zadnej sieci znaczenia.

przy podobnej oplacie abonamentowej (40zl) masz w erze 120 minut standardowych + 70 minut gratisowych, 360 sms.
w play 137 minut/400 sms

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#386657  autor: lS
 10 lut 2010, 09:49
Dzisiaj otrzymalem smsa o wyslaniu telefonu kurierem do mnie gdzie jest informacja, ze mam do zaplaty 49zl. Przez telefon z konsultantem przedluzylismy umowe na takich warunkach ze telefon bedzie za 1zl gdyz SUK dysponuje nowym cennikiem gdzie telefon Samsung I5700 w NE120 jest teraz w cenie 149zl - 4500ep = 1zł, dopytywalem sie kilkukrotnie czy to aby nie jakas pomylka bo na stronie ery ciagle jest cena 199zl, konsultant zapewniał, że wszystko jest w porzadku. Po dzisiajszym moim telefonie do BOA niczego sie nie dowiedzialem, dopiero po przelaczeniu do SUK miła Pani powiedziala mi ze to jest pomyłka konsultanta. Ale kuriera bede miał gratis (: Chciałem zapytać Was czy za taka pomyłkę SUK mogę otrzymać jakiś dodatkowy pakiet od ery w ramach rekompensaty? Bo nieumiem sobie tego wytłumaczyć zeby człowiek z SUK wprowadzał w błąd, mimo, że sie dopytywalem, mmo ze on zapewniał, człowiek niemoze miec pewności.

#386661  autor: DiAbOlO
 10 lut 2010, 10:06
Zazwyczaj rekompensują to pakietem minut, ale nie jest ich dużo (20-40 minut albo do Ery albo do wszystkich).
Co do kuriera, to jeżeli przedłużenie było załatwiane przez SUK, to opłata jest zniesiona z automatu, a nie, że pani "wyłączyła" Ci opłatę w ramach zadośćuczynienia.
P.S. Ja także przedłużałem umowę (wczoraj) i też wziąłem Spicę. Ciekaw jestem jak będzie spisywać się...
IS, a kiedy sfinalizowałeś transakcję, skoro dziś dostałeś smsa z info o wysłaniu "przedłużenia"?

...:::DiAbOlO:::...

#386662  autor: Tajemniczy28
 10 lut 2010, 10:10
W związku z czym wylogowję się z tej sieci, mimo, iż mam ją na własny koncie od 6lat, a firmowo używałem jeszcze kolejne 3 lata wcześniej.
Szkoda, bo mieli dobrą obsługę... ale jak ktoś tu już spomniał - te sentymenty nie warte są aż takich pieniędzy z mojej kieszeni.

PS.W PLAYu zasady są bardziej przejrzyste (niewiele mniej minut na dobrą sprawę niż w POPRAWIONEJ ofercie za tą samą cenę), SMSy i MMSy tańsze, a pakiety internetowe, jeśli ktoś mieszka w większych miastach - bajka - 100MB za 5zł, a 500MB za 15zł.

Dokładnie zrób tak,to sieć jest dla nas a nie my dla niej, zero sentymentów wb.zmiany opa, stracili jeszcze chyba za mało klientów, a jeszcze Ci podam namiary znajomego konsultanta to Ci da ofertę najbardziej dopasowaną do potrzeb.

#386664  autor: lS
 10 lut 2010, 10:12
Nie, nie, nikt mi nie znosił opłaty za kuriera w ramach zadoscuczynienia, poprostu podczas przedluzania zapomnialem poprosic o kuriera gratis i po otrzymaniu informacji z kwota jaka musze zaplacic kurierowi wydedukowalem, że kurier jest darmowy, niewiedzialem, że to idzie z automatu. Dobre i te pare minut które moge jeszcze dostać, lepiej mieć niz niemiec (: A o te minutki to juz domagać się po podpisaniu umowy czy lepiej wczesniej?

DiAbOlO 8 luty i dostałem też informacje, że kurier zostanie wysłany właśnie tego dnia (rozmowe zakonczyłem o godz 16) i znowu zostałem oszukany (: hehe
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, 10:38 przez lS, łącznie zmieniany 2 razy.

#386666  autor: DiAbOlO
 10 lut 2010, 10:15
lS pisze:Nie, nie, nikt mi nie znosił opłaty za kuriera w ramach zadoscuczynienia, poprostu podczas przedluzania zapomnialem poprosic o kuriera gratis i po otrzymaniu informacji z kwota jaka musze zaplacic kurierowi wydedukowalem, że kurier jest darmowy, niewiedzialem, że to idzie z automatu. Dobre i te pare minut które moge jeszcze dostać, lepiej mieć niz niemiec (: A o te minutki to juz domagać się po podpisaniu umowy czy lepiej wczesniej?
Wg. mnie nie ma znaczenia, kiedy to zrobisz. A dowód pomyłki raczej jest bo rozmowy telefoniczne w sprawie przedłużenia są nagrywane (tak mi się przynajmniej wydaje).

Co do wysyłki, to raczej mało prawdopodobne, że będzie wysłana tego samego dnia (może jakby się zrobiło przedłużenie rano po 9:00, kiedy SUK zaczyna pracę). W moim przypadku rozmowę zakończyłem około 11:00, a jeszcze nie ma listu przewozowego na IBOA (tam info jest wcześniej niż na sms). Zatem liczę na wysyłkę dzisiaj i odbiór jutro (jak oczywiście kurier nie nawali), chociaż może też wystąpić poślizg.

#386715  autor: gogi78
 10 lut 2010, 13:51
dzisiaj dostałem telefon z SUK`u i dowiedziałem się że ceny telefonów będą szły w górę (przynajmniej te na WM).ciekawe czy to tylko chwyt abym przedłużył czy prawda- jak prawda to chyba robią sobie jaja.narazie czekam mają jeszcze 20 dni a jak nie to papa:)

podwyżki-takie rzeczy to tylko w erze:(

#386717  autor: Wozik
 10 lut 2010, 13:59
Cześć Wszystkim,

Ja mam takie pytanie: chciałbym w przedłużeniu umowy wziąć G2 Touch i abonament za 85 zł. Niestety SUK twierdzi, że specjalna oferta dla mnie, jako dla stałego (10 lat) klienta to ta sama, która widnieje na stronie. I nic z tym nie mogą zrobić, ale jest to specjalna ofert dla mnie jako stałego abonenta :) Aż zacytuję, tak mnie to bawi:

"Mam przyjemność przedstawić ofertę specjalnie przygotowaną dla Pana. Dodam również, iż jest to oferta przeznaczona tylko do telefonu, którym jest Pan zainteresowany, czyli Era G2 Touch.

Jako Stały Abonent ma Pan możliwość wybrać jedną z taryf:

-"Era G2 85" - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych za 85 zł z VAT, natomiast cena telefonu przy umowie na 24 pełne cykle rozliczeniowe - 249 zł, a przy umowie na 36 miesięcy cena telefonu to 99 zł.

-"Era G2 145"- miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych za 145 zł z VAT, natomiast cena telefonu przy umowie na 24 pełne cykle rozliczeniowe 99 zł, a przy umowie na 36 miesięcy cena telefonu to 1 zł.

Dodatkowo przy wyżej wymienionych taryfach, w ramach opłaty abonamentowej jest dostępny pakiet Blueconnect i500. Nadmieniam, iż hotspot w sieci Era jest bezpłatny oraz nielimitowany.

Jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów"

No i pytanie: czy tak jest faktycznie i nie da się nic taniej?

Drugi temat: z żoną jesteśmy abonentami Ery. Akurat skończyły nam się umowy, czy zyskalibyśmy przechodząc z jednym telefonem na Tak Tak, a potem podpisaniem umowy na dwa numery w abonamencie, ale tylko przez jedną osobę?

#386722  autor: DiAbOlO
 10 lut 2010, 14:35
Odpowiedź za thonką: czytać, czytać i jeszcze raz czytać...

P.S. K'woli przypomnienia (tyczy się tylko bez tel. ale zacytuję):
thonka pisze:yanek, i jego nasladowcy: czytac! o umowach bez telefonu byla napisane dokladnie strone temu!
nie zmuszajcie mnie do wreczania ostrzezen.
AD drugi temat:
Nie ma żadnej różnicy. Nikt nie bierze pod uwagę czy ma się jeden czy dwa numery...

#386726  autor: Milon
 10 lut 2010, 14:51
a jaki ma sens przechodzić do TT skoro chcesz zostać z dwoma abo :?:
nawet jeśli tak, to jeden przedłużysz na warunkach dla starych, weźmiesz nowy numer i zostaniesz z 3 w TT :!:
gdzie tu logika :?:

#386728  autor: Wozik
 10 lut 2010, 14:53
Milon pisze:a jaki ma sens przechodzić do TT skoro chcesz zostać z dwoma abo :?:
nawet jeśli tak, to jeden przedłużysz na warunkach dla starych, weźmiesz nowy numer i zostaniesz z 3 w TT :!:
gdzie tu logika :?:
Nigdzie nie pisałem o nowym numerze. Chodziło mi o powrót do abonamentu z TT, ale już tylko przez jedną osobę zamiast dwóch.

Czyli taka ścieżka:

1. Dwa abonamenty, dwie osoby
2. Jeden abonament, jeden TT, dwie osoby
3. Jeden abonament, jeden TT, jedna osoba
4. Dwa abonamenty, jedna osoba

Nie wiem czy ma to sens, dlatego pytam.

#386739  autor: gogi78
 10 lut 2010, 15:31
"Jako Stały Abonent może Pan korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów"
ten tekst jest urzekający:)

#386740  autor: thonka
 10 lut 2010, 15:33
Wozik pisze:Niestety SUK twierdzi, że specjalna oferta dla mnie, jako dla stałego (10 lat) klienta to ta sama, która widnieje na stronie. I nic z tym nie mogą zrobić, ale jest to specjalna ofert dla mnie jako stałego abonenta :) Aż zacytuję, tak mnie to bawi:
mnie natomiast nie bawi upominanie, aby czytac ten temat w ktorym conajmniej 3-4 razy bylo napisane, ze abonamenty dedykowane czyli te z iphonem, androidem i BB nie sa do negocjacji i chocby swiat mial sie walic po za cena telefonu zbita punktami era premia nie da sie tu nic zdzialac. staz w sieci nie ma znaczenia. albo jest sie nowym abonentem albo przedluzajacym

jezeli juz chcesz przechodzic na TT to miej swiadomosc, ze przechodzac na TT z ostatnim numerem na koncie abonenckim tracisz punkty era premia, a skoro telefony sa na 2 osoby to znaczy, ze przechodzac na TT kazdemu z Was punkty przepadna...
przechodzac z TT spowrotem na abonament jestes traktowany jako nowy abonent i dotycza Ciebie tylko promocje dla nowych, a wiec np. tylko 1 prezent a reszte pakietow musisz placic wg. cennika, zamiast np. 2 czy 3 w promocji. staz w sieci masz zerowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#386741  autor: Wozik
 10 lut 2010, 15:36
Czyli pozamiatane, dzięki.

PS Tekst o stałym abonencie jest rzeczywiście urzekający, ale po co tak kłamać? Można powiedzieć np.: "z uwagi na fakt, że ma Pan ładne buty i pisze maile piekną, równą, czcionką, oto specjalna oferta dla Pana".

#386805  autor: gogi78
 10 lut 2010, 18:58
po to kłamią bo nie wszyscy są kumaci a zawsze jakiś "jeleń" się trafi. sam 2 lata temu byłem takim jeleniem z własnego lenistwa ale teraz dzięki temu forum już nie.zawsze można zmienić sieć.:)ciekawe kiedy się otrząsną z tego letargu?
ps.przy okazji dam taką ciekawostkę jak legalnie 1 miesiąc nie płacić abonamentu:
w listopadzie żona została namówiona przez telefon na podpisanie aneksu do umowy,zgodziła się przejść z abo 80zł na abo 50zł bez telefonu.przyjechał kurier podpisałem aneks ale moja żona stwierdziła że jednak chce telefon więc poszedłem do salonu anulować aneks. następny rachunek wystawiony został na nadpłatę i miesiąc nie trzeba było płacić:)

#386937  autor: darus161
 11 lut 2010, 10:51
A czy ktoś już próbował przy przedłużeniu negocjować tę nową taryfę?? Jakby też dali na nią 10 zł zniżki to by się nawet nawet opłacało:) Nie licząc słabych cen telefonów, ale to i tak zawsze sprzedaje;) A ile kosztuje sms w tej taryfie??

#387038  autor: thonka
 11 lut 2010, 16:51
darus161, strona 59 ostatni post, moze to Ci rozjasni troche.
a jedna jedyna bazuje na ne40 czyli maja zastosowanie wszystkie cenniki NE po za cena minut za abonament, jakbys zadal sobie trud przejrzenia regulaminu tej taryfy to bys to wiedzial...

• Strona 46 z 96
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 96
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46