• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 96
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 96

#384987  autor: osachorzow
 02 lut 2010, 22:34
Mały OT: zdrojka, czyżbyśmy mieli tu kolejnego konsultanta Ery? Bo do tej pory chyba jedynym objawionym konsultantem był st.konsultant, całkiem niedawno dołaczyła natalia.natalia a teraz Ty dołączasz do tego grona?

#384999  autor: zdrojka
 02 lut 2010, 23:08
Wystarczy znać się trochę na bankowości, księgowości, poczytać regulaminy i się wie :mrgreen:

#385011  autor: osachorzow
 03 lut 2010, 00:04
zdrojka, się wie, albo się nie wie... czytanie ze zrozumieniem ginie w narodzie - dowody mamy codziennie ;) Zwiodłaś mnie pewnością w Twojej wypowiedzi w temacie 'era 100 minut za 1zł'... ale koniec OT bo nas zaraz pogonią ;)

#385017  autor: zdrojka
 03 lut 2010, 00:15
osachorzow pisze:czytanie ze zrozumieniem ginie w narodzie - dowody mamy codziennie ;)
Skąd ja to znam... Ale faktycznie, koniec OT :mrgreen:

#385109  autor: pebe
 03 lut 2010, 12:50
Witam
Chciałbym się dowiedziec jakie oferty mogę otrzymac od ery przy przedłuzeniu umowy?
Klient od 10 lat zwiazany z siecia. Z tego co się dowiedziałem (bo nie chodzi dokladnie o mnie, a osobe bliska) oferowano zawsze telefony w cenach praktycznie takich, jak przy podpisywaniu normalnej umowy (a ewentualne obnizki wynikaly z punktow uzbieranych przez klienta, wiec coz to za obnizka z ich strony), co wydaje się nieco śmieszne. Rozumiem, ze osoba ta zostala lekko oszukana.
Nie chce zeby sytuacja się powtarzała i chcialbym sie dowiedziec, szczegolnie od osob zywo sie tu udzielajacych (czyzby konsultantow Ery?), czym siec mnie moze przekonac, zeby u nich pozostac? Wiem, ze w plusie, mojej sieci, jest duza mozliwosc utargowania ceny, z czym juz sie spotkalem, oraz proponuja takze spore obnizenie ceny abonamentu, nawet polowiczne. Zarowno do opcji A jak i B zechciałem (żądałem?) wiekszej ilosci darmowych minut, akurat mnie interesowala spora liczba minut do 5 wybranych numerow. Dodam, ze uzytkownikiem tej sieci jestem od niedawna.
Czy Era zaofreowac moze podobne oferty, czy czego mogę się spodziewac? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

#385113  autor: thonka
 03 lut 2010, 13:01
nie chce byc niemily, ale musze to napisac: czytac, czytac, czytac i jeszcze raz czytac!
wszystko, absolutnie wszystko, co jest mozliwe do dostania na przedluzenie wraz z maksymalnymi upustami, promocyjnymi pakietami, wplywem stazu na przedluzenie, cenami telefonow i ew. znizkami na nie zostalo juz zawarte w tym temacie i na stronie ery w dziale dla stalych abonentow.

prostuje tylko rzeczy o ktorych pisane nie bylo, a wiec
pebe pisze:oferowano zawsze telefony w cenach praktycznie takich, jak przy podpisywaniu normalnej umowy (a ewentualne obnizki wynikaly z punktow uzbieranych przez klienta, wiec coz to za obnizka z ich strony), co wydaje się nieco śmieszne. Rozumiem, ze osoba ta zostala lekko oszukana.
nikt nie zostal na niczym oszukany. warunki przedluzen sa znane, albo ktos sie na nie zgadza, albo nie.
cenniki dla nowych abonentow i dla stalych sa ogolnodostepne, a punkty era premia sa m.in po to, zeby obnizyc ceny telefonow na przedluzenie.
nie wiem co mam rozumiec przez podobna oferte?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#385129  autor: pebe
 03 lut 2010, 13:56
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Przeczytałem oferty na stronie Ery. Zapoznałem się teraz mniej więcej z ofertą. Ja w moim przypadku (plus) wnosiłem wypowiedzenie o rozwiazanie umowy, chyba, ze dostane jakies propozycje. Niedlugo po tym dostalem telefon od pana, ktory proponował mi ugody. Tak jak tutaj dodatkowe są minuty np. przy Nowa Era 60 - 120/70 tam tez mialem w sieci i dodatkowo poza (5 wybranych numerow) i dostalem propozycje wiekszej ilosci niz ta podana odgórnie. Podobnie, ktorys z telefonow mial okresloną cene przy abonamencie do doplaty, powiedzmy 100 zl, a pan oferowal mi go za 1zl.
Jak doczytalem, nie jest nigdzie napisane, ze oferty sa do negocjacji, wiec moge rozumiec, ze jednak nie. Mimo wszystko w praktyce czesto jest inaczej. Pozdrawiam

#385170  autor: thonka
 03 lut 2010, 18:04
pebe, polecam poczytac jeszcze raz troche stron wstecz te forum. pisalismy wielokrotnie o tym jakie warunki mozna wynegocjowac w stosunku do oferty standardowej.

maksymalne upusty (ilosc minut pozostaje ta sama, nie jest negocjowalna):
ne60 to 40zl przez cala umowe
ne80 to 60zl przez cala umowe (lub 40zl przez pierwszy rok, 70zl przez drugi)
ne100 to 50zl przez pierwszy rok, 90zl przez drugi
ne120 to 60zl przez pierwszy rok, 100zl przez drugi
ne200 to 100zl przez pierwszy rok, 170zl przez drugi

telefony mozna obnizyc tylko punktami era premia (2000pkt.-50zl; 3500pkt.-100zl; 4500pkt.-150zl;7000pkt.-250zl), chyba ze masz rachunki powyzej 300zl na kazda aktywacje.

dodatkowo mozna aktywowac wszystkie promocje w cenach podanych na stronie.

200/2000 minut do 5 wybranych numerow jest wg. cennika za 15zl/30zl

polecam tez poczytac jak sa liczone minuty dodatkowe, by pozniej nie bylo przykrych niespodzianek.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#385215  autor: zdrojka
 03 lut 2010, 19:57
To ja dodam tylko jedną rzecz, ale myślę, że wartą przemyślenia, szczególnie dla osób, które korzystają wyłącznie z usług konsultantów przy przedłużaniu umowy.
Nie oszukujmy się, jeśli zadzwonię do BOK, BOA, jak zwał, tak zwał, czy też konslutant do mnie zadzwoni, i będę opierać się tylko na jego słowach, a nie przejrzę sama ofert na www czy forach, jestem zdana na to, co powie mi konsultant.
A wystarczy poznać trochę technik sprzedaży, poczytać...

Wyobraźmy sobie rozmowę z konsultantem, który zna się na rzeczy :wink:

Standardowa oferta Ery: 120 minut do wszystkich + 70 minut bez Play niewymiennych na SMSy i 200 minut na Erę/stacjonarne w weekendy, w sumie za 55 zł. Klient miał do tej pory taryfę Era Nowy Komfort, 80 minut do wszystkich i 2000 w weekendy (z których wykorzystywał 150) za 60-70 zł. A rozmowa wygląda tak:
"Proponuję 120 minut do wszystkich i 200 minut w weekendy, bo Panu wystarczy, za tę samą kwotę 60 zł (ale ja jestem w sieci tyle lat, itp, itd). Za mało? Ok, to dodam jeszcze 40 minut bez Play. Za mało? Ok, to obniżę cenę abonamentu do 55 zł. Za mało? Ok, to daję 120 + 70 + 200 w wekendy za 55 zł, może być?"
I co? Klient jest pewien, że wynegocjował sobie super promocję. A tak na prawdę konsultant miał tę ofertę przygotowaną, tylko dał klientowi wrażenie, że to klient poprowadził udane negocjacje, a potem wszystkim rozpowie, jaka ta Era/Orange/Plus/Play jest wspaniała :twisted:
Proste?
Dlatego zawsze sprawdzić należy ofertę na www, ZAWSZE! Bo jak fajnie można potem zbić z tropu konsultanta, mówiąc, że "jak to, przecież na stronie jest dużo lepsza oferta!" :mrgreen: Zastosowałam to w Orange, razem z ostrzeżeniem, że będę rezygnować, i osiągnęłam wspaniałe efekty :-D
Ale to wszystko zależy od umiejętności konsultanta...

#385248  autor: gogi78
 03 lut 2010, 21:11
podam wam treść meila z SUK:

- Nowa Era 100 - 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 170 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 390 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 75,00 zł z VAT

- Nowa Era 120 - 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 220 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 500 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 90,00 zł z VAT

Podroczę się z nimi jeszcze tak dla jaj :)a pewnie i tak ich opuszczę bo nie zamierzam płacić chorych pieniędzy za telefon:)

----
pozwolilem sobie skrocic, cala reszta tej korespondencji jest chyba wiekszosci tu udzielajacych sie znana.
tho
Ostatnio zmieniony 03 lut 2010, 22:30 przez gogi78, łącznie zmieniany 1 raz.

podwyżki-takie rzeczy to tylko w erze:(

#385251  autor: thonka
 03 lut 2010, 21:20
jakie rachunki to raz, dwa jaki telefon, trzy ile punktow era premia?

#385255  autor: zdrojka
 03 lut 2010, 21:33
O to samo chciałam zapytać :wink:

#385279  autor: osachorzow
 03 lut 2010, 22:20
A ja się pytam kiedy wreszcie poprawią szablon: (...) ofertę Urodzinową (...) bo to już jest lekka przesada, żeby od pół roku świętować urodziny :D choć w sumie to jest jakiś pomysł... następne urodziny też będę świętował przez 6 m-cy :D

gogi78, po co wklejałeś całość :/ nie wystarczyło wkleić nazwy abonamentów i kwoty? Przecież reszta nie jest nieistotna dla czytelników forum... thonka, słowo moderator zobowiązuje ;) skróciłbyś to... :)

#385281  autor: zdrojka
 03 lut 2010, 22:24
Nie chciałm się czepiać tej "urodzinowości"... 8)

#385325  autor: tarak
 04 lut 2010, 08:29
chyba stary ten mail :wink:

ja pisałem do ery przedwczoraj i dostałem maila z takim początkiem:
Witam,
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę niestandardową przygotowaną specjalnie dla Pana.

...
oczywiście maksymalne zniżki 8)

#385340  autor: natalia.natalia
 04 lut 2010, 10:13
osachorzow pisze: ja się pytam kiedy wreszcie poprawią szablon: (...) ofertę Urodzinową (...) bo to już jest lekka przesada, żeby od pół roku świętować urodziny
Jak dobra impreza to i pół roku można świętować :wink:
 #385363  autor: DiAbOlO
 04 lut 2010, 12:30
Na kilku portalach telekomunikacyjnych pojawiły się informacje o wprowadzeniu (od 8 lutego) nowej taryfy w Erze z jedną kwota abonamentu.
"Nowa Jedyna" taryfa w Erze
Ciekaw jestem czy lub kiedy pojawi się w ofercie dla przedłużających?
Można domniemywać, że ceny telefonów będą z półki NE60...

...:::DiAbOlO:::...

#385756  autor: lS
 06 lut 2010, 14:08
Ja mam takie pytanie, czy konsultant z salonu era moze klamac w zywe oczy mowiac, ze znizka 50% na pierwszy rok abonamentu nie istnieje i nigdy czegos takiego niebylo? Jak rozmawialem z konsultantem telefonicznie to powiedzial ze niemoze przyznac takiej znizki ale nic nie mowil ze czegos takiego niema, w sumie to nie spytalem o to a szkoda. Wiec jak to jest z ta znizka, obowiazuje jeszcze czy juz nie?

#385764  autor: osachorzow
 06 lut 2010, 14:55
lS, konsultant w salonie teoretycznie może nie wiedzieć o zniżkach w SUK bo to nie jego bajka ;) Jeśli chcesz wytargować taką zniżkę to musi Cię konsultant BOA przełączyć do SUK, albo sam możesz z nimi korespondować przez formularz w iBOA i pozycję: chcę przedłużyć umowę. Po wybraniu tej opcji nie można wpisać swojego tekstu tylko trzeba czekać aż SUK odeśle standardową ofertę a potem odpowiadając (wielokrotnie) na ich maile wynegocjować co tam chcesz ;)

#385783  autor: natalia.natalia
 06 lut 2010, 15:49
lS pisze:Ja mam takie pytanie, czy konsultant z salonu era moze klamac w zywe oczy mowiac, ze znizka 50% na pierwszy rok abonamentu nie istnieje i nigdy czegos takiego niebylo?
Zawsze chcemy aby klient podpisał umowę z nami a nie BOA, dlatego czasami różnymi sposobami się do tego dochodzi. Wiesz za każdą podpisaną umowę mamy prowizję. Sam rozumiesz.

Ponadto może to był praktykant lub konsultant który się z taką opcją nie spotkał.
  • Strona 43 z 96
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 96
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43