• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 208
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 208

#384751  autor: pers
 02 lut 2010, 00:13
witam,

jestem w trakcie przedłużania umowy i się gubię,
dotychczasowe rozmowy z konsultantami niestety nie pomogły -
otrzymałam sprzeczne informacje.

dotąd: w orange od nie pamiętnych czasów, ostatnio przez 2 lata plan na rozmowy 130zl + orange free 60zl. ale rachunki dochodziły do 380zl
głównie przez podróże za granice. miałam też 3 darmowe numery.

bardzo liczę na obniżenie rachunków, iphone 16GB + minimum 1 darmowy numer.
nie wiem czy lepiej przez internet czy u konsultanta przedłużyć.
może jest jakaś opcja, o której w ogóle nie wiem, a byłaby w sam raz..?

bardzo chciałabym skontaktować sie z awa2001, jeśli to możliwe.
liczę na radę.

dziękuję
pers

#384757  autor: amigo007
 02 lut 2010, 01:33
Pers jest oferta dedykowana w internecie abonament 250zł na 30 m-cy i iphone 3gs 16gb za 1zł, w abonament jest wliczony wg. strony orange internet do limitu 1,5 gb danych, a na rozmowy masz 200zł do wykorzystania także w roamingu. Według mnie lepiej jest jednak wziąć zwykły orange abonament 200zł na 30 m-cy, cena iphona to 149zł. Do tego musisz sama dokupić orange free 39,5 za 39,50 zł z limitem internetu 2gb danych. Dodatkowo przez pierwsze 12 m-cy dostajesz na konto 2x więcej 400zł w promocji później 200zł, to także możesz wykorzystać w roamingu. Będąc za granicą jednak musisz pamiętać że pakiety na internet tam nie działają, także lepiej zablokować całkiem internet przed wyjazdem, bo inaczej obowiązują bandyckie stawki rzędu 20-30zł za 1mb. W obydwóch promocjach dostajesz także przez 24 m-ce po 100min do wszystkich sieci w kraju. W orange abonament 200 masz do wyboru 5 prezentów, jak potrzebujesz do 3 numerów możesz wziąć 2x 180 min do każdego z 2-uch numerów i 180min do 3 numeru. Pozdrawiam :smt006

#384769  autor: khagari
 02 lut 2010, 08:38
Phoenix_eu pisze:Pomyliłem się. Okres rozliczeniowy kończy mi się 24, natomiast umowa skończyła mi się 29 stycznia.
ale warunki umowy obowiązują Cię do 24 lutego (jak się mylę, to proszę kogoś z konsultantów o skorygowanie) i do tego czasu dobrze by było się zdecydować na coś nowego. Na stronie Telepolis w dziale promocje jest nowy cennik telefonów obowiązujący od 1.02.2010. na Orange jeszcze nie ma. Nowe ceny porażka :roll: . Te co mnie interesowały podrożały :evil:

I przy okazji mam pytanie do konsultantów: jaka jest kolejność schodzenia minut w firmówkach przy wyborze "cięte stawki" lub "50% więcej" i czy jest coś z pakietem kwotowym?

#384786  autor: awa2001
 02 lut 2010, 10:39
Amigo dobrze doradza, dodatkowo jesli weźmiesz orange free 39.5 to dostaniesz 20 zl do wykorzystania na komorkę, cenę Iphone zobacze jak zadzwonię do Ciebie, sprawdzimy wtedy który abonament bedzie najkorzystniejszy i sama wybierzesz gdzie Ci bedzie najlepiej przedluzyc:)

#384801  autor: pers
 02 lut 2010, 11:25
dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!
ucieszyła mnie informacja, ze minuty z abonamentu są również do wykorzystania w roamingu - to powinno bardzo pomóc w obniżeniu rachunków.
problem z moim orange free jest taki, ze zawierałam umowę rok później, czyli orange free za 60zl mam jeszcze prawie przez rok.
dziękuję, Amigo - dokładnie tą opcję rozważałam - 200 abonament i iphone za 149.
wprawdzie po dodaniu orange free 260zl miesięcznie to tez niemało, ale może nie będę takiego abonamentu przekraczać. i naprawdę ten roaming wliczony? super!
khagari, moje rozliczenie chyba jest do 14, więc nowa umowa pewnie będzie od 14.
ale może się mylę..
Awa, zrobię tak, jak napisałaś - około 13 wyślę mój numer i poczekam aż oddzwonisz.
dziękuję Wam, pozdrawiam. pers

#384851  autor: amigo007
 02 lut 2010, 15:02
Pers nie ma tam minut, tylko jest pakiet złotówek jak w prepaid i są one do wykorzystania także w roamingu (orange jest właściwie jedyną siecią w polsce która pozwala wykorzystać złotówki z abonamentu także w roamingu) i na sms premium jeśli potrzebujesz. Co do orange free to widzę że mówisz tutaj o osobnym internecie na innej karcie sim. Ja mam na myśli internet na twoim numerze z iphone, bo bez internetu ciężko korzystać z tego telefonu. I ten internet w telefonie do limitu 2gb kosztuje 39,50zł, a nie 60zł jak podałaś. Także twój abonament wynosiłby 239,50 zł. I iphone przez internet orange.pl w taryfie 200zł na 30 m-cy kosztuje 149zł. Awa będzie go dla ciebie mieć w propozycji standardowo za 549zł, ale myślę że przy twoich rachunkach na pewno będzie zniżka, tylko z tego co tu niektórzy mówili to maksymalna zniżka to niby 200zł, ale to już przekonasz się podczas rozmowy z awa2001 może dla ciebie zniżka będzie większa. 8)

#384869  autor: pers
 02 lut 2010, 16:14
jestem po rozmowie z awa i potem jeszcze z konsultantka i oferta jest taka:
200zl abonament na 30mcy, w tym 417 minut do wszystkich sieci, przez rok podwojnie czyli 835. i 5 prezentow do wyboru i zmieniania dowolnie czyli np wybrany numer.
no i iphone 16Gb za 136zl.
nizszy abonament nie mialby sensu w moim przypadku - za duzo gadam.
niestety na czarnego iphone'a musze poczekac bo zabraklo. umowilam sie, ze konsultantka zadzwoni jak juz bedzie.

amigo, z minutami/ zlotowkami juz rozumiem, dziekuje.
ale czy to oznacza, ze jezeli nie dokupie orange free za 39,5, to wcale nie mam w iphonie netu? zgadza sie, teraz mam orange free za 60zl na drugiej karcie sim.
czyli ten iphone w ogole nie ma sensu w moim przypadku?
ja wiem, ze to sa pewnie glupie pytania, przepraszam.

#384907  autor: Phoenix_eu
 02 lut 2010, 19:47
khagari pisze:(jak się mylę, to proszę kogoś z konsultantów o skorygowanie)
Zgadza się, do 24 lutego jeszcze będę miał dodatkowe minuty.
Szkoda że Orange nie schodzi z cen telefonów... Trzymają się ich mocno.
Ciekawy jestem czy będą jakieś walentynkowe promocje (minuty/ceny telefonów), na dzień dzisiejszy oferują tylko pióro przy przedłużeniu umowy przez internet - co mnie w ogóle nie kręci.

#384914  autor: amigo007
 02 lut 2010, 20:02
Pers pytania nie są wcale głupie, nie każdy śledzi oferty operatorów komórkowych :-) , iphone jest to tak dobry telefon że na pewno jest sens go kupować. Co do twojego pytania to iphone jest telefonem mocno wykorzystującym internet. Jeśli do niego nie dokupisz orange free w telefonie to oczywiście możesz korzystać w nim z internetu, ale po podstawowej stawce 0,25zł za 50kB, 1mb = 1024kb, 100mb = 102400kb czyli za 100mb zapłaciła byś po standardowej stawce 512zł, a 100mb to nie jest specjalnie dużo, przez pierwsze 12m-cy dostajesz 400zł czyli za 100mb zjadło by ci 400zł i doliczyło do rachunku 112zł. Także zdecydowanie polecam ci zakup pakietu orange free w telefonie 39,5 gdzie masz 2048mb na internet za 39,50 zł. :smt004

#384959  autor: awa2001
 02 lut 2010, 21:43
Pers-Iphone jak najbardziej może istniec bez netu, zalezy do czego ma Ci sluzyc;), ja na przyklad mam całkowicie internet wyłaczony, korzystam tylko z wi fi ( czyli w domu, w hotelach, restauracjach czu hot-spotach), wychodze z zalozenia ze poza domem nie korzystam z komorki, poza dzwonieniem:) ( nie po to wychodze z domu, zeby siedziec na necie na komorce),
Warto sie zastanowic po zakonczeniu obecnego abonamentu netowego czy jest on konieczny w takiej kwocie, są obecnie mniejsze pakiety np, za 39,5 zł.

#384975  autor: khagari
 02 lut 2010, 22:10
Phoenix_eu pisze:Ciekawy jestem czy będą jakieś walentynkowe promocje (minuty/ceny telefonów), na dzień dzisiejszy oferują tylko pióro przy przedłużeniu umowy przez internet - co mnie w ogóle nie kręci.
nie sądzę, żeby w firmowym dali promocję na walentynki :)
żeby zamiast tego pióra z logo dali chociaż słuchawke BT...
Jak sie teraz dobrze przyjrzałam to ten cennik telefonów na Telepolis dotyczy cen w salonach, a ten na stronie Orange dotyczy oferty internetowej, ale i tak porażka.
A dzwoniłeś na *propozycję?

#385036  autor: amigo007
 03 lut 2010, 01:21
Pers jeśli nie sfinalizowałaś jeszcze tranzakcji to jeszcze musisz wiedzieć że przez konsultanta nie dostaniesz przez 24 m-ce po 100 minut do wszystkich sieci, bo to jest tylko przez internet. Domyślam się że cała możliwa zniżka poszła u ciebie na zbicie ceny telefonu do 139zł. Możesz się jednak dopytać czy nie mogła byś dostać jeszcze np. usługi twój numer (1000 minut do orange lub stacjonarne), chociaż jak mówię pewnie wszystko poszło na tą zniżkę.

#385046  autor: pers
 03 lut 2010, 03:04
:-) nie sfinalizowałam..
ciągle się miotam jeszcze.

w sumie w tej ofercie mam sporo minut (417, przez 1 rok x2) i dodatkowo dużo do wybranego numeru w prezentach - powinno wystarczyć. bardziej się zastanawiam, jak tu postąpić z orange free - niestety moją umowę na 60zl (na drugiej karcie sim) będę mogła zmienić dopiero w grudniu.
no i muszę przyznać, że umowa na 30 miesięcy to trochę długo dla mnie, obawiam się, że po roku mój plan przestanie być korzystny, a na niższy chyba nie będę mogła się wycofać. dopóki do orange nie przyjadą czarne iphony mam czas, żeby przemyśleć sprawę :-)
pozdrawiam, pers

#385079  autor: awa2001
 03 lut 2010, 10:34
wycofac sie na nizszy nie bedziesz mogla, ale przejsc w trakcie trwania umowy na korzystniejszy, jesli takowy wejdzie, bedziesz mogła. wiele osob tak robi przed koncem umowy, zyskując w ten sposob dodatkową usluge ( migracja jest tez uslugą, lepiej wiec samemu ją sobie zalatwić, wprawdzie przewaznie kosztuje jednorazowo 50 zl, ale i tak sie oplaca)

#385092  autor: amigo007
 03 lut 2010, 11:31
Domyślam się że taka decyzja nie jest łatwa, ja będę przedłużał abo najprawdopodobniej na 35 lub 55zł i caly czas jeszcze zwlekam z decyzją 8) Co do twojego wyboru to jednak wybrałaś bardzo drogi telefon i żeby on rozsądnie kosztował, to musi być wysoki abonament. Jeśli masz trochę gotówki to w ofercie dedykowanej z internetem przy abonamencie 150zł telefon kosztuje: 24m-ce - 1099zł, 30m-cy - 899,01zł, 36m-cy - 748,99zł ceny w orange.pl, a do wykorzystania masz co miesiąc 100zł, reszta to koszt internetu. Do tego jeszcze 5 prezentów (przy abo 100zł i 200zł jest po 5 prezentów) i biorąc przez orange.pl 100min przez 12m-cy do wszystkich. Ale może konsultant by mógł zejść do podobnych cen, albo nawet niższych musiałabyś jeszcze porozmawiać i zastanowić się co dla Ciebie było by najlepsze :smt006

#385133  autor: scorpic
 03 lut 2010, 14:08
a wiecie może jaki jest czas realizacji zamówienia ?

mieszkam w warszawie a zamówienie ( dotyczące przedłużenia umowy z telefonem) zostało złozone w piątek wieczorem - poprzez program propozycja
czy mozna gdzieś sprawidzić aktualny status przesyłki ?

scorpic

#385149  autor: awa2001
 03 lut 2010, 15:01
od 5 do 10 dni roboczych, w Wawie szybciej nawet, jak dostaniesz sms z numerem przesylki to juz mozesz na stronie DPD sprawdzic.

#385153  autor: scorpic
 03 lut 2010, 15:10
awa2001 pisze:od 5 do 10 dni roboczych, w Wawie szybciej nawet, jak dostaniesz sms z numerem przesylki to juz mozesz na stronie DPD sprawdzic.
ok dzięki
oczywiście biore poprawkę że teraz są ferie w mazowieckim i trochę więcej sniegu pada niż zwykle :lol:

scorpic

#385278  autor: cienki
 03 lut 2010, 22:18
Witam,
Mam pytanie do konsultantów z propozycji - jestem zainteresowany telefonem SONY ERICSSON F100i JALOU na którego czekam już od premiery (dostępny tylko w ofercie internetowej) i doczekać się nie mogę (a ma to być prezencik dla mojej lepszej połowy). Przez orange.pl przedłużyć nie mogę bo wiązało by się to ze zmianą na obecne taryfy (a tego byśmy nie chcieli), pozostaje tylko propozycja. No i dzisiaj konsultant poinformował mnie, że nie ma co czekać na ten telefon, bo go nie będzie w propozycji nigdy (informacje z góry, jak mi powiedział) - ponoć wersja limitowana i tylko na orange.pl.
Czy panie/panowie konsultanci coś wiedzą na ten temat - potwierdzą lub zdementują tę informację?
Pozdrawiam

#385304  autor: tadeka1
 03 lut 2010, 23:26
Witam :wink:
Mam pewien problem, gdyż dałem się namówić na umowę w orange przez telefon przez miłą panią :evil: i nie wiem czy muszę odbierać paczkę od kuriera i nie będą się wiązały z tym jakieś problemy :?: Telefonicznie wyraziłem zgodę no, ale raczej to do niczego nie zobowiązuję :? :?: Mogę nawet nie otwierać drzwi kurierowi czy muszę podpisać że się nie zgadzam na umowę...Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam :smt006
  • Strona 31 z 208
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 208
  • 1
  • 29
  • 30