• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#381899  autor: butterfly
 21 sty 2010, 00:05
Zawsze możesz przenieść numer do innej sieci i zacząć zbierać ;]

#381907  autor: aizo
 21 sty 2010, 00:30
Takie uroki fajnych numerów.\\

Ciocia ma dobry numer stacjonarny ,bardzo podobny do korporacji taksówek.
Ile to już było telefonów a ile by sie zarobiło na podwiezieniu kogoś ;)

Ciężko się tez np tłumaczy ludziom o 3 w nocyl fakt iż się pomylili. Zgwłąszcza,że niektórzy są w takim stanie gdzie zrozumienie tego przychodzi im z wielkim trudem 8)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#381908  autor: sebastr
 21 sty 2010, 00:45
krzykos pisze:A ja zadam pytanie co to znaczy złoty numer w Twoim przypadku? Nie chodzi mi tutaj abyś oczywiście podał publicznie numer - ale może przedstawisz to w formie liter np, czy chodzi o kombinację 0 501 ABC ABC itd .... czy 0 501 AB CD AB .... bo w różnych sieciach , różnie interpretują nazwę - pojęcie "złoty" numer.....
Jeśli zapisałbym ten numer przy pomocy liter ABC, to numer łatwy byłby do odgadnięcia, ponieważ składa się tylko z 3 cyfr, przy czym ta trzecia cyfra występuje tylko raz.
Do tego numer ma dobry prefix.

#381913  autor: prezeswk
 21 sty 2010, 01:20
sebastr pisze: Jeśli zapisałbym ten numer przy pomocy liter ABC, to numer łatwy byłby do odgadnięcia, ponieważ składa się tylko z 3 cyfr, przy czym ta trzecia cyfra występuje tylko raz. Do tego numer ma dobry prefix.
Chyba składa się z prefiksu i 6 cyfr... Możesz przecież zapisać literami, ja podałem ABC, ale wcale nie jest tak, że A to 1, B to 2 itd
butterfly: Jasne, numerek mogę przenieść, ale mam na nim "kolekcjonersko" jedną ze starszych taryf Ideii i jakoś tak żal mi się z nią rozstać :)

#381914  autor: Łukasz_W
 21 sty 2010, 01:39
prezeswk pisze: Chyba składa się z prefiksu i 6 cyfr... Możesz przecież zapisać literami, ja podałem ABC
Raczej chodziło o to, że wśród 9 cyfr numeru są ciągle 3 te same. Jeśli to jest np. numer 50x505050 to zapisując go ABCABABAB w zasadzie widać jaki to numer.

#381920  autor: ezaq
 21 sty 2010, 05:19
Łukasz_W pisze:Jeśli to jest np. numer 50x505050 to zapisując go ABCABABAB w zasadzie widać jaki to numer.
Przy 3 cyfrach istnieje dokładnie 720 możliwości. W momencie kiedy nie podasz prefiksu liczba ta będzie jeszcze większa, więc to nie takie oczwiste jaki to numer ;-)

Dla przykładu tutaj:
prezeswk pisze:jestem posiadaczem numeru 50xABCABC
Również tylko 3 cyfry powtarzające się, jak u Ciebie. Numer zapisany w takiej postaci to 7200 możliwości. W przypadku nieznanego prefiksu, dla Orange ilość możliwości wzrasta, jeśli się nie mylę, do 18720.

#381944  autor: Łukasz_W
 21 sty 2010, 11:02
ezaq pisze: Przy 3 cyfrach istnieje dokładnie 720 możliwości. W momencie kiedy nie podasz prefiksu liczba ta będzie jeszcze większa, więc to nie takie oczwiste jaki to numer ;-)
Ok -jest parę kombinacji, ja nie pisałem, że to oczywiste. Jeśli jednak ten numer faktycznie jest taki złoty, to jego zapis literowy znacznie ograniczyłby liczbę możliwych kombinacji - i o to mi tutaj chodziło. Patrz przykład podany przeze mnie - zapis ABCABABAB to nie 720 kombinacji, a zaledwie 15.
Założenie: odrzucam prefiksy typu 798 i inne tego typu, bo kolega pisał o "dobrym" prefiksie. No i oczywiście tak jak było mówione w numerze występują tylko 3 cyfry (ABC), z których jedna występuje tylko raz (tutaj: C).
Tak na dobrą sprawę to możnaby jeszcze tę liczbę 15 zmniejszyć, bo ja np. nie powiedziałbym, że np. prefiks 514 jest "dobry".

#381949  autor: user_delete9
 21 sty 2010, 11:50
osachorzow pisze:mały OT:
ms93 pisze:Takie teksty widzialem tylko na zagranicznych kartach, na polskich nic takiego nie ma.
u nas chyba tylko banki są właścicielami kart płatniczych ;)
w regulaminie swiadczenia uslug telekom sieci orange jest napisane:
"karta SIM" - stanowiąca własność Operatora karta z mikroprocesorem, a w niektórych przypadkach także z limitem jednostek taryfowych, spełniająca wymagania sieci telekomunikacyjnej oraz warunki określone w specyfikacji technicznej dla karty SIM, umożliwiająca dostęp do usług telekomunikacyjnych świadczonych przez Operatora, z którą związane są: numer abonencki, osobisty numer identyfikacyjny - PIN i kod odblokowujący – PUK

#382024  autor: krzykos
 21 sty 2010, 18:47
Widzę, że dorabiacie sobie jakieś teorie spiskowe... Po prostu zwyczajnie zapytałem o jaką chodzi kombinację cyfr, że ktoś mówi o złotym numerze i tyle..... a tu zaraz jakieś domysły, że łatwo odgadnąć itd... I co z tego?? po co mi to? Jeśli tak podchodzić do sprawy to w sumie nic lepiej nie pisać, bo zaraz ktoś coś wyskrobie - odkryje itd.... A kwestia "złoty" numer jest tutaj płynna - znam takie osoby, które wcale by nie uznały Kolegi numeru za "złoty".... ot, kwestia gustu...

#382091  autor: Łukasz_W
 21 sty 2010, 23:44
Nie no, krzykos, daj spokój - chyba nikt Cię nie posądza o próbę odgadnięcia tego numeru :-) Do głowy by mi to nie przyszło.
Zgadzam się, że to co dla jednego będzie złotym numerem (ba, platynowym :lol: ), dla innego będzie pospolitym - i na odwrót.

#382101  autor: sebastr
 22 sty 2010, 00:42
ezaq pisze:Przy 3 cyfrach istnieje dokładnie 720 możliwości. W momencie kiedy nie podasz prefiksu liczba ta będzie jeszcze większa, więc to nie takie oczwiste jaki to numer ;-)
Jeśli ja zapisałbym ten numer używając liter ABC to kombinacji byłoby dokładnie 16
A numer jest podobny do tego co napisał Łukasz_W
Dużo zer i piątek i do tego nieźle ułożonych

#382126  autor: KamaZ
 22 sty 2010, 11:47
Łukasz_W pisze:Zgadzam się, że to co dla jednego będzie złotym numerem (ba, platynowym :lol: ), dla innego będzie pospolitym - i na odwrót.
Dokładnie wystarczy wejść na allegro i wpisać złoty numer 8)

#382148  autor: sebastr
 22 sty 2010, 14:23
KamaZ pisze:Łukasz_W napisał/a:
Zgadzam się, że to co dla jednego będzie złotym numerem (ba, platynowym :lol: ), dla innego będzie pospolitym - i na odwrót.

Dokładnie wystarczy wejść na allegro i wpisać złoty numer 8)
Sprzedaję na Allegro numery i nie mam wyjścia. Nawet jak nie mam złotego numeru, a chcę go sprzedać, to muszę w tytule aukcji napisać złoty numer. Dlaczego? Właśnie dlatego co KamaZ napisał: "wejść na allegro i wpisać złoty numer". Jeśli chcę aby moje oferty były w wynikach wyszukiwania to nie mam innego wyjścia, muszę pisać w tytule "złoty numer".

[ Dodano: 2010-04-05, 00:15 ]
Numer się sprzedał za 350zł :)