• Wszystko, co związane z muzyką i serwisami umożliwiającymi streaming muzyki, słuchanie radia przez internet lub podcastów.
Wszystko, co związane z muzyką i serwisami umożliwiającymi streaming muzyki, słuchanie radia przez internet lub podcastów.
  • Strona 72 z 99
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 99

#381393  autor: Piescoch66
 18 sty 2010, 15:07
Na Gadu Gadu jest Prog Rock, praktycznie nie ma słabych pozycji.

#381401  autor: grzesio wypizd
 18 sty 2010, 16:09
pewnie ze firma to gangsta rap bo to gangsterzy i robia rap :mrgreen:

gangsta rap zazwyczaj jest slabszy muzycznie za to inni gangsterzy sluchaja ich przede wszystkim dla tekstow ktore traktuja o ich zyciu

twoim zdaniem tupac robil rap czy hiphop?

firma robi kase? no daj spokoj. moze i maja duzo nastofanow ale oni chyba raczej sciagaja te plytki a nie kupuja. watpie zeby jakos zajebiscie na sprzedazy plyt wychodzili.
wystarcza im rozboje gdzies w londku :mrgreen:

#381430  autor: orson_dzi
 18 sty 2010, 19:42
grzesio wypizd pisze:twoim zdaniem tupac robil rap czy hiphop?
Dyskusja na temat czy rap to hip hop i odwrotnie, to bezkresny ocean za i przeciw ;) .
grzesio wypizd pisze:gangsta rap zazwyczaj jest slabszy muzycznie za to inni gangsterzy sluchaja ich przede wszystkim dla tekstow ktore traktuja o ich zyciu
Rdzenny gangsta rap jest akurat mocny muzycznie.
Teksty? Firmy? "Weź do ręki dżojnta i za*eb macha, buhuhuhu, hahahaha... ". Na ile ograniczonym trzeba być, żeby wsiąkać w takie teksty na dłużej? ;)
grzesio wypizd pisze:firma robi kase? no daj spokoj. moze i maja duzo nastofanow ale oni chyba raczej sciagaja te plytki a nie kupuja.
Za ubrania swoje kasują. I mimo wszystko mają z tego bardzo wygodne życie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#381436  autor: thonka
 18 sty 2010, 20:24
a przepraszam hit w aucie, ktorego wykonawcy kreuja sie na wielkich hiphopowcow to co to jest?
5cio letni syn mojego znajomego zna to na pamiec choc nawet nie wie o czym dokladnie spiewa...
zenada i tyle.

co do sluchania:
aktualnie simon and shaker feat. africa - freshness (stare 2005 rok)
w kolejce jeszcze Stisch - Turn Around (Barfly Mix)

oba lekkie house'owe numery z przyjemnym wokalem.

ogolnie to preferuje wlasnie takie klimaty house (tech, deep, funky), czasem sie zdarzy cos mocniejszego typu ben sims itp. klimaty.

nie pogardze tez dobrym d'n'b w klimatach high contrast, ale rowniez rockiem (ostatnio wpadly mi w ucho kawalki kings of leon).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#381441  autor: orson_dzi
 18 sty 2010, 20:37
thonka pisze:a przepraszam hit w aucie, ktorego wykonawcy kreuja sie na wielkich hiphopowcow to co to jest?
To jest przełomowy moment w historii polskiej muzyki hip-hopowej.
W tym momencie skończył się jeden z najlepszych mc polskiej sceny i bodajże największa wytwórnia płytowa, czyli Sokół i Prosto.

#381457  autor: adiq1033
 18 sty 2010, 21:50
Powołując się na Wikipedię:
Hip-hop – ruch kulturowy i gatunek muzyczny powstały w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych we wczesnych latach 70. XX wieku, zainicjowany przez Afroamerykanów i Latynosów. Od momentu powstania w nowojorskiej dzielnicy Bronx hip-hop rozprzestrzenił się na całym świecie.

Cztery główne elementy hip-hopu to rapowanie, graffiti, taniec breakdance i DJing. Pozostałe elementy to moda i slang hip-hopowy oraz beatbox.
Na temat gangsterskiej (:smt005) Firmy: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=39286

Ich teksty piosenek są równie inspirujące co kawałki Jamy Zła <KLIK><KLIK>.

U mnie leci teraz: Marvin Gaye - Sexual Healing. :-D

#381717  autor: grzesio wypizd
 20 sty 2010, 11:37
adiq1033 pisze: U mnie leci teraz: Marvin Gaye - Sexual Healing. :-D
o prosze. ten kawalek jest chyba blizszy hiphopowy niz niektore polskie kawalki :mrgreen:

[ Dodano: 2010-01-20, 11:44 ]
orson_dzi pisze:
thonka pisze:a przepraszam hit w aucie, ktorego wykonawcy kreuja sie na wielkich hiphopowcow to co to jest?
To jest przełomowy moment w historii polskiej muzyki hip-hopowej.
W tym momencie skończył się jeden z najlepszych mc polskiej sceny i bodajże największa wytwórnia płytowa, czyli Sokół i Prosto.
]

aa tam, przesadzacie. franek kimono po prostu wyprzedzil swoja epoke. dobrze ze powrocil, w takiej czy innej formie.

[ Dodano: 2010-01-20, 11:52 ]
orson_dzi pisze:
grzesio wypizd pisze:twoim zdaniem tupac robil rap czy hiphop?
Dyskusja na temat czy rap to hip hop i odwrotnie, to bezkresny ocean za i przeciw ;) .
grzesio wypizd pisze:gangsta rap zazwyczaj jest slabszy muzycznie za to inni gangsterzy sluchaja ich przede wszystkim dla tekstow ktore traktuja o ich zyciu
Rdzenny gangsta rap jest akurat mocny muzycznie.
Teksty? Firmy? "Weź do ręki dżojnta i za*eb macha, buhuhuhu, hahahaha... ". Na ile ograniczonym trzeba być, żeby wsiąkać w takie teksty na dłużej? ;)
grzesio wypizd pisze:firma robi kase? no daj spokoj. moze i maja duzo nastofanow ale oni chyba raczej sciagaja te plytki a nie kupuja.
Za ubrania swoje kasują. I mimo wszystko mają z tego bardzo wygodne życie.

podaj jakies przyklady rdzennego gagsta rapu mocnego muzycznie. pytam powaznie. chetnie sprawdze.

tego tekstu firmy nie slyszalem... ale mi sie podoba :P

no ale co tu jest do rozkminiania? proste teksty, tu raczej nie ma przenosni i innych form. prosty tekst, prosty przekaz, prosta muzyka. zupelnie jak punk rock. tylko czasy sie zmienily.

na ciuchach w sumie rzeczywisicie moga troche zarobic. ale czy na prawde dobrze za to zyja? no nie wiem. nie wydaje mi sie zeby sie kokosow dorobili. widzialem jakis teledysk juz z wysp. jakas stara bryka sie bujaja w ogole. no i na wyspy tez raczej nie pojechali na wakacje tylko na zarobek raczej.
a popek pewnie sie tylko wybije z nich i zacznie jakas kariere a reszta pozostanie 'wierna ulicy'.

#381766  autor: orson_dzi
 20 sty 2010, 15:27
grzesio wypizd pisze:popek
To jest fenomen sam w sobie. Ma tak słabe flow, że to się w głowie nie mieści.
grzesio wypizd pisze:przyklady rdzennego gagsta rapu mocnego muzycznie. pytam powaznie. chetnie sprawdze.
Pierwszy kawałek, to było bodajże "Gangsta Boogie" kolesia Schoolly-D.
A jeśli chodzi o takie bardziej rozpowszechnione kawałki, to jak najbardziej Tupac, Snoop Doog, Ice Cube, NWA... Tylko na pewno nie Firma made in USA w postaci 50-Centa.

#381946  autor: grzesio wypizd
 21 sty 2010, 11:13
myslalem ze podasz wlasnie jakies stare kawalki bardziej korzenne. i mniej popularne. nwa spoko. moim zdaniem najlepszy hip hop to ten taki funkowy oldschoolowy

#382039  autor: orson_dzi
 21 sty 2010, 20:18
grzesio wypizd pisze:najlepszy hip hop to ten taki funkowy oldschoolowy
Ale rzadko po taki sięgam muszę przyznać...

Ale klasyka g-funku, to "Chronic" Dr. Dre z 1992r.
Poza tym albumy Tupaca sprzed "Me against the world" z 1995 roku.

#382102  autor: Xy
 22 sty 2010, 00:50
Obrazek

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#382136  autor: grzesio wypizd
 22 sty 2010, 12:54
orson_dzi pisze:
grzesio wypizd pisze:najlepszy hip hop to ten taki funkowy oldschoolowy
Ale rzadko po taki sięgam muszę przyznać...

Ale klasyka g-funku, to "Chronic" Dr. Dre z 1992r.
Poza tym albumy Tupaca sprzed "Me against the world" z 1995 roku.
OKa sprawdze.

ale wpadlem na taki pomysl;

moze zmienimy profil tego watku na raczej 'co polecam' niz co aktualnie leci. bo leciec to moga srednie kawalki (choc wiadomo ze kazdy sie chwali najlepszymi) ale tak bedzie prosta sprawa. kawalki czy plytki. moze z krociutkim tylko opisem co to za gatunek mniej wiecej. ja mam tak ze dzielenie sie muzyka z innymi sprawia mi wielka frajde.

#382137  autor: aizo
 22 sty 2010, 13:03
Kod: Zaznacz cały
Nagły Atak Spawacza - Aleja nr 5 grob nr 4

Połączenie nie może być zrealizowane.

#382138  autor: Xy
 22 sty 2010, 13:03
grzesio wypizd pisze:moze zmienimy profil tego watku na raczej 'co polecam' niz co aktualnie leci. bo leciec to moga srednie kawalki (choc wiadomo ze kazdy sie chwali najlepszymi) ale tak bedzie prosta sprawa. kawalki czy plytki. moze z krociutkim tylko opisem co to za gatunek mniej wiecej. ja mam tak ze dzielenie sie muzyka z innymi sprawia mi wielka frajde.
Dobry pomysł. Coś jak mój wątek z filmami ;)
Jestem za! :)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#382142  autor: grzesio wypizd
 22 sty 2010, 13:55
no to... na kazdym zebraniu jest tak... ze ktos musi zaczac pierwszy... :mrgreen:

no to tak gatunkami. nie sa to kawalki nowe ale jak to sie mowi stare ale jare.

chillout: zero7 - in the waiting line

rock(choc to ballada): pearl jam - just breath

hiphop: mad lion - see a man face [tak wlasnie oldschoolowy hiphop tyle ze troche jamajski. kolo jest z jamajki i pewnie dzieki temu taki fajny bassik w tym kawalku no i wpada w ucho ale nie powiem zeby to byl jakis specjalny hicior]

reggae: sugar minnot - good things going [tego kawalka moge sluchac nawet codziennie i mi sie nie znudzi a do tego zawsze w pozytywny klimat wprowadza]

klasyczna: erik satie - gymnopedie no. 1 [taki prosty a taki piekny zarazem, w sam raz na zime]

tyle na razie. jak chcecie jakies kawalki z poszczegolnych gatunkow to walcie smialo. mam mase kawalkow ktorymi moge sie podzielic :)

#382165  autor: Xy
 22 sty 2010, 15:33
A ja nie wiem co polecić. Słucham tak różnej muzyki, że szok ;) Chodzę na koncerty metalowe, a w domu mam hiphopową CD Kaliber 44 "W 63 minuty dookoła świata", EBM/Electro Combichrist "Sex, Drogen und Industrial". Ostatnimi czasy słucham The Gathering "Mandylion", KSU "Ludzie bez twarzy" i Riverside "Anno Domini High Definition". Wszystkie płyty polecam ;) Także nieśmiertelna Enigma "MCMXC A.D." Płyta wydana 20 lat temu ale jest genialna...
Z ballad oczywiście Nick Cave i Kylie Minogue "Where the wild roses grow" :)

#382231  autor: vinc
 22 sty 2010, 21:27
grzesio wypizd pisze:moze zmienimy profil tego watku na raczej 'co polecam' niz co aktualnie leci.
To załóż nowy temat, a nie zmieniaj kontekstu tak starego wątku jak ten...

Obrazek

#385786  autor: kowcio
 06 lut 2010, 15:57
Black Sabbath- Paranoid coś lekkostrawnego na dobry koniec ciężkiego tygodnia ;)

#385793  autor: babeo
 06 lut 2010, 16:24
kowcio pisze:Black Sabbath- Paranoid
Klasyków klasyk :-)
kowcio pisze:coś lekkostrawnego na dobry koniec ciężkiego tygodnia
to ja polecam Limp Bizkit - Break Stuff
  • Strona 72 z 99
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73