• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#382423  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 17:48
Pytanie do speców z Ery ;) Czy jest możliwe aktywowanie tej promocyjnej oferty taniej w sieci (100 min) i wyłączenie pakietu do wszystkich? Wydaje mi się, że nie powinno być problemów bo w końcu jedna oferta przy taryfie Era Nowy Komfort będzie aktywna, a że za 1 zł... ;) Ważne: będzie to już przy umowie na czas nieoznaczony, więc nie będzie wynikającego z umowy obowiązku płacenia 30zł miesięcznie.

Bo w sumie to taniej wychodzi płacić cennikowo za minuty poza Erę i stac. (72 gr) niż 'darmowe' z pakietu do wszystkich (75 gr za minutę). A przy założeniu, że się poza Erę nie dzwoni to będzie abonament miesięczny za 1zł :D

#382460  autor: st.konsultant
 23 sty 2010, 18:43
osachorzow pisze:Pytanie do speców z Ery ;) Czy jest możliwe aktywowanie tej promocyjnej oferty taniej w sieci (100 min) i wyłączenie pakietu do wszystkich? Wydaje mi się, że nie powinno być problemów bo w końcu jedna oferta przy taryfie Era Nowy Komfort będzie aktywna, a że za 1 zł... ;) Ważne: będzie to już przy umowie na czas nieoznaczony, więc nie będzie wynikającego z umowy obowiązku płacenia 30zł miesięcznie.

Bo w sumie to taniej wychodzi płacić cennikowo za minuty poza Erę i stac. (72 gr) niż 'darmowe' z pakietu do wszystkich (75 gr za minutę). A przy założeniu, że się poza Erę nie dzwoni to będzie abonament miesięczny za 1zł :D

Jest taka możliwość.

#383881  autor: osachorzow
 29 sty 2010, 14:55
st.konsultant no to pięknie :D abonament za 1zł brzmi rewelacyjnie... do tego dojdą oczywiście rozmowy poza sieć ale to już inna bajka. Bo wiecie... jak na prawdziwego polskiego konsumenta uważam, że abonament za 1zł to rzecz równie ważna jak telefon za 1zł ;)

DODANO: 29.01.2010:
W Erze jest ostatnio totalny burdel :( Okazuje się, ta promocyjna oferta, której regulamin jest dostępny na stronie dla wszystkich, w rzeczywistości jest dla wybrańców, a punkt regulaninu:
1. Oferty może skorzystać Abonent, który nie zalega z płatnościami z tytułu realizacji Umów o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych, a także nie ma innych nieuregulowanych zobowiązań wobec PTC.
nie ma w ogóle znaczenia... ot taka wesoła pisanina. Żeby skorzystać z tej oferty trzeba mieć aktywne 3-4 kart sim... obłęd!

Ponieważ nie dało się włączyć tego pakietu więc poprosiłem o powtórne zawieszenie kontraktu z przejściem do taktaka po zakończeniu umowy 12.02. Więc żeby jeszcze bardziej mnie wkurzyć to okazało się, że moje wypowiedzenie gdzieś zginęło bo nie ma go w systemie i mogą mnie wyłączyć dopiero 12.03. Na szczęście po telefonie do pracownika, który przyjmował wypowiedzenie sprawa się wyjaśniła... papiery jeszcze jadą, ale on wprowadzi poprawną datę wypowiedzenia i umowa zakończy się 12.02...

Jednym słowem: katastrofa! Coś niedobrego od jakiegoś czasu się dzieje w Erze. Choć zgodnie z zasadą: "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" pewnie u wszystkich operatorów jest cudownie, pod warunkiem, że nie chce się od nich nic od momentu podpisania umowy. Wtedy jest szansa na bezproblemową współpracę... choć i tak jest to tylko szansa... bo co dziennie można tu przeczytać o niemiłych niespodziankach jakie robią nam operatorzy :/

#384928  autor: zdrojka
 02 lut 2010, 20:43
Jeżeli wycofałeś rezygnację, to została ona anulowana, więc jeśli teraz znów chcesz rozwiązać umowę, to będzie brana pod uwagę data złożenia nowego pisma...

#384982  autor: osachorzow
 02 lut 2010, 22:26
zdrojka, zacznę od końca ;) Zadzwoniłem do człowieka który przyjmował moje wypowiedzenie i wprowadził je ponownie (dzień później dzwoniłem do BOA i potwierdziłem, że wyłączenie nastąpi 12.02).

Wyraziłem chcę pozostania w abonamencie pod warunkiem uruchomienia pakietu 100minut za 1zł, a do sprawdzenia co jest na koncie widocznie konsultant musiał je odwiesić. Ponieważ się nie dało włączyć pakietu więc poprosiłem o ponowne założenie blokady. Więc nie widzę podstaw do składania wypowiedzenia ponownie ;) Poza tym jak rozmawiałem z konsultantem to on widział wcześniejsze ściągnięcie blokady przez BOA w celu zrealizowania nagrody za punkty, ale nie widział późniejszego zdjęcia blokady... tego odwieszenia do (nieudanego) włączenia pakietu. Kilka dni przed wyłączeniem pójdę ściągnąć simlocka z telefonu to się jeszcze upewnię czy wszystko jest na dobrej drodze do wyłączenia abonamentu.