• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #381977  autor: rogmaniek
 21 sty 2010, 14:30
Wiemy, że powiedzmy kilka miesięcy temu Polkomtel wprowadził "zakazane" słowa, takie jak Orange czy Play. Kiedyś to sprawdzałem i rzeczywiście. Pamiętam, że słowo Era jednak system przepuścił.

Dziś próbuję wysłać z bramki Plusika sms do koleżanki z tej sieciuni, a tu zakazane słowo. Sprawdzam- no jak?! Okazało się, że użyłem słowa Plus, które, wg Polkomtela, również jest zakazane :shock: :-x :lol: Nie wiem- wstydzą się swojej marki, czegoś się boją, nie chcą, aby ich Klienci używali w wiadomościach nazwy ich sieci :?: :!:

Co ciekawe, nazwa/słowo/marka Era jest przez aplikację "tolerowana" i można wysłać eska z tym słowem :-o Widocznie dla Polkomtela marka Era również jest bardzo cenna, dlatego to "tolerują" :-/

Cóż, jak dla mnie to trochę dziwne, ale jak tak wolą, to spoko. Przeszło słowo +ik, czyli wtedy dało się wysłać SMS'a do mojej koleżanki :lol: Pozdro!

Dodam, że to info zamieściłem również na Plusforum :-D

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#382022  autor: Rezo
 21 sty 2010, 18:45
słowo "minus" zato można wysyłać bez ograniczeń :-D
pozostaje zastąpić słowo "plus" znakiem "+" :wink:

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#382035  autor: aizo
 21 sty 2010, 20:02
Być może nie chcą by chodziły sms- y
Nie bierz Plusa oni cenzurują sms-y z bramek
;-)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#382062  autor: kwistas
 21 sty 2010, 21:17
Plus nie ładnie, lepiej by zablokowali słowa głupota czy idiotyzm, to najbardziej pasuje do tego podejścia Plusa, to nie jest plus to jest minus dla i tak nadszarpniętej reputacji.

#382113  autor: Cyrrus
 22 sty 2010, 09:52
Era ,,przechodzi'' a Plus nie?? To musi być sabotaż tych cwaniaków z PTC. :wink:

A tak na poważnie, nie wiem czy to wina nieprawidłowo działającego skryptu, czy jakiś ,,inteligent'' wymyślił tą cenzurę, w każdym razie niby mała rzecz, niepozorna, a jednak niesmak co do działań sieci pozostaje. :)

#382280  autor: express100
 23 sty 2010, 01:12
Zamiast tego można użyć może słowa (o ile mądrzy ludzie z Minusa nie zablokowali, również i tych słów):
:arrow: Minus
:arrow: +
:arrow: sieć w której jesteś/jestem
:arrow: Twój/mój operator
:arrow: -
:arrow: największa sieć komórkowa w Polsce
:arrow: PolKomTel
:arrow: SULP (czytaj od tyłu, bo nie przepuszcza przez bramkę)
:arrow: np. Pls, Plu, Pus, lus ('wyjąć' jedną z liter)
A to co oni robią, to przez chwilę jest śmieszne, ale jak ktoś próbuje wysłać 'zbrodniczego' SMSa to jest to po prostu chore... :evil:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c