• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 208
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 208

#382116  autor: jablo
 22 sty 2010, 10:27
Nie bardzo rozumiem dlaczego czepiliście się tych Nokii. Kreci Was naklejka na obudowie za która trzeba dopłacić ze 200 złotych... ? Popatrzcie sobie niektóre modele SE, które parametry mają te same a i często przewyższają najnowsze modele Nokii. To jest tak jak kiedyś było ze Skodą która przejął Volsvagen. Chciałeś mieć niemiecką jakość za która nie musiałeś dopłacać do marki, brałeś Skodę. Wiem, Trochę nie na temat ale warto się nad tym zastanowić.

#382120  autor: awa2001
 22 sty 2010, 10:52
Laurie nie bylaś wtedy w trakcie jakiegos abonamentu na umowie a to co innego, ja mowie o umowie na czas okreslony jestes np na starym mixie i mas zjeszcze do konca umowy 1 rok, a weszla nowa korzystniejsza, albo chcesz potem dostac 1 usluge wiecej ( bo migracja to rowniez usluga) wtedy przechodzisz w trakcie umowy i placisz za to 50 zł. Niektórym to sie opłaca.
Krzsos podawalam juz wczesniej przykłady, poza tym przepraszam, ale nie bede wdawać się w polemikę na temat wyzszosci jednej komorki nad drugą, bo po pierwsze nie bede obiektywna ( jestem i uzytkownikiem telefonow, ale tez i pracownikiem mającym kontakt z raportami reklamacyjnymi itp), po drugie kazdy lubi inne parametry, ktore mu odpowiadają,a po trzecie jestem tu, zeby pomagać przy przedłuzaniu umowy, a to nie ten temat:) więc wybacz proszę.
Wczoraj było 26 sztuk E52 ok.13.00, kiedy konczyłam pracę juz jej nie było, dzisiaj pewnie znowu doładują, najpozniej w poniedzialek

#382122  autor: scorpic
 22 sty 2010, 10:56
jablo pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego czepiliście się tych Nokii. Kreci Was naklejka na obudowie za która trzeba dopłacić ze 200 złotych... ? Popatrzcie sobie niektóre modele SE, które parametry mają te same a i często przewyższają najnowsze modele Nokii. To jest tak jak kiedyś było ze Skodą która przejął Volsvagen. Chciałeś mieć niemiecką jakość za która nie musiałeś dopłacać do marki, brałeś Skodę. Wiem, Trochę nie na temat ale warto się nad tym zastanowić.
chętnie kupiłbym SE gdyby miał takie same parametry jak E52 ..... nie znalazłem jednak takiego telefonu ;)
generalnie poszykuje klasycznego telefonu - najlepiej gdyby pojawił się nastepca SE C902 -bo jego w orange też nie ma a tak to pozostaje czekac no chyba ze macie inne propozycje
telefonu bez klapek, paneli dotykowych który zmiesci się do kieszeni (cieniutki) i ma sporo fukcji
poza tym czy te nokie e52 rzeczywiście sa takie awaryjne ?
dużego wyboru telefonów na stronie orange tez nie ma więc może trzeba czegoś poszukać na rynku

pozdrawiam

scorpic

#382128  autor: greenday
 22 sty 2010, 12:00
jablo pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego czepiliście się tych Nokii. Kreci Was naklejka na obudowie za która trzeba dopłacić ze 200 złotych... ? Popatrzcie sobie niektóre modele SE, które parametry mają te same a i często przewyższają najnowsze modele Nokii.
Masz zamiar kwestionować wybór klientów i przekonywać ich do innych telefonów zamiast Nokii??? Więc poco są w ogóle w ofercie jak inne są lepsze i tańsze?
The_Watcher pisze: A zastanawiales sie czemu akurat w play sa telefony w takiej cenie a nie innej ? Chyba nie myslisz ze play jest tak mily i doplaca do klientow ? Mozna wziac telefon w play za 1 zl czemu nie, mozna pozniej systematycznie go oddawac do serwisu, ale o tym akurat w play w swoich reklamach nie wspomna....
Oczywiście że Play nie dopłaca do interesu, co jest tylko dowodem na to, że nie ma absolutnie żadnych racjonalnych powodów by ceny telefonów w Orange (zwłaszcza Nokii) były tak wysokie. Sugerujesz, że Play sprzedaje tak tanio bo telefony są popsute? Naprawdę? Rozwiń proszę ten temat.

#382130  autor: scorpic
 22 sty 2010, 12:18
greenday pisze:
jablo pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego czepiliście się tych Nokii. Kreci Was naklejka na obudowie za która trzeba dopłacić ze 200 złotych... ? Popatrzcie sobie niektóre modele SE, które parametry mają te same a i często przewyższają najnowsze modele Nokii.
Masz zamiar kwestionować wybór klientów i przekonywać ich do innych telefonów zamiast Nokii??? Więc poco są w ogóle w ofercie jak inne są lepsze i tańsze?
The_Watcher pisze: A zastanawiales sie czemu akurat w play sa telefony w takiej cenie a nie innej ? Chyba nie myslisz ze play jest tak mily i doplaca do klientow ? Mozna wziac telefon w play za 1 zl czemu nie, mozna pozniej systematycznie go oddawac do serwisu, ale o tym akurat w play w swoich reklamach nie wspomna....
Oczywiście że Play nie dopłaca do interesu, co jest tylko dowodem na to, że nie ma absolutnie żadnych racjonalnych powodów by ceny telefonów w Orange (zwłaszcza Nokii) były tak wysokie. Sugerujesz, że Play sprzedaje tak tanio bo telefony są popsute? Naprawdę? Rozwiń proszę ten temat.
co do tego że play nie dopłaca do interesu miałby watpliwości bo pewnie strategia jest tak azeby przyciągnąć jak najwięcej klientów i straty w pierwszych latach działalnosci są czymś naturalnym,
inna rzecz ze play-a pewnie kupi ktoś z większych graczy jeżeli nie osiągnie zakładanego poziomu sprzedazy/klinetow czy zysków

co do awaryjności noki E 52 nie mogę się wypowiadać chociaż z chęcią uslyszę jakąś opinię bo panuje jej zakup od dłuższego czasu a sporo ludzi wypowiada negatywne opinie o tym telefonie

scorpic

#382183  autor: The_Watcher
 22 sty 2010, 17:34
greenday pisze:Oczywiście że Play nie dopłaca do interesu, co jest tylko dowodem na to, że nie ma absolutnie żadnych racjonalnych powodów by ceny telefonów w Orange (zwłaszcza Nokii) były tak wysokie. Sugerujesz, że Play sprzedaje tak tanio bo telefony są popsute? Naprawdę? Rozwiń proszę ten temat.
Nie chcę , kontynuować tego wątku, bo po pierwsze jak i awa bym był osobą mało obiektywna,a po 2 nie jestem od oczernianiania konkurencji i tyle na temat.
Jak jestes zainteresowany to na necie na pewno znajdziesz interesujace cie informacje na ten temat.

#382184  autor: krzsos
 22 sty 2010, 17:41
scorpic pisze:co do awaryjności noki E 52 nie mogę się wypowiadać chociaż z chęcią uslyszę jakąś opinię
Mozna znalezc informacje na forum uzytkownikow E52 byla jakas partia z walnieta plyta lub procesorem ale to juz podobno poprawili.

Pozdrawiam Krzysiek

#382254  autor: awa2001
 22 sty 2010, 22:40
Podobnie było z pierwszą partią Nokii 5800 ( chodziło o głosniki), podobnie było z pierwszą partią N70 ( chodziło o symbiana), podobnie jest teraz z E52, troche dużo tych wpadek jak na firmę o takiej pozycji na rynku.. To pierwsze raporty o reklamacjach i mogą być spowodowane wlasnie tą sytuacją, nalezałoby jak sądzę poczekać na wyniki uzytkowania poprawionych juz egzemplarzy, a na takowe trzeba poczekać, dlatego wlasnie nie jestem zwolenniczką kupowania modelu świeżo po wejsciu na rynek. ( to tak jak z kolejnymi wersjami Windowsa czy GG:)))) betę należy odpuścić:)))).
Jeśli nie musicie się spieszyc to doradzam wstrzymanie az będą miarodajne opinie, ale kazdy oczywiscie zrobi jak uważa:))) ( ja na swojego jablofona czekalam poł roku, malo sie nie wscieklam, jednak musialam sprawdzic czy rzeczywiscie ma to czego mi do szczescia brakuje, a nie uwierzycie jak niewiele mi brakuje i na pewno sie nie przyznam co jest dla mnie ważne w telefonie bo nie chcę się narazić na gromki wybuch śmiechu:))))))))))

#382256  autor: The_Watcher
 22 sty 2010, 22:45
awa2001 pisze:i na pewno sie nie przyznam co jest dla mnie ważne w telefonie
awa2001 no powiedz nie daj się prosić :)))

#382270  autor: pumba
 22 sty 2010, 23:53
scorpic pisze:poza tym czy te nokie e52 rzeczywiście sa takie awaryjne ?
krzsos pisze:
scorpic pisze:co do awaryjności noki E 52 nie mogę się wypowiadać chociaż z chęcią uslyszę jakąś opinię bo panuje jej zakup od dłuższego czasu a sporo ludzi wypowiada negatywne opinie o tym telefonie
Mozna znalezc informacje na forum uzytkownikow E52 byla jakas partia z walnieta plyta lub procesorem ale to juz podobno poprawili.
Ja użytkuje E52 od 3 miesięcy wziąłem ją z orange przez neta jak tylko się pojawiła. Przez ten czas na samym początku po około 60 minutach rozmów głośniczek zaczął trzeszczeć, podobnie w 5800 też był problem z głośniczkiem. Dopiero wczoraj oddałem telefon do serwisu żeby zrobili porządek z tym głośniczkiem. Tak długo zwlekałem z oddaniem go do serwisu bo po opiniach jakie krążą o E52 sądziłem że w międzyczasie coś jeszcze się popsuje ale nic innego nie miało miejsca. Przez ten czas wykonałem około 17 godzin rozmów i starałem się wykorzystywać wszystkie dostępne funkcje tego telefonu i ani z GPSem czy WiFi czy transmisją danch nie miałem żadnych problemów. Pomimo problemów z trzeszczącym głośniczkiem jestem bardzo zadowolony z tego telefonu i polecam go z czystym sumieniem. A tak ponadto dla tego modelu Nokia udostępiła nawiagację za free więc to kolejny argument przemawiąjący za zakupem tego właśnie modelu ;)
awa2001 pisze:Podobnie było z pierwszą partią Nokii 5800 ( chodziło o głosniki), podobnie było z pierwszą partią N70 ( chodziło o symbiana), podobnie jest teraz z E52, troche dużo tych wpadek jak na firmę o takiej pozycji na rynku..
Powodem większości problemów jest to że niektóre częsci wykonują dla noki podwykonawcy jak miało to miejsce w przypadku głośniczków w 5800 i to było powodem problemów z nimi związanymi i tu nie można zarzucić noki że pogorszyła swoją jakość a to nie sama nokia tylko jej podwykonawca ale niestety to psuje wizerunek producenta gotowego wyrobu, tak to już niestety jest w każdej branży czy to elektronicznej, motoryzacyjnej itd.
awa2001 pisze:To pierwsze raporty o reklamacjach i mogą być spowodowane wlasnie tą sytuacją, nalezałoby jak sądzę poczekać na wyniki uzytkowania poprawionych juz egzemplarzy, a na takowe trzeba poczekać, dlatego wlasnie nie jestem zwolenniczką kupowania modelu świeżo po wejsciu na rynek.
Każdy nowy produkt cierpi na tzw. "chorobę wieku dziecięcego" i dobrze jest odczekać z zakupem jakiś czas aż większość niedoróbek wyjdzie na światło dzienne i zostaną poprawione. Decydując się na zakup nowego telefonu czy samochodu trzeba się z tym liczyć że kosztem tego że będziemy mieli ten nowy model jako jedni z pierwszych niestety prawdopodobnie będziemy mieli go trochę gorszej jakości ;)

#382286  autor: jablo
 23 sty 2010, 01:45
greenday pisze: Masz zamiar kwestionować wybór klientów i przekonywać ich do innych telefonów zamiast Nokii??? Więc poco są w ogóle w ofercie jak inne są lepsze i tańsze?
Nie, nie mam zamiaru kwestionować wyboru klientów a jedynie doradzać i ew. sugerować inne rozwiązania. Pytasz po co są? Wg. mnie bo być muszą.

I tyle o tym bo temat o przedłużeniu umowy a nie o aparatach.

#382318  autor: chowek
 23 sty 2010, 11:50
Witam, od dłuższego czasu obserwuje i czytam to forum i tym razem ja chciałbym prosić jednego z naszych Guru o pomoc :) Chodzi mi o numer telefonu mojej dziewczyny który oczywiście podam na PW. Sytuacja wygląda następująco:
Abonament PLAN NA ROZMOWY 55ZL
WYBRANY NUMER 10 ZL
średnio rachunek około 70-75 zl

Przez internetową propozycje zaproponowano :

I
abonament 55zl na 30 miesiecy (niestety nie pisze ile to jest minut ani jak stawka)
samsung avilla za 1 zl
3x wybrany numer na 30miesiecy
twój numer bezpłatnie na 24 miesiace
Pakiet SMS-ów i MMS-ów na 24 miesiące
Do Wszystkich 100% taniej na 24 m-ce ("Pakiet dodatkowych 30 minut jest do wykorzystania do wszystkich sieci" - niby 100% taniej to skąd tylko 30 minut?)
Prezenty na caly okres pewnie mozna zamieniać.

II
abonament 55zl na 24 miesiące (niestety nie pisze ile to jest minut ani jak stawka)
LG KU990i za 1 zl
3x wybrany numer na 30miesiecy
Taniej po abonamencie 100% taniej na 24m-ce
Pakiet SMS-ów i MMS-ów na 24 miesiące
Wszyscy w Orange Ekstra na 24m-ce

W obu przypadkach pendrive 2GB gratis

Oczywiście I propozycja lepsza mimo to jednak nie do końca gdyż moja dziewczyna nie chce telefonu dotykowego. Jak wyglądałaby propozycja z np SE Yari?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 22:01 przez chowek, łącznie zmieniany 1 raz.

#382477  autor: awa2001
 23 sty 2010, 19:14
stawka jest 37 gr w abonamencie do wszystkich ( minus 1 lub 2 gr za staż), bedzie wiec miała 150 min do wszystkich, przykro mi, ale nie wierzę w tę oferte, dostanie telefon, dostanie 3 numery, i dostanie 100 min przez 4 mies dodatkowo, pozostale uslugi ktore wymieniles to propozycje uslug, ktore mozna platn ie dokupić, nie sądzę by je dodawali oprocz telefonu.

#382504  autor: kamil1221
 23 sty 2010, 20:15
Zgadzam się z Awą... 2 usługi przy telefonie dla osoby indywidualnej i to jeszcze przez internet - nie ma opcji.

#382542  autor: chowek
 23 sty 2010, 21:55
Obrazek
Obrazek
Tak wygląda to na stronie wydaje mi się że pomylić się nie mogłem :)

#382576  autor: kamil1221
 23 sty 2010, 23:56
Jak dla mnie to jakiś błąd, ale póki jest taka możliwość próbuj zamawiać - może się uda.
Nawet jeśli nie wypali będziesz mógł pisać reklamację że miało być tak a zrobiło się inaczej.

Screeny się przydadzą :)

#382581  autor: dex
 24 sty 2010, 00:06
Ja mialem ostatnio podobne propozycje przez internet z 6 prezentami i pen drivem gratis.Przy probie zamowienia wszystko znikalo:->

Ericsson GH688>Ericsson T10s>Motorola V2288>Alcatel OT301>Panasonic GD93>Ericsson T20s>Ericsson T65>Motorola V51>Nokia 6510>SE T300>SE T230>Motorola C651>Siemens CX70>Nokia 6020>SE K700i+Motorola V3>SE W300i+Samsung U700+Nokia 6300>LG GT505+Nokia 6303

#382585  autor: awa2001
 24 sty 2010, 00:33
Już kiedyś to omawialiśmy w tym wątku, z całego serca życzę Ci żebym się myliła;) ale wg mnie to za piękne, żeby było prawdziwe. Moze niektórym znika bo coś nieumiejętnie klikają, może Tobie się uda, wygląda rzeczywiscie ok, ale...

#382650  autor: kamil1221
 24 sty 2010, 13:31
@chowek

Popatrz na to z innej strony - łączna wartość dodatkowych usług, które niby Orange chce Tobie dać wynosi 27zł/mies. Przez 2 lata - 648zł. Jest to dość dużo jak dla osoby indywidualnej choć nie powiem że jest to niemożliwe.

#382652  autor: tygrysm
 24 sty 2010, 13:35
kamil1221 pisze:@chowek

Popatrz na to z innej strony - łączna wartość dodatkowych usług, które niby Orange chce Tobie dać wynosi 27zł/mies. Przez 2 lata - 648zł. Jest to dość dużo jak dla osoby indywidualnej choć nie powiem że jest to niemożliwe.
plus telefon ;)
  • Strona 26 z 208
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 208
  • 1
  • 24
  • 25