• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 208
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 208

#381505  autor: Tajemniczy28
 19 sty 2010, 11:07
a wplay za 149 zł)

#381508  autor: krzsos
 19 sty 2010, 11:12
dokladnie w play pro 60

#381510  autor: awa2001
 19 sty 2010, 11:20
a co do Play to ja sie nie wypowiadam:))))
szczerze mówiąc ceny Nokii nie są dla mnie zrozumiale biorąc pod uwagę parametry ich telefonow porownywalne z innymi markami. nie rozumiem ich polityki doliczania za logo, to juz nie te czasy, kiedy Nokia była monopolistą na rynku telefonii, ale to moje osobiste zdanie i nie musicie się z nim zgadzac, w zyciu nie wziełabym tej Nokii ( E51 predzej) za tą cenę.

#381511  autor: krzsos
 19 sty 2010, 11:24
Czy tak czy owak ja jestem na nią ( E 52 ) napalony i tak ze 250 to dałbym za nią....a czytałem że E 51 ( mam ja teraz ) jeśli chodzi o jakośc wykonania jest dużo lepsza .

#381512  autor: siemi1
 19 sty 2010, 11:24
A cos wiadomo czy HTC HD i HD2 będa dostepne teraz przy przedluzaniu.

#381524  autor: dawedo
 19 sty 2010, 12:30
Witam!

Mojej dziewczynie koczy się w marcu umowa w mixie. Miała ją od 4 lat, płaciła 50 czy 55 zł. Pod koniec listopada zaczęły się tefelofny z Orange. Propozycja to 100 minut + 3 prezenty (darmowy nr, pakiet smsów, 100 ileś minut na rozmowy w weekendy) Do tego telefon LG ku990i lu Avila za 1zł. Namówiłem dziewczynę , na abonament za 55 zł na 2 lata. Oczywiści propozycje to 150 minut + 4 prezenty ( te co w mixie i coś tam jeszcze) i minuta za 29 gr. Telefony te same za 1 zł i jeszcze kilka jakiś standardowych. Ogólnie oferta taka sam jak dla nowych klientów, nic nie dorzucili.

Kilka telefonów z ich strony i wciąż ta sama oferta. Po nowym roku zadzwoniła kobitka i dala 210 minut + 1000 smsów + 3 darmowe numery i jakiś telefon trochę taniej (nie pamiętam już jaki, chyba LG kf700). Akurat nie było mnie przy tym i nie dopilnowałem trochę ale oferta nie była zła :) Przyszła umowa z telefonem i tu zdziwienie bo jest na 36 miesięcy, a w trakcie rozmowy nikt o tym nie wspomniał, tylko o 24 miesiącach była mowa. Oczywiście zwróciliśmy telefon. Później dzwonili i przepraszali bo się zdarzyła pomyłka!

Wczoraj dzwoniła facet i zaproponował 100 minut + te 4 prezenty i minuta za 56 gr !!! Do tego telefon Avila za 169,99 (po uwzględnieniu punktów profit) - cena dla nowych klientów 119 zł. Inne telefony droższe niż przy nowych umowach, np. SE Yari za ok 360 zł. BEZCZELNOŚĆ!!!

Mówiłem facetowi że to jakaś kpina, on że nic innego teraz nie może zaproponować. Ogólnie próbował mi wkęcać, że przecież oprócz 100 miut jest jeszcze 180 weekndowych i darmowy numer, taj jakby wcześniej tego nie było. I tak właśnie traci się po 4 latach, lojalnego klienta.

#381525  autor: scorpic
 19 sty 2010, 12:31
krzsos pisze:W sklepie inernetowym jest cena 569zł dla nowych i taka sama dla przedłużających.....czy jest szansa na obniżenie tej kwoty ?
u mnie (abonament 55 zł) a sredni rachunek około 70 zł i obniżyli mi cenę do 400 PLN czyli niecałe 200 pln

coraz poważniej zastanawiam się nad play bo tam cena 149 zł ( więc nie koniecznie jest tak że ceny nokii sa wysokie) ale może ceny w orange zawyżone

pozdr
tomek

scorpic

#381533  autor: kamil1221
 19 sty 2010, 12:58
trinityart pisze:jak na razie dostałam ofertę:
40 min + 60 min = 100 min do Orange. 1 minuta po 20 groszy do ORANGE plus 1 wybrany numer 180 minut.
Czy to już pełna opcja?
Nie wiem jak sobie całą ofertę wyobraziłaś - ale masz błędne wyobrażanie - bez urazy ;)

W Abonamencie 25 masz kwotę do wykorzystania. Cena za minutę to ok. 59-57gr (w zależności jak długo jesteś w sieci) - czyli z 25zł wychodzi ok. 40 minut, ale do wszystkich - nie tylko do Orange.
Dodatkowo otrzymujesz pakiet 60 minut - również do wszystkich - daje już to 100 minut/mies.
Następnie - usługa taniej w abonamencie gdzie za minutę do Orange z pakietu kwotowego, czyli abonamentu będziesz płaciła 0,20gr/minutę.

Wychodzi na to, że gdybyś dzwoniła tylko do Orange będziesz mieć ok. 185 minut/mies.
Standardowo możesz sobie wybrać jeszcze jedną usługę z 6 (może to być właśnie 180 minut z wybranym numerem).
Odpowiadając Tobie na pytanie czy to max – tak to jest już max.

#381537  autor: kamil1221
 19 sty 2010, 13:07
scorpic pisze:
krzsos pisze:W sklepie inernetowym jest cena 569zł dla nowych i taka sama dla przedłużających.....czy jest szansa na obniżenie tej kwoty ?
u mnie (abonament 55 zł) a sredni rachunek około 70 zł i obniżyli mi cenę do 400 PLN czyli niecałe 200 pln

coraz poważniej zastanawiam się nad play bo tam cena 149 zł ( więc nie koniecznie jest tak że ceny nokii sa wysokie) ale może ceny w orange zawyżone

pozdr
tomek
Tylko musisz sobie zadać jedno zasadnicze pytanie - czy warto przejść tylko do Play z tego powodu bo będziesz mieć tańszy telefon ?
Jeśli częściej dzwonisz do Orange i na stacjonarne pamiętaj, że wewnątrz sieci są różne pakiety obniżające koszty połączeń typu wybrane numery, smsy, tańsze minuty.

Dodatkowo zobacz, kto do Ciebie najczęściej dzwoni, bo może się okazać, że przestaną gdyż będą do Ciebie mieli po prostu drogo, przez co ciężar rozmów do nich spadnie na Ciebie (i mimo taniej minuty do innych może się okazać, że i tak płacisz więcej niż gdybyś została w sieci.)

#381541  autor: krzsos
 19 sty 2010, 13:20
Jedyne co mnie trzyma w Orange to że tak jak mówisz moga do mnie przestac dzwonic , ale ja przy abonamencie 55 zl mam 3 prezenty i jeszcze sie nie zdarzyło zebym to wszystko wykorzystał, czy nie prosciej zamiast prezentow, pakietow itp. obnizyc cene za min. ? i dac tel. w przyzwoitej cenie a nie wmawiac klientom że te przenty im sie opłacają i są strasznie potrzebne .

#381543  autor: jablo
 19 sty 2010, 13:46
dawedo pisze:Witam!

BEZCZELNOŚĆ!!!

kpina

I tak właśnie traci się po 4 latach, lojalnego klienta.
Czy jak chodzisz do tego samego spożywczaka przez 4 lata to przy kasie chrzanisz te głupoty o lojalności i chcesz 10 bułek gratis? Każdy Operator jest komercyjna firma i daje Ci w tym momencie to co jest w stanie. No i nie ukrywajmy, musi tez na Tobie zarobić...

Oferta Ci nie pasuje, masz możliwość przeniesienia numeru i pierniczenia o lojalności np. w Playu czy tam w Erze..

Jak sama nazwa wskazuje to jest "Program Propozycja" a nie "PCK Centertel uszczęśliwia wszystkich"....
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 14:07 przez jablo, łącznie zmieniany 1 raz.

#381548  autor: dawedo
 19 sty 2010, 14:07
Nawet mniejsze sklepy mają karty stałego klienta i dają zniżki. Zresztą słabe porównanie, bo skala zupełnie inna. Skoro sieci zachęcają do pozostania w sieci po 4 latach to chyba powinni coś oferować dla takich klientów. Dla porównania w cyfrze+ przedłużając umowę po roku dostaje się np. gratisowe kanały. I chyba im się to dalej opłaca...

Nie spodziewam się że Orange stanie się instytucją charytatywną ale to, że dzwonią i oferują super oferty dla stałych klientów, chcąc ich zatrzymać, powinno do czegoś zobowiązywać. A wciskanie tej samej oferty co dla nowych klientów lub o polowe gorszej jest już skandaliczne.
Każdy Operator jest komercyjna firma i daje Ci w tym momencie to co jest w stanie.
W tym wypadku daję co najmniej o połowę mniej niż jest w stanie.

#381549  autor: jablo
 19 sty 2010, 14:08
A czego właściwie oczekujesz? Jakiej oferty? Napisz konkretnie. Jaki abo + jaki tel (cena) + i co tam jeszcze uważasz... Bo póki co co znegowałes wszystkie oferty które Ci zaproponowano a nie powiedziałeś co chcesz.

#381555  autor: dawedo
 19 sty 2010, 14:25
Nie chcę z pewnością o połowę mniej niż nowi klienci. Odnośnikiem dla mnie jest oferta dla nowych klientów. Nie jestem ekspertem w sprawie ofert ale z pewnością więcej niż te 150 minut, w abonamencie 55zł na 2 lata. Odnośnie prezentów nie mam raczej zastrzeżeń, tylko smsów mogłoby być więcej. Do tego telefon z przyzwoitym rabatem i minuta poniżej 30 groszy. Nie oczekuje tysiąca minut ale po 4 latach uczciwej i atrakcyjnej oferty, a wiem że to jest możliwe.

Nie krytykuję bez powodu. Przez 2 miesiące były telefony z ofertą która była standardową dla nowych klientów (oczywiście reklamowana jako super promocja świąteczna). Później "wpadka" z umową na 36 miesięcy a nie na 24. Na koniec śmieszna oferta 100 minut.

#381557  autor: jablo
 19 sty 2010, 14:38
Ale określenie przyzwoity rabat nic mi nie mówi. Ile to jest? 50 złotych/100? I jaki telefon, jaka cena. Określ się bardzo proszę a wtedy może ludziom z tego forum którzy zajmują sie przedłużeniami łatwiej będzie coś Ci zaproponować. Bo zdajesz sobie sprawę że jeżeli dostaniesz "przyzwoity rabat" to ilość usług dodatkowych (np. pakietów minut do wszystkich czy też pakiety 1000 SMS) może zostać zminimalizowana albo wogóle ich może nie być?

#381558  autor: scorpic
 19 sty 2010, 14:54
kamil1221 pisze:
scorpic pisze:

pozdr
tomek
Tylko musisz sobie zadać jedno zasadnicze pytanie - czy warto przejść tylko do Play z tego powodu bo będziesz mieć tańszy telefon ?
Jeśli częściej dzwonisz do Orange i na stacjonarne pamiętaj, że wewnątrz sieci są różne pakiety obniżające koszty połączeń typu wybrane numery, smsy, tańsze minuty.

Dodatkowo zobacz, kto do Ciebie najczęściej dzwoni, bo może się okazać, że przestaną gdyż będą do Ciebie mieli po prostu drogo, przez co ciężar rozmów do nich spadnie na Ciebie (i mimo taniej minuty do innych może się okazać, że i tak płacisz więcej niż gdybyś została w sieci.)
co to znaczy przetaną dzwonić ;) - pop prostu ktoś ma interes chce pogadać...... to dzwoni
a jak kogoś nie stać to już nie mój problem raczej
to jasne że ktoś może płacić więcej dzwoniąc do mnie tylko pytanie czy ja muszę za to zapacić 300 PLN poza tym coraz więcej osób ma telefon w play

scorpic

#381564  autor: kiler-1977
 19 sty 2010, 15:27
Witam wszystkich , mam obecnie abonament Orange Premium Platinium za 210 zł miesięcznie , ale chcę abonament do max 100 - 150zł i interesuje mnie tylko jakiś telefon z górnej półki np: htc hd2 , nie chcę oferty iPhone bo po co mi płacić 150 zł , gdzie tylko 100 jest do wydzwonienia i 50 internet , który mi jest nie potrzebny. W związku z tym mam pytanka:

1: na jaki upust co ceny telefonu może liczyć abonent przy przedłużeniu umowy (ponad 5 lat w sieci) w porównaniu z nowym abonentem

2: kiedy można się spodziewać nowych telefonów w Orange i jakich?

3: czemu w taryfach za 100zł niema 29 groszy za minutę

#381567  autor: tygrysm
 19 sty 2010, 16:06
kiler-1977 pisze:Witam wszystkich , mam obecnie abonament Orange Premium Platinium za 210 zł miesięcznie , ale chcę abonament do max 100 - 150zł i interesuje mnie tylko jakiś telefon z górnej półki np: htc hd2 , nie chcę oferty iPhone bo po co mi płacić 150 zł , gdzie tylko 100 jest do wydzwonienia i 50 internet , który mi jest nie potrzebny. W związku z tym mam pytanka:

1: na jaki upust co ceny telefonu może liczyć abonent przy przedłużeniu umowy (ponad 5 lat w sieci) w porównaniu z nowym abonentem

2: kiedy można się spodziewać nowych telefonów w Orange i jakich?

3: czemu w taryfach za 100zł niema 29 groszy za minutę
1. Zależnie od Twojego zysku. Od 0 do 200 zł netto zawsze kosztem innej usługi.

3. Czy na prawdę uważasz, że ludzie którzy tutaj odpowiadają wiedzą takie rzeczy? Nikt nie wie dlaczego. Chcieli byśmy wszyscy by stawka za minutę była 0,10 zł do Wszystkich łącznie z play, ale osoby odpowiedzialne za ustalanie ofert maja mało wspólnego z osobami ktore mają kontakt z użytkownikami ;)

2. Podobnie jak 3. Nie wiadomo ;)

#381573  autor: krzsos
 19 sty 2010, 16:57
dawedo pisze:Odnośnikiem dla mnie jest oferta dla nowych klientów.

Dokładnie jestem tego samego zdania. Należy też wziąść pod uwagę że wraz z końcem ( który sie skończył, ale nadal jest :roll: ) programu Profit cena telefonu wzrosła np. w moiom wypadku zawsze miałem pkt. za min. 200 zł i wtedy już tak się nie marudzi.

#381592  autor: Tony Soprano
 19 sty 2010, 18:49
Mam takie pytanie. Przedłużyłem umowę 26.XII, ale jako że umowa kończy się dopiero 26.02 to "nowe" 24 miesiące będą liczone od tego terminu, jednakże czy mogę wcześniej korzsytać z nowego planu? Bo w sumie tak teoretycznie mogłem od stycznia (okres rozliczeniowy zaczyna się 29 danego miesiąca). No i nie wiem czy w lutym będę miał nowe abo (czyli że do 28 stycznia muszę wykorzystać wszystkie pakiety złotówek), czy też dopiero od 26 lutego, czyli w praktyce od marca będę miał nowy plan taryfowy?

Pozdro

Ericsson S868, T28s | Siemens S25, S40 | Motorola K1 | SPV E650 | LG Cookie KP500 | Nokia 7650, 3330, 3310, 6210, 3510i, 6100, 6610i, 6310i, N95 8GB, E66 | Sony-Ericson T230, K700i, W200i, K750i, K800i, C702, C902
  • Strona 23 z 208
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 208
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23