• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #379349  autor: karolp1593
 08 sty 2010, 16:37
Witam,
Dotychczas mialem neo 512 ale kilka dni temu podwyzszylem na 2mb.Dzisaj kurier przywiozl mi papiery i tam pisze ze umowa wchodzi w zycie od 1,04,10.Czyli 2mb bede mial dopiero od kwietnia?:O

#379417  autor: zinkzaq
 08 sty 2010, 21:14
na to wychodzi

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#382266  autor: roberto_tepsa
 22 sty 2010, 23:30
Generalnie migracja prędkości powinna nastąpić NIE PÓŹNIEJ niż w dniu wejścia w życie umowy. Co nie znaczy, że nie zdarza się, że jest to robione wcześniej. Jak umowa wróci do tepsy krok "podpisz umowę" powinien być zakończony, wtedy zamówienie z automatu idzie do PionuSieci i podmienia Ci parametry.

Najlepiej zapytaj na jakim etapie jest Twoje zamówienie, a jeśli masz router to zrestartuj i sprawdź.

Niestety nie możesz wymusić, żebyś miał prędkość wcześniej, ale jeśli zamówienie się przeprocesuje prawidłowe, to są wielkie na to szanse! :mrgreen:

#383138  autor: tetris
 26 sty 2010, 12:09
to zależy jak masz na umowie, często może być tak że w trakcie miesiąca nagle zmigrują się na wyższą opcję. A podpisałeś umowę w jakiejś konkretnej promocji? Bo ja się zastanawiam żeby wziąć teraz 6mb/s w tej opcji z możliwą rezygnacją po 3 miesiącach ale do końca nie wiem jak to działa w praktyce.

#383180  autor: roberto_tepsa
 26 sty 2010, 13:39
tetris pisze:Bo ja się zastanawiam żeby wziąć teraz 6mb/s w tej opcji z możliwą rezygnacją po 3 miesiącach
Przede wszystkim promocja "SuperInternet Pro na próbę" jest skierowana tylko dla nowych klientów, nie można z niej skorzystać w przypadku przedłużania umowy. Dotyczy konkretnych kontraktów: w przypadku prędkości 1-20Mb/s - tylko 12 miesięcznych, a dla prędkości 512kb/s - 24 miesięcznego (bo 12M nie ma w ofercie :tongue10: ) zawieranych w ramach promocji SuperInternet Pro.
Promocja ma zastosowanie automatycznie dla wskazanych kontraktów i nie musisz na nią zawierać dodatkowej umowy, ani nawet mówić przy składaniu zamówienia, że chcesz z niej korzystać.
tetris pisze:ale do końca nie wiem jak to działa w praktyce.
W praktyce działa to tak, że jeśli w ciągu max. 3 miesięcy liczonych od rejestracji złożysz (na piśmie - liczy się data wpływu!) wypowiedzenie umowy, to nie naliczą Ci opłat za zerwanie umowy zaznaczając w systemie magiczny checkbox "rezygnuj bez kar" :-D Pamiętaj, że opłata aktywacyjna oraz opłata za modem (jeśli go zakupisz) jest bezzwrotna. Oczywiście modemu nie musisz oddawać, bo sprzedają Ci go na własność. Promocja trwa do końca lutego (chyba, że przedłużą) - liczy się data złożenia zamówienia (a nie rejestracji czy podpisania umowy). Regulamin znajdziesz tutaj

#383448  autor: tetris
 27 sty 2010, 11:53
superinternet pro jest także dla klientów przedłużających umowę, jak się kończy umowa to można przedłużyć na nowych zasadach korzystając z nowej promocji.

#383455  autor: roberto_tepsa
 27 sty 2010, 12:37
tetris pisze:superinternet pro jest także dla klientów przedłużających umowę, jak się kończy umowa to można przedłużyć na nowych zasadach korzystając z nowej promocji.
Ale pytanie było o "SuperInternet Pro na próbę" przecież :!: :!:

#383596  autor: tetris
 28 sty 2010, 09:59
roberto a możesz jakoś podlinkować do regulaminu albo informacji gdzie ejst napisane że superinternet pro jest tylko dla nowych użytkowników?

#383692  autor: roberto_tepsa
 28 sty 2010, 16:17
tetris pisze:roberto a możesz jakoś podlinkować do regulaminu albo informacji gdzie ejst napisane że superinternet pro jest tylko dla nowych użytkowników?
tetris, chyba nadal się nie rozumiemy. Ja nie pisałem, że "SuperInternet Pro" jest tylko dla nowych użytkowników! Wręcz przeciwnie promocja jest dla NOWYCH i OBECNYCH użytkowników i obejmuje promocyjne ceny abonamentu za neo w wybranej opcji i bezpłatny pakiet "e-bezpieczeństwo" na cały czas trwania umowy. Regulamin tutaj.
Natomiast ja pisałem o dodatkowej promocji, czyli "SuperInternet Pro na próbę" i to jest oferta TYLKO DLA NOWYCH użytkowników, którzy skorzystają z tej poprzedniej promocji - taki dodatek. Mówi o tym, że jeśli wybierze się jeden z wymienionych w regulaminie wariantów, to można w ciągu 3mies. wypowiedzieć umowę bez konsekwencji które przewiduje "SuperInternet Pro". Regulamin "na próbę" tutaj.

#383842  autor: tetris
 29 sty 2010, 11:12
no to teraz jasne, nie wiedziałem że ta promocja jakoś się dzieli, sądziłem że to jedna opcja ale taki dodatek to standard. Samo wprowadzenie możliwości rezygnacji jest dobrym posunięciem