• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#383420  autor: telemaniak93
 27 sty 2010, 10:55
A ktoś wie co jutro ma zaprezentować TP? ja wiem tyle że nowe ceny internetu i abonamentu telefonicznego ale szczegółów nie znam :(
 #383583  autor: misieknh
 28 sty 2010, 08:20
Miałem podobną sytuację. Jeżeli Twoi rodzice już są tyle lat w TP powinni dostać plan Socjalny, za te niecałe 30 zł. Moja sytuacja była prawie identyczna, tylko że do zwykłego abonamentu miałem, darmowe wieczory i weekendy :), mówiąc konsultantowi, że nie mam kasy i że zmienię operatora na np. Netie z zachowaniem numeru, to po chwili dostałem wiadomość, że jednak się da przyznać mi plan socjalny(bez żadnych zaświadczeń MOPSU). Tylko że to było na początku zeszłego roku, a obecnie...

Pozdrawiam

#383595  autor: user_delete19
 28 sty 2010, 09:53
misieknh pisze:Tylko że to było na początku zeszłego roku, a obecnie...
Rozumiesz, co to znaczy że plan został wycofany z oferty O_o

#383607  autor: corner
 28 sty 2010, 10:36
Ale rozumiesz, że z tego, co pisze Misieknh, otrzymał on propozycję przejścia na socjalny już po jego wycofaniu? (Plan tp socjalny wycofano w grudniu 2008)

#383609  autor: user_delete19
 28 sty 2010, 10:39
hmm... wycofany w grudniu 2008, otrzymał propozycję przejścia początkiem (styczeń?) 2009. Czy już wtedy dostępny był Przyjazny? Jak się uparł to pewnie dało się coś wycisnąć. Sugerowanie:
misieknh pisze:Jeżeli Twoi rodzice już są tyle lat w TP powinni dostać plan Socjalny, za te niecałe 30 zł.
jest IMHO dziwne...

#383631  autor: Marens
 28 sty 2010, 11:49
corner pisze:Ale rozumiesz, że z tego, co pisze Misieknh, otrzymał on propozycję przejścia na socjalny już po jego wycofaniu? (Plan tp socjalny wycofano w grudniu 2008)
Nie możliwe to jest, bo ja też miałbym taką propozycję w Styczniu ubiegłego roku.
Znam tylko przypadek DSL na Socjalnym (błąd w systemie)

#383672  autor: Pochi
 28 sty 2010, 14:14
a jak wygląda sytuacja przejścia z NETII na Era Linia Domowa??
jeszcze rok temu były z tym duże problemy.

#383687  autor: roberto_tepsa
 28 sty 2010, 15:51
piotrekkk pisze:
roberto_tepsa pisze:stacjonarny to stacjonarny [...]. Opłata musi być ta sama, chyba, że Twój operator wyraźnie sobie w cenniku zastrzega jakieś różnice!
każdy operator robi jakieś uwagi w cenniku, wskaż mi może operatora i jakiś plan w którym nie ma żadnych gwiazdek?
piotrekkk, oooj, przecież chodziło mi tylko o to, że jeśli w cenniku jakiegoś planu jest pozycja "połączenia na stacjonarne" i nie ma rozróżnienia do jakiej sieci, to nie ma. Jeżeli zatem numer na który dzwonisz zawiera się w numeracji telefonii stacjonarnej to może być na GSMie lub VoIPie i będzie kosztował jak "połączenie na stacjonarne".
Przykład takiego cennika tutaj.
Marens pisze:Znam tylko przypadek DSL na Socjalnym (błąd w systemie)
Technicznie system pozwala na wprowadzenie NEO czy DSLa na Socjalnym. Wynika to zapewne z tego, że jest pula klientów którym wiele lat temu został zmieniony plan Oszczędny na Socjalny i Ci powinni mieć taką możliwość. Jednak system tego nie rozróżnia. Ale biznesowo i wg cennika nadal tp nie świadczy NEO i DSL na Socjalnym :P
Pochi pisze:a jak wygląda sytuacja przejścia z NETII na Era Linia Domowa??
jeszcze rok temu były z tym duże problemy.
Pochi, trochę na ten temat napisaliśmy już w wątku: Zmiana Netii na Era Linia Domowa - kable TP

#384440  autor: trus1991
 01 lut 2010, 08:26
czyli podsumowując, na chwilę obecną najtańsza jest Era domowa? Tj 30zł abonamentu miesięcznie na linii TP.
Gdyż ja również szukam jakiejś alternatywy dla TP, gdyż prawie w ogóle nie korzystam z telefonu stacjonarnego, a potrzebuję go tylko do odbierania połączeń.

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#388607  autor: mb79
 19 lut 2010, 14:48
Sprawa zakończyła się tak: po kilku telefonach do TP i próbach uzyskania tańszego abonamentu Rodzice zrezygnowali z telefonu stacjonarnego w TP po ponad 30 latach.
Podpisali umowę z lokalnym dostawcą telefonii internetowej i wzięli najniższy abonament za 9zł. Podłączenie 1zł. Nowa firma zajmuje się rozwiązaniem umowy z TP.
Mówiąc szczerze nie rozumie polityki TP. Widać ciągle mają za dużo klientów i nie interesuje ich zatrzymanie starych i lojalnych użytkowników.

Poprzednie telefony: Bosch 509, Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 6610, Nokia 6030, Nokia 6220 Classic, Samsung Galaxy Ace, Sony Ericsson Elm, Samsung Galaxy S4 LTE, Samsung Galaxy J5 2016

#388616  autor: osachorzow
 19 lut 2010, 15:15
mb79, skoro rozwiązaniem umowy zajmuje się lolany dostawca to znaczy, że przenosisz do nich numer? Jeśli tak to pochwal się do jakiego voipa przenosisz numer ;)