• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#385733  autor: natalia.natalia
 06 lut 2010, 12:03
st.konsultant pisze:W taryfach firmowych w zasadzie jest już opcja z bezpłatnymi rozmowami w sieci
Ale my rozmawiamy o taryfach prywatnych :wink:

#385760  autor: pawel.pietrasz
 06 lut 2010, 14:13
natalia.natalia, czy masz moze jakies info na temat zmian cennikowych paczek bc, oraz taryfikacji ?

#385781  autor: natalia.natalia
 06 lut 2010, 15:46
pawel.pietrasz pisze:natalia.natalia, czy masz moze jakies info na temat zmian cennikowych paczek bc, oraz taryfikacji ?
Niestety nie

#385873  autor: danielkl
 06 lut 2010, 21:24
Jesli promocja z prezentami jest do konca maja to jesli juz to nowe taryfy pojawia sie albo w czerwcu albo na xx urodziny sieci wiec dlugo jeszcze poczekamy sobie

#385921  autor: natalia.natalia
 07 lut 2010, 07:54
danielkl pisze:Jesli promocja z prezentami jest do konca maja to jesli juz to nowe taryfy pojawia sie albo w czerwcu albo na xx urodziny sieci wiec dlugo jeszcze poczekamy sobie
A co Ty tak ni z gruszki ni z piertuszki wyskoczyłeś? :wink:

#387387  autor: SACZI
 13 lut 2010, 18:39
pawel.pietrasz pisze:natalia.natalia, czy masz moze jakies info na temat zmian cennikowych paczek bc, oraz taryfikacji ?
Chetnie, chociaż to nie było do mnie.
Płaska stawka do wszystkich sieci.
Nic więcej nie wymagam.
Mam abonament 45 PLN i 120 minut do naprawdę wszystkich sieci, ale po wykorzystaniu cena 1 minuty to 59 gr (te 12o min kosztuje mnie 37 gr/min).
Dodatkowo jest 120 min to ery i stacjonarnych.
Przeliczając to na koszt 1 minuty, daje ~19 groszy.
Ja chcę 30 gr/min w abonamencie i poza nim do każdego operatora.
Ile wygadam tyle zapłacę. Nie mam ochoty zastanawiać się z jakiego pakietu korzystam, czy wykorzystałem już "minuty", czy mogę dzwonić do Plusa/Playa/Orange/Polszmaty/BiednejDronki, czy juz nie.

#387455  autor: rcicho
 14 lut 2010, 10:21
Ktoś na telepolis pisał, że w Erze szykowane są nowe oferty abonamentowe dla indywidualnych oparte o pakiety kwotowe. Czy ktoś dobrze poinformowany może to potwierdzić? Pytam bo konczy mi się umowa na początku kwietnia i obecnie oferty w Erze kompletnie mnie nie zadawalają.
 #387785  autor: zagielek
 15 lut 2010, 19:29
Witam,
staram się uważnie śledzić ten wątek, tak samo jak ten o przedłużeniach.
Wiem, że ktoś z obecnych użytkowników starał się dostać pakiet BC50 za 5 zł, kiedy taka oferta weszła dla nowych klientów. Później jednak era wprowadziła taką ofertę dla przedłużających, a następnie nową taryfę.
Czy może ktoś, kto miał już trwającą umowę od tego czasu starał się uzyskać od ery pakiet bc50 za 5 zł? Podpisałem aneks w grudniu, kiedy jeszcze nie było tej oferty, a teraz chciałbym taki pakiet mieć. Wiem, że sieć komórkowa to nie organizacja charytatywna, ale jednak w porównaniu z innymi operatorami era ma najdroższe pakiety.
Może wypowiedziałby się jakiś pracownik salonu albo konsultant.

Pozdrawiam serdecznie.

#387803  autor: natalia.natalia
 15 lut 2010, 20:29
zagielek niestety nie masz na co liczyć :?

#387806  autor: rcicho
 15 lut 2010, 20:34
Zagielek - po co podpisywałes umowe z Era skoro wiedziales, ze pakiety na net sa bardzo niekorzystne? Mnie za niecale 2 miesiace konczy sie umowa i jesli Era nie wprowadzi oferty, ktora mnie zadowoli nie przedluze umowy. Konkurencja ma naprawde ciekawe oferty, jest w czym wybrać.

#387840  autor: darus161
 15 lut 2010, 22:15
Ja też tak gadałem, że "Jak era nie wprowadzi nowej taryfy to przechodzę do innej sieci". Ale tak naprawdę dla przedłużających era ma najlepszą ofertę. Uświadomiłem to sobie dopiero po tygodniu analizowania regulaminów. A tu do play się płaci drożej i do tego minuty z abo nie są do play ani do polsatu (co to za sieć??:D), a np. w plusie za 55 zł dostajemy całe 90 minut (oczywiście bez play) Oczywiście dodatkowo pakiet +50 do wszystkich (bez play) ale tylko na 18 miesięcy. To jest śmiech na sali. W piątek przedłużyłem umowę i po małych negocjacjach za średnio 55 zł mam 290 minut + 50mb za 5 zł. Wskaż mi inną sieć, w której minuta wychodzi niecałe 19 groszy. A jeśli mamy 3 osoby w erze, do których często dzwonimy, bierzemy sieć rodzinną za 5 zł i już gadamy prawię za free. Do tego oczywiście telefon. Jedynie do tego można się przyczepić- u konkurencji większość modeli jest tańszych. Jednak wszystkiego mieć nie można.

#387858  autor: osachorzow
 15 lut 2010, 22:44
darus161 pisze:Wskaż mi inną sieć, w której minuta wychodzi niecałe 19 groszy
mBank Moblile - płaska stawka 19gr do wszystkich (z Play) + 50MB co miesjąc za free... do końca czerwca... a potem będę się dalej martwił :) Mam nadzieję, że do tego czasu dużo się zmieni na rynku ;)

Oczywiście w mBank nie ma 'sieci rodzinnej' więc jeśli ktoś dużo rozmawia z kilkoma numerami to jest fajnie... ale za to nie ma też przymusu przelewania 60zł co miesiąc... płacisz za tyle ile wygadasz ;)
darus161 pisze:Jednak wszystkiego mieć nie można.
i dlatego każdy musi znaleźć optymalną ofertę dla siebie ;)

#387867  autor: darus161
 15 lut 2010, 23:15
Nie no chodziło mi o oferty abonamentowe. Zawsze oferty na kartę są tańsze. mBank, gaduAir, czy nawet sieć fm mobile. Ale ja jakoś zawsze pewniej się czuje mając abonament;)

#387869  autor: osachorzow
 15 lut 2010, 23:20
Nie no chodziło mi o oferty abonamentowe.
Tak myślałem... ale skoro nie napisałeś ;)

darus161, też bym wolał jakiś abonament ale różnice w kosztach między pre- i post-paid są ogromne... niestety dopiero przy wyższych abonamentach (np. takich o których piszesz) cena minuty jest porównywalna z prepaid... dlatego do póki nie będę gadał jak katarynka zostanę chyba przy pre-paidzie ;)

#387890  autor: zagielek
 16 lut 2010, 00:59
rcicho pisze:Zagielek - po co podpisywałes umowe z Era skoro wiedziales, ze pakiety na net sa bardzo niekorzystne? Mnie za niecale 2 miesiace konczy sie umowa i jesli Era nie wprowadzi oferty, ktora mnie zadowoli nie przedluze umowy. Konkurencja ma naprawde ciekawe oferty, jest w czym wybrać.
Odpowiedź jest bardzo prosta. Zaznaczam, że numer miał pozostać w abonamencie, co miesiąc jest wrzucany w koszty. Za kwotę 50 zł mam: 200 minut do jednej osoby - 5 zł., 500/100 sms/mms do ery - 5zł, 120 min do wszystkich + 70 min oprócz Play itd - 40zł (wykorzystywane w kolejności jaką opisałem). W dodatku jeden numer z ery ma do mnie darmowe rozmowy. Z podpisaniem umowy nie mogłem czekać do stycznia, bądź lutego, gdyż umowa kończyła mi się w połowie grudnia, a nie chciałem w kolejnym okresie rozliczeniowym płacić dużo większej stawki za tą samą ilość minut jaką miałem. Więc nawet jeśli teraz bym wziął te 50 mb za 15 zł. to i tak za kwotę 65 zł w porównaniu z innymi ofertami abonamentowymi dostaję sporo. A moje poprzednie pytanie wzięło się stąd, że zawsze lepiej byłoby zapłacić 55 zł, zamiast 65.

Edit: Poza tym miałem punkty Era Premia, które obniżyły mi cenę telefonu o 150 zł, więc N6303 dostałem za 1 zl.

#387902  autor: rcicho
 16 lut 2010, 08:50
Pre-paid też można wsadzić w koszta.
Jesli dla Ciebie liczba minut, punkty Era Premia są istotniejsze niż tania transmisja danych to dobrze zrobiłes podpisując umowę.
Gdzieś wróble ćwierkają, że Era ma wprowadzić w najbliższym czasie zupelnie nowe oferty abonamentowe (pakiety kwotowe) z tańszą transmisją danych i być może tak się stanie. Nie wykluczone, że będziesz mógł na nie przejsc.

#393439  autor: vespero
 16 mar 2010, 11:42
Gdzieś wróble ćwierkają, że Era ma wprowadzić w najbliższym czasie zupelnie nowe oferty abonamentowe (pakiety kwotowe) z tańszą transmisją danych i być może tak się stanie
Wróble ćwierkają, ale w Play-u wprowadzają LongPlay, chyba pozostanie czekać na urodziny w Erze, bo za nic nie widać by miało się coś zmienić :(
Czy wróble dalej coś ćwierkają, bo jak narazie oferta dla stałych została wydłużona do 31.05.2010r., dla nowych trwa do końca marca.
Więc jeśli dla Stałych Abonentów jest do końca maja, pewnie i dla nowych zostanie wydłużona.
Czy wiadomo coś, czy Era ma zamiar coś wprowadzić, czy zostaje czekać do urodzin Ery.

Pozdrawiam

#393442  autor: rcicho
 16 mar 2010, 12:01
vespero pisze: Czy wiadomo coś, czy Era ma zamiar coś wprowadzić, czy zostaje czekać do urodzin Ery.
Osobiście już nie będę czekał. Jest konkurencja i numer już przeniesiony.
Era może sobie przedłuzać te promocje jak długo chce ich biznes.

#393444  autor: vespero
 16 mar 2010, 12:07
Nie do końca wszystko jest tak proste.
Przeniesienie numeru nie stanowi problemu, ale Sieć Rodzinna, gdzie indziej jej nie ma.
To co zaoszczędzi-(łbym) -sz np. na np. pakietach internetowych, odbiło by się wysokimi rachunkami ze względu na rozmowy z wybranymi osobami.
Na dodatek nie bez znaczenia jest żnizka na telefon z punktów era premia do 250zł.
W innych sieciach ceny telefonów są podobne, jeśli nie droższe i wtedy te 250zł, trzeba dokładać z własnej kieszeni.
Więc z pozoru duża oszczędność, przy innej sieci, może okazać się znikoma lub zerowa, kiedy doliczy się pozostałe koszty.

Pozdrawiam.

#393445  autor: rcicho
 16 mar 2010, 12:12
vespero pisze: Na dodatek nie bez znaczenia jest żnizka na telefon z punktów era premia do 250zł.
W innych sieciach ceny telefonów są podobne, jeśli nie droższe i wtedy te 250zł, trzeba dokładać z własnej kieszeni.
Więc z pozoru duża oszczędność, przy innej sieci, może okazać się znikoma lub zerowa, kiedy doliczy się pozostałe koszty.

Pozdrawiam.
Wiele zalezy od profilu użytkowania telefonu. Ktoś kto potrzebuje tanią transmisję danych powiedzmy 200-500mb miesiecznie i stosunkowo nie dużo minut to obecnie nie ma czego szukać w Erze.
Myśle że za rok czy dwa Era w końcu wprowadzi dobre i co ważne kompletne oferty. Muszą tylko stracić jeszcze z milion czy więcej klientów to się ostro ruszą. Zawsze bedzie można wrócić z numerem do tej sieci.
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6