play4you2 pisze:rogmaniek pisze:NodeB czy Node B, ale to już szczegół Pozdrów Pana Prezesa ode mnie, jeśli masz taką możliwość
Prawidłowo pisze się NodeB

. Co do Pana Prezesa... Hmm....
Pzdr.
Czyżby "góra" pomogła w odpowiedzi?

Oki, choć sam zauważyłem, ze nawet na forum niektórzy piszą także ze spacją, ale jak jesteś pewny, to teraz będę pisać tylko tak: NodeB
A jeśli chodzi o Pana Prezesa, to po prostu kibicuję naszemu operatorowi, choć początki P4 wydawały mi się trudne, choćby mam na myśli, że sprzęt do budowy stacji będzie dostarczać Huawei, ale spoko. Byle firma, która nam buduje stacje robiła to solidnie, choć wiem, że chodzi o szybką budowę sieci.
I tu moje zapytanie o czym nie raz pisałem. Szkoda, że P4 ma tak mało własnych konstrukcji, mam tu na myśli stalowe maszty kratowe czy (jakże charakterystyczne dla P4) metalowe słupy. Często są to stacje budowane na- niestety- starych kominach, wieżach ciśnień i- o zgrozo- bez ogrodzeń. Na pewno chodzi o czas, bo konstrukcja jakaś jest, a i na pewno mniej pozwoleń, gdyby budować taki metalowy słup od nowa. Na pewno też takie anteny zamontowane już na istniejącym kominie, mniej rzucają się w oczy ludkom, czyli mniej protestów

Jednak, wiem od pewnego źródła, że chodzi o kasę, bo stalowy maszt kratowy jest droższy i to pewnie dużo bardziej, niż nawet metalowy słup. Ale te słupy to jednak na pewno są solidniejsze i trwalsze, niż stary rozpadający się komin, np. w mojej miejscowości: komin mleczarni czy w Kostrzynie Wielkopolskim- tam też stacje są na starym kominie. To już wolę, jak anteny są zamontowane na kościele, pewnie elewacji, np. Września, Oborniki Wlkp. i oczywiście Poznań
Może P4Y na moje powyższe argumenty też zwrócicie uwagę?! Bo, np. taki stary komin prędzej czy później i tak trzeba będzie rozebrać i wybudować gdzieś indziej nową stację albo, skoro to dobra lokalizacja, to w końcu wybudować własny słup. Takie coś obserwuje właśnie w przypadku PTC, gdzie w końcu były zdemontowane stacje z/przy starych, rozpadających się kominach, np. na Przemysłowej 77 w Koninie czy Poznaniu, na Starołęce, ul. Forteczna 14a- tak znam już te lokalizacje na pamięć

.Wybudowali solidne, bardzo charakterystyczne dla PTC, strunobetonowe słupy. Ach, chciałbym, aby takie konstrukcje kiedyś budowało także P4, do tego oczywiście odpowiednio zabezpieczone monitoringiem i ogrodzone
Wracając do Słupcy: anteny są na wieży ciśnień, ale szafka, tzw. autdoor'owa przy tej wieży jest oczywiście bez ogrodzenia. A tu dowiaduję się o awarii stacji. W tym tygodniu tam będę, sprawdzę czy jest własny zasięg, ale z tej stacji

Wiem, awarię mogą się zdarzyć, ale przecież brak izolacji czy ogrodzenia mogły mieć wpływ na to, że coś się poszło... lub ktoś coś uszkodził, bo komuś zachciało się "pobawić" feeder'ami, ech...