Panowie (i Panie). Co do tej kwestii nieszczęsnych rozliczeń z internetem. Można powiedziec, że jestem Waszym "przedstawicielem" u Operatora. Zapewniam Was, że wszystkie uwagi zgłaszam na bieżąco. Jednak otrzymałem informacje (szczegółów nie podam - tajemnica telekomunikacyjna), że większośc użycia z tych rachunków (w zasadzie 99,9%) to nie wina sieci, tylko programów, które są w telefonie. Żeby nie było, że chcę uciąc dyskusję, po prostu zweryfikowaliśmy ten problem i uwierzcie mi, że gdyby problem był, z pewnością bym Wam o tym powiedział. Już dałem przykład, że jak coś się popsuło, to o tym informowałem i mówiłem, kiedy będzie usunięta usterka i co mozna z tym zrobic. Wybaczcie, ale w tym przypadku nie jest potwierdzona nasza wina. Owszem, jeszcze są dokładnie analizowane wszystkie przypadki naszych Klientów, ale wstępnie tak to wygląda. Jak całkowicie zakończymy analizę, dam Wam wtedy ostateczną odpowiedź. Na chwilę obecną, z setek tysięcy Abonentów korzystających z tej usługi mogę Wam powiedziec, że w większości przypadków, niestety te rozliczenia są prawidłowe. Nawet kontaktowaliśmy się z większością osób i im to wyjaśnialiśmy. Jeżeli było to możliwe, nawet mówiliśmy jaki program im za to odpowiada w telefonie i kiedy się aktualizował, lub pobierał dane. Niestety, jest to też wina czasami użytkowników nieświadomych (od razu mówię, nikogo nie obrażam). Chodzi mi o osoby, które "wgrywają" sobie różne oprogramowanie, które niestety często "same" bez wiedzy właściciela pobiera bardzo dużą iloś danych. Proszę wszystkich, którzy korzystają z telefonów typowo "intrernetowych", aby dokładnie sprawdzili ustawienia we wszystkich aplikacjach, które posiadają. Generalnie odradzam używania "niepewnych" programów pożyczonych "od kolegi". Często potem można się bardzo mocno rozczarowac, nie wspomnę już o uszkodzeniu samego telefonu. Niestety, jeżeli w takim przypadku oddacie telefon w ramach gwarancji, z pewnością Wam go nie naprawią. Dlatego proszę Was, sprawdzcie dokładnie, jaki program wgrywacie, jakie ma ustawienia i przede wszystkim przeanalizujcie, czy jest on Wam na prawdę niezbędny.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.