• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 41 z 64
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 64

#383779  autor: user_delete19
 28 sty 2010, 21:37
(luźna uwaga)
poza blokowaniem plusa przydałoby się też blokowanie internetu poza pakietem :roll:
 #383781  autor: syrius54
 28 sty 2010, 21:42
Jeśli sprawdzę czy karta jest aktywna po skończonej umowie to będzie użycie i konieczność zapłacenia rachunku:0)?. Jeśli nie będziecie nikomu wyłączać usługi po rozwiązaniu umowy to chyba uzbiera się spora suma...klient i tak odszedł więc można go jeszcze trochę skroić!>? Skorzystałem z Twojej rady i opłaciłem tą fakturę .Ciekawe jak szybko będę miał włączony telefon:0)Czy macie na to jakiś czas?Chyba nie muszę się o to upominać?Interesuje mnie jeszcze czy kwota abonamentu do wykorzystania której nie mogłem użyć bo zablokowaliście mi telefon przepadła?

#383782  autor: manner
 28 sty 2010, 21:52
@BlackJackPoland -- witaj w klubie. ciekawe ile osób jeszcze coś takiego spotka zanim play zauwazy ze coś jest nie tak.

[ Dodano: 2010-01-28, 21:55 ]
przydałby się nowy pakiet w play Bezpieczny Internet

http://czy-play-jest-okay.blogspot.com/

#383790  autor: kerim36
 28 sty 2010, 22:19
tak mnie naszlo przed momentem i wlozylem swoja karte play fresh do modemu

po kilku probach w koncu zalogowalem sie do play 3g, apn umyslnie ustawilem na www.mobile.pl (to jest apn z mbankmobile) i dokonalem kilkunastu prob polaczenia.

oczywiscie ono nie nastapilo ani razu. wlozylem karte spowrotem do telefonu i stan konta nadal pozostal bez zmian.

potwierdza to zatem fakt, ze w play fresh raczej problemu z "niewidocznym polaczeniem" nie ma, ale tez nie wyklucza problemu opisanego przez kolegow uzytkujacych Magic'a (albo Hero) i iPhone'a.

jak ktos ma abo niech dokona takich rob jak ja i wtedy sie okaze, czy laczenie z innym apn niz prawidlowy powoduje znikanie kilobajtow

pozdrawiam

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#383821  autor: play4you2
 29 sty 2010, 09:35
Syriusz, teoretycznie usluga powinna być wyłączona praktycznie zaraz po Twojej interwencji. Napisz mi na pw kilka szczegółów (nr tel. i kto jest właścicielem), sprawdzę wszystko i dam Ci znać na pw co i jak.
ziomq pisze:Jeśli ktoś ma telefon od Play to nie może ustawić zasięgu ręcznie na Plusa.
Hmm, powiem Ci szczerze, że możesz tak zrobić. Przed chwilą sam sprawdziłem na swoim modelu (dla pewności), czy można tak zrobić i da się. Zaznaczam jednak, że to zależy od modelu telefonu. Ja akurat mam Samsunga SGHL 760 (swoją derogą bardzo jestem zadowolony z niego). Nie wykluczam, że są jakieś modele telefonów, które tego nie zrealizują.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#383824  autor: BlackJackPoland
 29 sty 2010, 09:58
play4you2, Czy mógłbyś pomóc w mojej sprawie (6 postów wyżej)?

#383887  autor: Marens
 29 sty 2010, 15:19
Play Online
"naprawiło się"

Obrazek

#383919  autor: manner
 29 sty 2010, 18:03
zapytałem BOK Play, czy jeśli PlayOnline będzie mi słabo działał w miejscowości Rogoźnik (bo tam byłem kiedy rzekomo mój tel pobrał 850MB danych i był ponoć w zasięgu playonline) - to czy reklamacja dotycząca jakości tej usługi i ew. rozwiązanie umowy z winy operatora jest możliwe. jakby kogoś ciekawiło co mi odpowiedzieli zapraszam to już się zaczyna robić śmieszne.

http://czy-play-jest-okay.blogspot.com/

#383931  autor: wilk100
 29 sty 2010, 19:18
Właśnie się zastanawiałem nad hero w promocji Swobodny internet 2 , gdzie jak wiecie dają 2 gigowy internet. Po co tym co czytałem , zadzwoniłem do Play i odpowiedz wiadoma " nie ma blokady w razie przekroczenia limitu". Co więcej, pisałem do nich czy można zmniejszyć limit kredytowy . Odp NIE.
Wychodzi na to , ze strach sie bać po podpisaniu umowy.

#383932  autor: ciuchcia
 29 sty 2010, 19:26
Oficjalnie nie mozna, poniewaz limit kredytowy nie mozna traktowac jako blokady na zyczenie uzytkownika (w przeciwnym przypadku Klient moglby zareklamowac jesli otrzymal by uzycie przekraczajace limit). Natomiast zmniejszenie limitu jest mozliwe - najmniejszy mozliwy to bodajze 200 PLN - ale przyznam Ci racje, ze agenci w BOK niechetnie przyjmuja takie zlecenia (trzymaja sie procedur).

#383936  autor: wilk100
 29 sty 2010, 19:33
Ale bądź co bądź rozwiązanie było by skuteczne. Zamiast 1200 zł zapłacić 200 , jest różnica . W tramwaju tez musze portfela pilnowac i max 100 zł w kieszeni. :)

#383940  autor: Navigare
 29 sty 2010, 19:59
Gdyby nie moje złe doświadczenia z Play (zmiana abonamentu na najwyższy bez mojej zgody i wiedzy i 3 miesiące wyjaśniania reklamacji - nota bene jeszcze to trwa) - to poprostu bym nie uwierzył w to co czytam w tym wątku...

Mistrzostwem świata jest dla mnie naliczanie internetu mimo nie wpisania (lub celowego błędnego wpisania apn) albo naliczanie internetu poza strefą taniego internetu mimo włączonej blokady.

Wiarygodność firmy P4 jest w moich oczach zerowa.

Myślę, że kilka osób z tego wątku powinno się przenieść na forumprawne.org i tam dopytać o możliwości założenia sporu zbiorowego, zgłoszenia wszystkiego na policji, być może w skarbówce. Trzeba się jakoś przed tym bronić. Szkoda, że u nas tak kuleją wszelkie standardy - w normalnym kraju takie rzeczy byłby nie do pomyślenia.

#383945  autor: Rezo
 29 sty 2010, 20:22
ciuchcia pisze:Oficjalnie nie mozna, poniewaz limit kredytowy nie mozna traktowac jako blokady na zyczenie uzytkownika (w przeciwnym przypadku Klient moglby zareklamowac jesli otrzymal by uzycie przekraczajace limit). Natomiast zmniejszenie limitu jest mozliwe - najmniejszy mozliwy to bodajze 200 PLN - ale przyznam Ci racje, ze agenci w BOK niechetnie przyjmuja takie zlecenia (trzymaja sie procedur).
Orientujesz się może, czy można zmniejszyć limit przy podpisywaniu aneksu do umowy?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#383963  autor: absolon
 29 sty 2010, 21:04
Navigare pisze: Mistrzostwem świata jest dla mnie naliczanie internetu mimo nie wpisania (lub celowego błędnego wpisania apn) albo naliczanie internetu poza strefą taniego internetu mimo włączonej blokady.

Wiarygodność firmy P4 jest w moich oczach zerowa.

Myślę, że kilka osób z tego wątku powinno się przenieść na forumprawne.org i tam dopytać o możliwości założenia sporu zbiorowego, zgłoszenia wszystkiego na policji, być może w skarbówce. Trzeba się jakoś przed tym bronić. Szkoda, że u nas tak kuleją wszelkie standardy - w normalnym kraju takie rzeczy byłby nie do pomyślenia.
Dokładnie.
I szkoda, że przedstawiciel P4 play4you2 nie zabiera głosu w tej sprawie. :?

#383977  autor: TomekO
 29 sty 2010, 21:36
Play Online w telefonie. U mnie mizeria. Koło 1:00 pewnie będzie 1 Mb/s ale wtedy śpię ;)

Obrazek

#384037  autor: DS
 30 sty 2010, 11:16
To może i ja odświeżę nieco temat, bo Play wciąż "inspiruje" i nie daje o sobie zapomnieć. Dotąd była mi to lipa jaką sieć mam, zaś Play co dzień mi o sobie przypomina, że mam inną telefonię komórkową - te hasło to chyba czkawką się w końcu Playowi odbije :wink:

Zatem do rzeczy - czy mogłaby mi jakaś dobra dusza wyjaśnić, czemu jeżeli udaję się tam, gdzie nawet król chodzi piechotą, ulatuje mi zasięg w powietrze? A kiedy próbuję wybrać Plusa - wyskakuje "obecnie niedostępne"? Czyżby Plus wypiął się już na Play?

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?

#384042  autor: pawelpp
 30 sty 2010, 11:40
DS pisze:czemu jeżeli udaję się tam, gdzie nawet król chodzi piechotą, ulatuje mi zasięg w powietrze?
Problem znany nie od dzisiaj. Nic na to nie poradzisz. Jedyna dobra rada - przestaw się na zasięg 2G, bo Play ma to w d* czy masz zasięg na 3G czy nie.

#384047  autor: Claudec
 30 sty 2010, 12:21
Ja nie wiem na ile starczy mi jeszcze cierpliwości, każdego dnia mam jaja z zasięgiem.
Niby Play ma tanio, ale ile można czekać, z dnia na dzień coraz gorzej :(
Czekam i czekam, na razie Play stawia przekaźniki tylko na obrzeżach miasta.

Mieszkam dość wysoko, telefon potrafi złapać zasięg z miasta odległego o 40km!
Oczywiście jakość rozmowy jest tragiczna i bądź tu zadowolony człowieku z Play.
Plusa proszę mi nie polecać bo to też działa na 900MHz i są podobne problemy.

Na razie czekam na 3G Plusa, niby w tym roku ma się pojawić w centrum miasta (zezwolenie maja od ponad roku).

#384059  autor: lluukk
 30 sty 2010, 13:23
TomekO pisze:Play Online w telefonie. U mnie mizeria. Koło 1:00 pewnie będzie 1 Mb/s ale wtedy śpię ;)

Obrazek
no co chcesz jest do 1024 (!) :lol: a że 110 :-D to też się mieści
standard w play
tam lepiej nie mieć internetu

lluukk

#384076  autor: DS
 30 sty 2010, 14:39
Claudec pisze:Mieszkam dość wysoko, telefon potrafi złapać zasięg z miasta odległego o 40km!
Zaś mnie we Wrocławiu łapie z Kobierzyc (sic!).

[ Dodano: 2010-01-30, 14:48 ]
pawelpp pisze:Jedyna dobra rada - przestaw się na zasięg 2G
Jak to uczynić? W opcjach mam: GSM, 3G i GSM/3G.

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?
  • Strona 41 z 64
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42