• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#382435  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 18:04
natalia.natalia, czyli do połowy lutego nie ma co liczyć na rewolucję w taryfach :( Mam nadzieję, że jak będziesz miała wcześniej info o jakiś nowych taryfach to się tu pochwalisz :)

#382437  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 18:06
Jasne :) naprawdę chciałabym aby się coś zmieniło.

[ Dodano: 2010-01-23, 18:09 ]
O wiem co mogę Wam powiedzieć. Dostaliśmy jakiś stand z napisem "telewizja" więc obawiam się że Era będzie TV sprzedawać... Brakuje jeszcze ubezpieczeń i kredytów :?

#382441  autor: alex1155
 23 sty 2010, 18:11
natalia.natalia pisze:Jasne :) naprawdę chciałabym aby się coś zmieniło.

O wiem co mogę Wam powiedzieć. Dostaliśmy jakiś stand z napisem "telewizja" więc obawiam się że Era będzie TV sprzedawać... Brakuje jeszcze ubezpieczeń i kredytów :?
A kiedy bedzie mozna z salonow listy wysyłac?
Tv pewnie jakas platforma cyfrowa może będa znizki dla abonentow.

#382448  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 18:22
Listy do PTC zawsze chętnie przyjmujemy :D

#382452  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 18:31
natalia.natalia pisze:Listy do PTC zawsze chętnie przyjmujemy :D
Ta... w jednym z punktów u mnie pracuje średnio miła załoga - zawsze mam wrażenie że klient to dla nich kara i obsługują z łaski :( jak niedawno składałem reklamację to panienka upierała się, że nie może przyjąć jej na piśmie... i nie może potwierdzić mi jej przyjęcia (kij z tym że regulamin stanowi że punkt musi przyjąć na reklamację piśmie) potem stwierdziła że może ją wysłać faxem i mi potwierdzić tą wysyłkę... ręce mi opadły, nie miałem ochoty się z nią kłócić więc się zgodziłem na potwierdzenie wysłania faxem a nie potwierdzenie przyjęcia reklamacji - choć jakby coś z terminami było nie tak, to bym się upierał, że złożyłem w tym dniu, a nie kiedy tam era przeczytała fax ;) na szczęście Era to nie Play i po klilku dniach reklamacja była rozpatrzona... szybko i rzeczowo :)

#382473  autor: slawek72
 23 sty 2010, 19:06
alex1155 pisze:
natalia.natalia pisze:Jasne :) naprawdę chciałabym aby się coś zmieniło.

A kiedy bedzie mozna z salonow listy wysyłac?
Tv pewnie jakas platforma cyfrowa może będa znizki dla abonentow.
W salonach Ery będzie sprzedawana telewizja N.

#382491  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 19:50
Dziwne, że nie chcieli przyjąć reklamacji. Moja rada na przyszłość jak składasz reklamację to pisz maila na [email protected], lub [email protected] odpowiedź zazwyczaj w ciągu kilku godzin.. A czego dotyczyła reklamacja jeśli mogę zapytać??

#382506  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 20:17
natalia.natalia to chyba do mnie ;) Mnie też dziwiło (a nawet wkurzało) że nie chcieli przyjąć pisma... ale jak wiemy nie ma sensu kopać się z koniem. Aaa i jeszcze panienka - wg mnie bezczelnie - skomentowała, że się niepotrzebnie rozpisałem w reklamacji (aż 1 strona A4 ze wszelkimi nagłówkami itp, czyli <1str tekstu). Reklamowałem rozliczenie internetu - na moim koncie nie chciała działać paczka 5MB. Po pierwszej sesji się wyczerpywała (mimo że pobrano kila kBajtów rozliczonych po 0.00zł) a potem liczyło po 72gr za 100kB (a nie po ~10gr z taryfikacją 50kB jak było w regulaminie) i tak przez dwa miesiące.

#382511  autor: natalia.natalia
 23 sty 2010, 20:30
W salonach Ery będzie sprzedawana telewizja N.
To trochę kiepsko, bo obok salon Play w którym też enkę sprzedają.

#384287  autor: Notic
 31 sty 2010, 13:58
Obecnie jestem klientem Ery - trwa już to 10 lat - i wiem, że Era posiada bardzo dużo minut ale to głownie do Ery jakby już do innych sieci dzwonić typu Plus, Orange to tych minut jest około 2 razy mniej...przynajmniej w abonamencie na Firmę. A Plus i Orange dają jednakową liczbę minut do każdej sieci z wyłączeniem Play'a - jak mniemam. Od 10 lat zawsze brałem abonament z telefonem, teraz też mi proponują przedłużenie umowy + telefon, ale telefony które są dobre są w naprawdę drogich cenach, tu konkurencja zdecydowanie wygrywa. Dlatego też jak Era nie zbije cen telefonów, które są wygórowane to przywitam się z nowym operatorem....tylko szkoda tych 10 lat ;|

#384293  autor: osachorzow
 31 sty 2010, 14:25
Notic, ja odnoszę ostatnio wrażenie, że to klientom bardziej żal odchodzić od Ery, niż Erze gdy traci klienta...

#384296  autor: st.konsultant
 31 sty 2010, 14:25
Notic pisze:Obecnie jestem klientem Ery - trwa już to 10 lat - i wiem, że Era posiada bardzo dużo minut ale to głownie do Ery jakby już do innych sieci dzwonić typu Plus, Orange to tych minut jest około 2 razy mniej...przynajmniej w abonamencie na Firmę. A Plus i Orange dają jednakową liczbę minut do każdej sieci z wyłączeniem Play'a - jak mniemam. Od 10 lat zawsze brałem abonament z telefonem, teraz też mi proponują przedłużenie umowy + telefon, ale telefony które są dobre są w naprawdę drogich cenach, tu konkurencja zdecydowanie wygrywa. Dlatego też jak Era nie zbije cen telefonów, które są wygórowane to przywitam się z nowym operatorem....tylko szkoda tych 10 lat ;|

http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... ryfy_firma

Ja tutaj widzę więcej minut do wszystkich (nie licząc Play) niż do samej Ery.

#384297  autor: invadersmustdie
 31 sty 2010, 14:31
Notic pisze:tylko szkoda tych 10 lat ;|
A co mają lata do tego? Operator to nie żona, nie pasuje Ci to idziesz gdzie taniej. Ja po 5 latach zrezygnowałem z Orange, bo nie oferował mi nic ponad ofertę standardową, która mnie kompletnie nie satysfakcjonowała. Ceny telefonów w OdF były jak z kosmosu. Bez chwili zastanowienia przeniosłem się do Play. Za parę miesięcy koniec umowy i jak nie zaproponują nic ciekawego, nie będę fanboy'em, tylko zmykam gdzie indziej.

#384334  autor: wookashpyka
 31 sty 2010, 17:24
Fakt że operator nie żona. Ale ja np jestem uwiązany - choć jestem z Ery niezadowolony, to cała rodzina i znajomi są w Erze, a rozmawiam z nimi dużo. Więc mimo, że wkurza mnie kiepski internet czy drogie telefony, to przedłużę, bo u innego opa musiałbym płacić trzy razy wyższy abonament żeby wydolić na te wszystkie rozmowy...

#384413  autor: verven
 31 sty 2010, 23:41
wookashpyka mi sie kończy umowa za tydzien, poki co przenoszę numer do Tak-Taka i przeczekam na kolejna ofertę żeby sie nie wkopać na 1-2lata w obecna taryfę która już swoje lata jednak ma :) Mogę sie nie doczekać no ale coz, coś mnie nie przekonują obecne taryfy biznesowe jak i te dla klientów indywidualnych, a większość znajomych + kobietę mam w Erze wiec przenosić sie do innej sieci tez za bardzo nie ma sensu.
Zresztą przy tych podwójnych doładowaniach i inny promocjach to Tak-Tak wypada całkiem nie zle (tylko internet cenowo bardzo, bardzo słabo). I oczywiscie kontrola finansow bardzo dobra, doladowania zamiast abo :)

#384417  autor: wookashpyka
 31 sty 2010, 23:52
Masz rację, verven, ale pozostaje kwestia tego przeklętego internetu. Przy pakiecie 5 mb się po prostu nie wypłacę.

Ponadto choć cena za minutę poza abo jest kiepska, to zestaw w NE80 290 min + 2000 w sieci rodzinnej jest w na tyle bogaty, że go nie przekroczę. A gdy SUK daje mi ten abo za 60 zł to wychodzi, że w jego ramach minuta do wszystkich kosztuje mnie niecałe 21 gr. Do tego 5 zł za 50 mb i 5 zł za sieć rodzinną. A myślę tak - obecnie dają bardzo dużo bonusów i pakietów, bo wiedzą, że oferta jest stara. Przyjdzie nowa - może ze 29 gr/minutę czy coś takiego, to przez parę miesięcy żadnych fajnych bonusów nie będzie.

Dlatego właśnie jednak przedłużę. Żałował będę co najwyżej jeśli pojawią się lepsze paczki danych, ale cóż - zawsze jest jakieś ryzyko.

#384420  autor: yagi
 01 lut 2010, 00:05
wookashpyka pisze:ale pozostaje kwestia tego przeklętego internetu. Przy pakiecie 5 mb się po prostu nie wypłacę.
Z tego co się dowiedziałem to w promocjach, które obowiązują od jutra będzie możliwość włączenia paczki 50 MB za 5 zł na nowe umowy. Dla przedłużających jest to możliwe od kilku dni...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#384925  autor: killuminati
 02 lut 2010, 20:39
yagi pisze: Z tego co się dowiedziałem to w promocjach, które obowiązują od jutra będzie możliwość włączenia paczki 50 MB za 5 zł na nowe umowy. Dla przedłużających jest to możliwe od kilku dni...
Dokładnie jest taka oferta. Ja osobiście wolałbym 500mb za 15zł, tak jak było w zeszłym roku

#384940  autor: kuwejt
 02 lut 2010, 21:05
A ja bym wolał żebye dotychczasowy abonenci też mogli sobie włączyć taki pakiet czyli żeby jego cena cennikowa spadła na stałe, do tej w miarę rozsądnej ceny czyli 5zł :roll:

#385024  autor: killuminati
 03 lut 2010, 00:24
kuwejt pisze: dotychczasowy abonenci :roll:
Oni zawsze są poszkodowani...
  • Strona 3 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1