gregfromciechow pisze:2000, biorac na logike to dziala pewnie na poziomie panelu admina, a co do QoSa faktycznie jest automat, a szkoda, ze samemu nie mozna ustawiac priorytetow dla takich spraw. niestety routery z bandwidth managmentem sa duzo drozsze, bo zwykle maja przeznaczenie firmowe, tutaj np netgeary z serii prosafe. zostaje klasyczny netlimiter

Netlimitter to chyba do przecięcia konkretnego pasma, nie? Zresztą program jest płatny,więc odpada. QoS sprawdziłem i wydaje się, że działa-na jednym kompie włączyłem torrenty z maksymalnym pobieraniem i wysyłaniem, a na drugim gadałem przez skajpa. Podczas rozmowy nie było problemów, więc wnioskuję, że działa

.
donbamber pisze:
A ten live parental controls to w jakim modelu jest? I w jaki sposob to dziala? Mozna to jakos latwo obejsc?
Obejść na pewno się da, tylko kwestia tego w jaki sposób. Domyślnie bez dostępu do konfiguracji routera tego nie wyłączysz, więc raczej dzieciak sobie nie poradzi.
A chyba Parental controls jest nie tylko w WNR2000, ale też w innych modelach netgeara.