• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#385583  autor: goma
 05 lut 2010, 15:16
matig89 pisze:play:
50 zl netto / 61 brutto: 380 minut do wszystkich (+dodatkowe jesli bierzesz numer u doradcy kontakt na pw) + 3000 do Play i na stacjonarne

a jesli i to to dla Ciebie za duzo to jest jeszcze 2 nizsze abonamenty:) jak rowniez wyzszy :) cala oferte moge wyslac na maila :)
Co to za dodatkowe minuty? Ile ich moze byc?
Co jeśli chce przenies numer z innej sieci-orange?

Dzieki za odpowiedz

#385683  autor: matig89
 05 lut 2010, 23:59
colonial pisze:Jak można zaoferować komuś na start ofertę bez telefonu? Żyjemy w 21 wieku!

a dlaczego nie? :) jesli klient ma swoj aparat to dzieki temu ze bierze umowe bez telefonu wiele zyskuje :) a oferte przedstawilem dla porownania z oferta umieszczona wyzej z orange bez telefonu :)

a co do dodatkowych minut to minuty ktore mozna otrzymac podpisujac nowa umowe lub aneks u doradcy Playa (tak jak pisalem kontakt pw):) ich liczba jest uzalezniona od wysokosci abonamentu... jest to podobna ilosc do bonusu ktory mozna otrzymac za przeniesienie z telefonem :)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#386466  autor: Phoenix_eu
 09 lut 2010, 15:31
kamil1221 pisze:Powiem tyle że w tym mies. ok 15 wchodzi nowa taryfa dla firm w Orange - warto zaczekać gdyż będzie dostępnych w sumie 8 taryf w tym 3 internetowe.
Na ile to pewne są informacje? Wiesz coś więcej? Nowe taryfy będą korzystniejsze od 'ciętych stawek'?

#386940  autor: kamikadze1
 11 lut 2010, 11:01
Play które nie ma "kruczków" ma tylko jedną znaną mi wadę którą nazywam wielkim krukiem :P podpisując abonament w jakiejkolwiek sieci w umowie jest informacja że operator ma prawo zmienic warunki umowy w czasie jej trwania ale klient może zrezygnować bez konsekwencji, w play nie ma możliwości rezygnacji nawet jeśli zmieniają zawartość umowy :P pilnujcie się :P

#386963  autor: matig89
 11 lut 2010, 12:09
kamikadze1 pisze:Play które nie ma "kruczków" ma tylko jedną znaną mi wadę którą nazywam wielkim krukiem :P podpisując abonament w jakiejkolwiek sieci w umowie jest informacja że operator ma prawo zmienic warunki umowy w czasie jej trwania ale klient może zrezygnować bez konsekwencji, w play nie ma możliwości rezygnacji nawet jeśli zmieniają zawartość umowy :P pilnujcie się :P
jesli zmiany sa na lepsze to nie mozesz zerwac bez konsekwencji w zadnej sieci :) poza tym nie wiem jaka umowe widziales ale na pewno w obecnych umowach (a jeszcze postaram sie sprawdzic jak w starych) jest juz punkt mowiacy o zmianach (dokladnie nawet 3 :) pkt. 6,7 i 8 ) ale byc moze rzeczywiscie wczesniej ich nie bylo.

Doradca Biznesowy Play

#386984  autor: kamikadze1
 11 lut 2010, 13:05
Mamy w pracy regularne szkolenia z ofert innych sieci w celu porównania ich z naszymi (co lepszego można zyskać w naszej sieci niż w innych) i to było prezentowane ok tygodnia temu wiec myślę że nadal jest aktualne, oczywiście nie mam na celu krytykowania play ale każdy powinien wiedzieć na co zwracać uwagę w umowach, a przedewszystkim tyczy się to tych którzy "nie mają czasu czytać" i bezmyślnie podpisują umowy a potem mają problemy do operatora że o tym nikt nie powiedział :P

#386994  autor: asurbanipal
 11 lut 2010, 13:54
Play raczej ma najtaniej, ale rzeczywiście jakość usług jest na najniższym poziomie ze wszystkich operatorów strukturalnych. Plus jest spoko, dobry zasięg i oferty nawet nawet. Jednak zdecydowanie polecam układ, że minuty są na cały okres trwania umowy. Bo to co kolega Ae zaproponował dobrze tylko wygląda. Jak by się w szczegóły zagłębić to wychodzi że te 2000 minut to minuty na cały okres trwania umowy i nagle robi nam się nie całe 84 minuty miesięcznie + 180 miesięcznie i to kosztuje 79 zł brutto.
Ja jednak bym stawiał na Play i umowa na 6 miesięcy bez aparatu. Jak ci Play będzie odpowiadał, można się wiązać na dużej.

MORDOR- zamek Szkieletora ?

#387120  autor: kamil1221
 11 lut 2010, 23:14
Phoenix_eu pisze:
kamil1221 pisze:Powiem tyle że w tym mies. ok 15 wchodzi nowa taryfa dla firm w Orange - warto zaczekać gdyż będzie dostępnych w sumie 8 taryf w tym 3 internetowe.
Na ile to pewne są informacje? Wiesz coś więcej? Nowe taryfy będą korzystniejsze od 'ciętych stawek'?
Tak - są to potwierdzone informacje. Na chwilę obecną nic więcje nie mogę powiedzieć (tajemnica handlowa).
Ceny to XYZ.

Cięte stawki to promocja a nie taryfa ;)

#387176  autor: matig89
 12 lut 2010, 14:59
kamikadze1 pisze:Mamy w pracy regularne szkolenia z ofert innych sieci w celu porównania ich z naszymi (co lepszego można zyskać w naszej sieci niż w innych) i to było prezentowane ok tygodnia temu wiec myślę że nadal jest aktualne, oczywiście nie mam na celu krytykowania play ale każdy powinien wiedzieć na co zwracać uwagę w umowach, a przedewszystkim tyczy się to tych którzy "nie mają czasu czytać" i bezmyślnie podpisują umowy a potem mają problemy do operatora że o tym nikt nie powiedział :P
nie twierdze ze od razu chcesz krytykowac Playa:) ale w takim razie wprowadzili Was na szkoleniu w blad... i pozniej blednie informujecie o tym klientow... ja Cie moge zapewnic ze punkty o ktorych pisales sa w umowie :) (umowe mam przed soba)

Doradca Biznesowy Play

#396583  autor: pawelf
 31 mar 2010, 21:33
kamikadze1 pisze:Play które nie ma "kruczków" ma tylko jedną znaną mi wadę którą nazywam wielkim krukiem :P podpisując abonament w jakiejkolwiek sieci w umowie jest informacja że operator ma prawo zmienic warunki umowy w czasie jej trwania ale klient może zrezygnować bez konsekwencji, w play nie ma możliwości rezygnacji nawet jeśli zmieniają zawartość umowy :P pilnujcie się :P

heheheh...ale Ciebie wyszkoli z wiedzy ...natomiast czytać ze zrozumieniem do dzisiaj nie umiesz.
Ps.
Do lutego warunki promocyjne klient otrzymywał do długości podpisywanej umowy.Teraz klient otrzymuje warunki promocyjne na czas nieokreślony po zakończonej umowie-czyli w przypadku nie podpisania aneksu masz takie same warunki jakie dostałeś w dniu podpisania umowy.Natomiast co do Twojego toku myślenia i braku czytania regulaminu Play to wiedz kolego że każdy operator ma prawo zmienić regulamin jak też i stawki w abonamentach i tak się dzieje ,ale nie może Tobie zmienić warunków promocji i cen połączeń bez Twojej zgody w Twoim abonamencie bo Ty na te warunki przystałeś i takie muszą być.Więc nie pisz takich bzdetów jak nie znasz regulaminu.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......
 #404307  autor: kiwi7
 12 maja 2010, 15:07
hej, z racji tematu podlacze sie do dyskuji: Niebawem konczy mi sie umowa z obecnym operatorem (oferta indywidualna), ale mam tez mozliwosc skorzystania z oferty biznesowej
Mozecie podpowiedziec u jakiego operatora najkorzystniej jest wziac oferte dla firm, jesli dotyczy to tylko 1 osoby ( nie potrzebuje kosmicznej liczby minut).
Orientujecie sie jakie wyszly ostatnio atrakcyjne promocje, na ktore warto zwrocic uwage?
Nie chcialabym ograniczyc sie do info. na stronie www , a bardziej na doswiadczeniach..