krzywyxxx pisze:Chodzi mi o dwie faktury. Dla mamy osobna faktura za usługi telefoniczne 50 zł abonament. A dla mnie druga faktura za neostradę. W regulaminie znalazłem takie coś.
1. TP może wyrazić zgodę, aby osoba, mająca dostęp do usług wymienionych
w § 4 ust. 1, lecz nie będąca ich abonentem, mogła korzystać z Usługi. Warunkiem korzystania z Usługi przez taką osobę jest podpisanie Umowy i przedstawienie zgody abonenta usług wymienionych w § 4.
Czyli według tego regulaminu można. Czy ktoś z forum może podzielić się doświadczeniem w realizacji tego "manewru" Czy będę przez chwile bez internetu zanim ten system TPSA to przełknie.
A Ty chyba z podziemi wygrzebałeś ten regulamin. Zapis z regulaminu neo został usunięty tak dawno, że nawet nie pamiętam przy której zmianie to było... Aktualne regulaminy neo znajdziesz
tutaj.
TP nie świadczy usługi płatnika zastępczego dla neo (dostępne tylko dla DSL tp), nie można też współdzielić łącza. Dwa wyjścia - albo zamawiasz w tym samym lokalu Naked Neo na drugim łączu na siebie (i wtedy masz z osobnego gniazdka neo, ale jest opłata za utrzymanie łącza 29zeta), albo cesja (ale i telefonu i neo), wtedy przejmujesz wszystkie umowy po mamie (te same umowy z tym samym czasem obowiązywania).
Zapewne żadne rozwiązanie Cię nie satysfakcjonuje, ale opcji, którą rozważasz nie ma.