• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 35 z 64
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 64

#382536  autor: www.fazafm.com
 23 sty 2010, 21:28
Chyba sam play4you2 tak zasugerowal czy tez nie byl pewny czy w 2G dziala internet prosze wczesniejsze posty poczytac.

#382538  autor: Tabaluga
 23 sty 2010, 21:40
osachorzow pisze:
Tabaluga pisze:Mi ostatnio naliczyło za połaczenie z internetem pomimo aktywnego pakietu 5 megowego.
No to masz pełne prawo do złożenia reklamacji... inna sprawa czy masz ochotę się męczyć, bo powiedzmy sobie szczerze: każda reklamacja w P4 to droga przez mękę :/
Raczej męczyć się nie będę wole do nich pisać niż dzwonić, tylko czy 5 groszy jest warte zachodu. (Pewnie dostane 5 minut :smt007 do wszystkich sieci)

#382540  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 21:45
Tabaluga, czytanie odpowiedzi na reklamacje (wysłane przez www) to dla mnie męka... przeważnie nijak się mają do tego co napisałem ;) O 5 gr. to by mi się nie chciało nawet kliknąć w zakładkę 'zgłoszenia' ;) No ale o ponad 50 zł musiałem walczyć, grunt że po 4 miesiącach z pomocą play4you1 udało się sprawę zakończyć pozytywnie ;) Choć wiesz... 5 minut to kuuupa czasu :) całe 300 sekund beztroskiej rozmowy ;)

#382543  autor: nemo2009
 23 sty 2010, 22:02
Ostatnie posty wyrażnie wskazują,że Play mało precyzyjnie pisze swoje regulaminy,albo my,nie prawnicy nie umiemy ich czytać.Patrząc ze strony klienta nie są to posty pochlebne dla Play,prawda?

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#382545  autor: Grace
 23 sty 2010, 22:04
Jeszcze raz podtrzymuje to że ten pakiet działa w zasiegu 3G w częstotliwosci 2100 MHz.Mozna sie przekonać dzwoniac na BOK proponuje wybrac tonowo play on line z telefonu poniewaz konsultant od spraw technicznych usługi play online posiada wiekszą wiedze nić konsultant ogólny na Call Center

#382546  autor: widex
 23 sty 2010, 22:06
PlayOnline, a PlayOnline w telefonie to dwie różne usługi. PlayOnline w telefonie działa również na GSM

#382549  autor: Tabaluga
 23 sty 2010, 22:18
osachorzow pisze:Tabaluga, czytanie odpowiedzi na reklamacje (wysłane przez www) to dla mnie męka... przeważnie nijak się mają do tego co napisałem ;)
Zrobię może im taki mały test reklamacyjny a wyniki umieszczę na forum :twisted:

#382551  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 22:19
Tabaluga pisze:wyniki umieszczę na forum :twisted:
ten temat aż kipi od takich 'testów'... prawie każdy post dotyczący odpowiedzi z BOK prezentuje jak żenujący jest jej poziom ;)

#382571  autor: radiowiec_wawa
 23 sty 2010, 23:34
Czytam i sie usmiecham pod nosem....

Ale szczerze, jest tu ktos kto - gdy tylko skonczy mu sie umowa zwieje do W3 czy to tylko takie puste gadanie...??? Bo jesli tak to za jakis czas Play nie bedzie notowal wielkiego odbijania klientow z W3 tylko bedzie notowal wielka ucieczke klientow do W3.

#382574  autor: Prometo
 23 sty 2010, 23:48
play4you2 pisze:Pragnę jednak zwrócić uwagę na drobny apsekt w pkt. 22 "Strefa taniego INTERNETU (...) w oparciu o własną infrastrukturę (...)". Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G, stąd moje wnioski. Jednak mówię raz jeszcze, ostatecznie potwierdzę to w poniedziałek (kwestia rozliczeń z pakietu, czy poza Abonamentem).
Czekamy na odpowiedź bo po wciśnięciu kodu *140# wyskoczyło mi że mogę korzystać z taniego internetu a na bank nie jestem w 3G bo mam ustawiony telefon na 2G. Choć 3G też u mnie działa to mam ustawiony telefon na 2G.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#382596  autor: user_delete19
 24 sty 2010, 08:32
SOT:
radiowiec_wawa pisze:Ale szczerze, jest tu ktos kto - gdy tylko skonczy mu sie umowa zwieje do W3 czy to tylko takie puste gadanie...??? Bo jesli tak to za jakis czas Play nie bedzie notowal wielkiego odbijania klientow z W3 tylko bedzie notowal wielka ucieczke klientow do W3.
Ja mam PF, nie trzyma mnie żadna umowa i nie zamierzam w najbliższym czasie uciekać do W3, bo i na cholerę?
- problemów z zasięgiem - brak
- kontakty z bokiem - wybitnie sporadyczne (2? w przeciągu niemalże pół roku), a jak już to zakończone pozytywnie...

#382619  autor: TomekO
 24 sty 2010, 10:39
Testowałem ale bardzo krótko i nie mogłem się połączyć za nic w 2G. Może to wynikało z czegoś innego. Na co dzień jestem w 3G.
Wpadłem na genialny pomysł i przełączyłem telefon na sztywno w 2G :). Internet działa na 2G bez problemu w pakiecie Play Online w telefonie z włączoną blokadą w roamingu Plusa. W bilingu mam pozycję że była to " Transmisja danych strefa Play ". Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem zero złotych czyli nic nie policzyło poza pakietem ?

#382621  autor: Rezo
 24 sty 2010, 10:51
Też korzystałem z pakietu internetowego na nadajniku 2g play, używając nokii 6021 jako modemu, zatem dziwię się że internet teoretycznie powinien być tylko na 3g... Przecież to oferta Play Online działa jedynie na 3g, natomiast z pakietów internetowych powinno się korzystać bez przeszkód na 2g także.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 11:02 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#382623  autor: DS
 24 sty 2010, 10:58
radiowiec_wawa pisze:Czytam i sie usmiecham pod nosem....
Czyżby twoja teoria, jakoby na Play narzekał tylko nikły element społeczeństwa przestała się sprawdzać? :-D
radiowiec_wawa pisze:Ale szczerze, jest tu ktos kto - gdy tylko skonczy mu sie umowa zwieje do W3
Tak szczerze, już to dawno zrobiłem, na skutek czego mam 2 umowy z Play i Erą jednocześnie, bo z samym Play bym długo nie pociągnął.

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?

#382631  autor: radiowiec_wawa
 24 sty 2010, 11:32
DS, chwila chwila... nigdy nie twierdzilem, ze na Play marudzi tylko nikly element spoleczenstwa. Wprost przeciwnie, ja twierdze, ze Play pod wzgledem niezadowolonych klientow nie ma sobie rownych :)

#382635  autor: kerim36
 24 sty 2010, 11:44
radiowiec_wawa pisze:Play pod wzgledem niezadowolonych klientow nie ma sobie rownych
i ten watek jest tego doskonalym potwierdzeniem niestety

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#382638  autor: kuwejt
 24 sty 2010, 12:09
TomekO pisze:
Testowałem ale bardzo krótko i nie mogłem się połączyć za nic w 2G. Może to wynikało z czegoś innego. Na co dzień jestem w 3G.
Wpadłem na genialny pomysł i przełączyłem telefon na sztywno w 2G :). Internet działa na 2G bez problemu w pakiecie Play Online w telefonie z włączoną blokadą w roamingu Plusa. W bilingu mam pozycję że była to " Transmisja danych strefa Play ". Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem zero złotych czyli nic nie policzyło poza pakietem ?
Tak, a Grace i po części p4y (chociaż nie był pewien do końca i w poniedziałek ma sprostować), wprwadzają w błąd. W regulaminie jest wyrazie i jasno napisane iz dotyczy to infrastruktury własnej opertora a nie tego czy transmisja jest w paśmie GSM czy UMTS, sieć 2G PLAY jest jego infrastrukturą własna! Więc jeśli by było inaczej to jest jasna przesłanka do reklamacji i do tego że play nie respektowałby własnego regulaminu

#382654  autor: osachorzow
 24 sty 2010, 13:39
kuwejt pisze:play nie respektowałby własnego regulaminu
też mi nowość ;) play ma w zwyczaju mieć w głębokim poważaniu regulaminy. W reklamacji punktowałem im po kolei stosowne zapisy, a panienka odpowiedziała mi że nie mam racji (nie odnosząc się do przedstawionych punktów) i do tego zaczęła cytować regulamin wydany kilka miesięcy później, który dotyczył kolejnej edycji promocji, ale nie był tym, który mnie dotyczył ;)

#382681  autor: Tbg-Net
 24 sty 2010, 15:39
Witam.

To ja jestem tym gościem od echtenplay.blogspot.com

Skoro tu jest człowiek od Playa który odpisuje na maile to może i mi odpisze :)

Mam do zapłaty 1300 PLN za połączenia których nie wykonałem. W skrócie: telefon HTC Hero, aktywny Play Online 500MB, zablokowany net poza siecią Playa, w nocy telefon zaczyna się łączyć z siecią i w ciągu kilkunastu godzin zżera 760MB. Nie wiadomo co ściągał - Play mimo ustawowego obowiązku przedstawienia na żądanie listingu połączeń - albo nie chce tego zrobić albo przekazuje jakieś bzdury. I takich przypadków (gdzie jednej nocy znika cały pakiet + jeszcze nabija rachunek do wysokości limitu) udokumentowanych mamy już kilka. Jest nas poszkodowanych w tej sprawie coraz więcej i co trochę pojawiają się nowe osoby gdy sprawa staje się coraz bardziej znana.

Jeśli ktoś mnie przekona że to moja wina, że jednak coś tam sam namieszałem - to nie ma problemu - zapłacę. Ale na razie to wygląda tak, że Play sprzedaje telefon z usługą i coś szwankuje. Mnie nawet nie powinno interesować co - jeśli to problem sieci to Play powinien to wyjaśniać. Jeśli to problem telefonu to niech Play naciska na producenta, żeby naprawił. Jako że nie czuję swojej winy, nie cofnę się ani przed zgłoszeniem sprawy prokuraturze (próba wyłudzenia i to wielokrotna) w UOKiKu (za zaniedbania) w UKE (działania niezgodne z ustawą telekomunikacyjną) a i sprawę cywilną założe (o odszkodowanie i zadośćuczynienie).

Kupuje człowiek telefon, dostaje do niego usługę dostępu do Internetu - po to, żeby wszystkie zabawki w telefonie działały (pogodynki, mapy itp) i nagle coś nawala i człowiek dostaje rachunek do zapłaty na poziomie 1300 PLN. Na pytanie "za co?" odpowiedź brzmi mniej więcej tak: "Sprawdziliśmy to i wszystko jest w porządku, ma Pan płacić". No ale ZA CO?

A teraz jeszcze Play ma super promocyjne warunki zakupu telefonów z pakietem Play Online którego nie można wyłączyć. Nie można go też włączyć, bo strach, że zaraz przyłożą rachunkiem na poziomie limitu kredytowego :D W takiej sytuacji jak u mnie gdzie 760 MB poszło w kilkanaście godzin (bez mojej ingerencji) to nawet maksymalny pakiet 2GB poszedłby w 2 dni.

#382699  autor: TomekO
 24 sty 2010, 17:31
@Tbg-net zerknąłem na Twój biling połączeń i o godzinie 06:16 2010.01.07 policzyło 112250 KB danych do godziny 09:28. W Playu liczą chyba sesje od momentu gdy się zaczęła ( takie moje osobiste spostrzeżenie ). Oznaczałoby to że w ciągu ok. 3h 12 minut doszło do 11225 sesji po 10 KB czyli ok. 1 sesja na sekundę ? Czy w logach systemu nie ma informacji co się działo w tym czasie ? Podobnie wychodzi dla tego połączenia o godzinie 11:41. Dziwnie to wygląda. Powinni dać bardziej szczegółowy biling bo tak to można sobie gdybać.
  • Strona 35 z 64
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 64
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35