• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #384688  autor: ruler990
 01 lut 2010, 20:43
Witam.

Od jakiegoś czasu mój telefon stacjonarny nękany jest przez dziwne, głuche telefony. Dzisiejszego dnia miało to miejsce kilkukrotnie. Po podniesieniu słuchawki totalna cisza i po chwili połączenie zostało zakończone. Jako, że odbierającym był jedynie mój tata, którego "lekko" to zdenerwowało, powiedział mi o tym problemie. Ja zaś postanowiłem namierzyć numer. Dzięki pewnej kombinacji przekierowałem połączenia z numeru stacjonarnego tp na moją komórkę. W końcu udało mi się dociec, iż dzwoniący, to numer zastrzeżony. Już po pierwszym odebraniu, usłyszałem głos kobiety, nagrany, jak taki w biurze obsługi, nie wiem jak to wytłumaczyć. W każdym razie pani przedstawiła się, iż reprezentuje sieć Play i zaczęła mówić mi o jakiejś ofercie specjalnej itd. a potem zapytała, czy byłbym zainteresowany i czy chcę poznać szczegóły, jeśli tak to bym wcisnął 0. Wcisnąłem, a pani powiedziała tylko "dziękuję o wysłuchanie" czy coś w tym stylu i "dziękuję i dowidzenia"

Zaintrygowało mnie to dosyć, bowiem, jak by to powiedzieć, głos nagranie tej pani było takie "tandetne', często przerywane, i pełne szumów. No i rozłączyła się tak nagle. O co może chodzić?? o.O

#384689  autor: ms93
 01 lut 2010, 20:48
No bo ta pani byla puszczona z tasmy :P Dzwonili do mnie tez, jakosc straszna, nie wiem przez co oni ten automat puszczaja. Dzwonili w polowie stycznia, a jak wcisnalem 0, to powiedzieli, ze sie skontaktuja w pierwszych dniach stycznia...

#384833  autor: Fazzi
 02 lut 2010, 14:01
Moja dziewczyna też miała podobny motyw z głuchymi telefonami z numeru zastrzeżonego. Za każdym razem jak odebrała była cisza i po chwili rozłączało. O dziwo jak ten numer dzwonił i dała mi żebym odebrał to normalnie odezwała się pani z Playa z jakąś wyjątkową ofertą i przyznała w rozmowie że wcześniej próbowali się dodzwonić . Ciekawe czemu są takie cyrki?

#384834  autor: ciuchcia
 02 lut 2010, 14:14
W Polsce legalne jest dzwonienie z zapytaniem, czy mozna przedstawic oferte ;/ ale nie z sama oferta :/ Numery pozyskuja z ogolnodostepnej bazy numeracji (czyli dzwoniac do Ciebie wiedza tylko ze taki nr istnieje - nie wiedza kto go uzywa), wiec nie jest lamana ustawa o ochronie danych osobowych. W ten sposob automat zbiera baze danych osob, ktore sa potencjalnie zainteresowane oferta.

Kwestia jakosc to inna sprawa - i tego Ci nie wyjasnie ;)

#384842  autor: osachorzow
 02 lut 2010, 14:34
Zdaje się, że ktoś tu pisał, że nielegalne jest w Polsce dzwonienie i puszczanie nagrań przez automaty.

#384847  autor: thonka
 02 lut 2010, 14:54
To pan K. Marcinkiewicz powinien w takim razie siedziec za wybudzenie nagraniem z automatu w srodku nocy 10 tys. Warszawiakow, gdy bil sie o fotel prezydenta Warszawy ;)

tak jak pisal ciuchcia - zadzwonic i zbierac baze zainteresowanych moga, nic im za to zrobic nie mozna, poki spam nie bedzie regulowany ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#384855  autor: Marens
 02 lut 2010, 15:20
thonka pisze:To pan K. Marcinkiewicz powinien w takim razie siedziec za wybudzenie nagraniem z automatu w srodku nocy 10 tys. Warszawiakow, gdy bil sie o fotel prezydenta Warszawy ;)
Akurat to było celowe działanie, aby mu zaszkodzić.
Jakoś nie wierzę w przypadkową awarię systemu.